New Holland

Rumun Universal 445.
Baća ugradi pomoćne klipove, malo mu je previše tolika podizna moć bez njih.

Pa to je vucena ne nosi ni pola… klipove kad ugradis dizace sporije… kod nas se masovno ugradjuju od vitla od zmaja..

Bruto ima bar 4t ako ne nosi ni pola nek je 1.5t i kod mene nece preko 1t nositi.
Drug ima takvog i kacio je ruku l,rasipacni 2 dzambo vrece. Sad samo rasipac 2 vrece brze mu ide kad drugi donosi vrece.

Mene je kostalo 600e ta igranka ,sa spoljnom hidraulikom. Jeste sporije dizanje i spustanje ali mnogo se sigurnije osecam kada nosim neki veci teret pozadi. Medjutim zato smo vec 4puta varili horizontalne ruke i levu i desnu. Pukla dva puta dok smo nosili spremac jednom u putu jednom na njivi consum 3.2 m, jednom tupanjac 4.4m polu tesku u njivi, I prvi put je pukla sa 600l vode u rau prskalici u putu do njive.Sada sam kupio nove (500e par) a ove stare ce da preradimo da budu jace.
75eaaa40e06ce1d70b50096f7cde94e1.jpg

Sent from my WP5 using Tapatalk

Vec sam trazio od nekog drugog traktora,ali dimenzije ne pasu. Kompletnu vertikalu hocemo da preradimo_Ovo sam slikao samo da pokazem gde puca. I problem je mislim projektanske prirode, jer uvek je pucalo kada se radi u slicovanim rupama, jer menja se ugao pod kojim stoje poluge i dejsvo sila je drugacije. Tako to meni kao laiku deluje jer ,hvala bogu, nikada mi nije puklo kada radim sa plugom,(lemken opal5 3 glave obrtac, sa radno transportnim tockom koji je jos tezi od verzije sa obicnim tockom) kada su poluge u normalnim rupama.

Imam dve rupe.
@Matić probao ,zvao coveka,nije tada imao nista sto bi mi pasalo. Resicemo mi to u radionici sl. nedelje imamo neku ideju kako.

Kacim na prvu do kabine,ona druga mi deluje dosta daleko,i nekako mi nije normalan takav ugao dizanja u odnosu na ramena.

Tako je. Za veću nosivost se poluge kace više ka krajevima poluga. Kačenje bliže kabini ima funkciju da se poluge mogu nešto više spustiti, bez da se odvijaju vertikalne poluge,

Kacim na prvu do kabine,ona druga mi deluje dosta daleko,i nekako mi nije normalan takav ugao dizanja u odnosu na ramena.

Što su rupe udaljenije jedna od druge, sila u vertikalnoj zategi je manja, ako se zakači u rupi udaljenijoj od kabine.
Ugao dizanja je svakako predviđen fabrički.
U pravu su Nort ARMY i Druškan.

Poslednja izmena:
Da li neko ima iskustva sa ovim traktorima ili sa Case M jer su u suštini isti traktori. Kako su se pokazali, mane, kvarovi?
Hvala unaprijed
LP
Ja imam takav traktor, prvi utisci su sasvim ok, ali još imam na njemu samo 70h pa je rano govoriti o iskustvima, možda ima neko veće iskustvo pa će se javiti.

Nazad
Vrh