Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
za izolir traku je smesna prica. jednom kupis spojnice i to je to. posle vadjenja traka ih skines i gotovo. ali ok svako ima svoje nego me interesuje cime prihraniti pre cvetanja a cime u nalivanvanjuJa kada sam se raspitivao bilo je da se iznajmljuje masina za postavljanje. I to se radi tako da dva tanjira samo malo zagrnu zemlju. To je tih nekih do 5 cm. Jeste i zbog ptica da ne buse, ali vecinom zbog vetra da ne izokrene i pomeri creva. Ne verujem da je tesko posle izvlaciti ih iz njive. Ko baca creva njemu je sve jedno kako ce ih izvlaciti. A umesto spojnica ima resenje sa izolir trakom. Dobro se namota. Pa i ako kaplje tu je na zemlji gde se i zaliva.
Sto Miladin rece bitno je sve postaviti kad se zavrsi sa spartanjem kao poslednjom operacijom. Vise se ne ulazi i tada se postavi. I onda se prati vreme odnosno kakva je vlaga u zemljistu. Samo odrzavati odredjeni nivo te vlage i nema problema za prinos. Veoma je jednostavno. Ja posle ovogodisnjih 80 ari plan je da svih 2,5 ha zalivam. Uz dodatak prihrane kroz isti sistem. Pogotovu tu prihranu pre cvetanja i posle u nalivanju.
ja sto sam citao najvise mu treba azpta do metlicenja tako da mu kroz sistem treba dati najkasnije izmedju 7 i 9 lista posle toga nista stim sto ja ureju bacam pred setvu jedan deo a drugi deo an kroz sistem pred metlicenje. u jesen ne bacam ali koristim bio plug za razgradnju zetvenih ostatakaFosfor i kalijum se cjelokupan moze dati pred oranje u jesen jer se teško pomijera u zemljištu, azot je malo diskutabilan zbog ispiranja vodom. Ja ga dajem u jesen zaoravanjem ureje i u predsjetvenu pripremu. Mozda je azot bolje rasporediti u vegetaciji kroz kpk ali tu ima jedna granica. Navodno davanje azota posle šestog lista utiče na produženje sazrijevanja zrna. Ja sam već zaorao za kukuruz 700 kg /ha 10 26 26 i 200 kg/ha urea. U narednom periodu kupim podatke kako dodati preostalu količinu azota a da ne produžim zrenje zrna pošto vršem kukuruz.
Nikako se ne slazem.. U avgustu i ne treba pustati sistem jer je kukuruz do tada vec sve zavrsio