Evo i ja da napisem. Ove godine sam postavio sistem 1 jula. Zakasnil sto do mene sto do dobavljaca opreme. I za probu sam stavio na povrsinu od 0,8ha od celih 2,5 ha. Ukupno na celoj parceli sam imao 8,3 t. A na zalivanom 3,5t. Ovaj ostatak je bas bio redak imao je klip i lepu oplodnju ali je ostalo sitno zrno bez tezine. A ovaj zalivani je svaki imao klip bez jalovih. Isto dobra oplodnja ali jako kratak klip.
Trebalo je postavoti krajem maja i onda onu veliku kisu iz maja samo povremeno odrzavati ovim sistemom. Vrlo jednostavan sistem. Posto mi je bunar uz kucu koristio sam struju. Upalim pumpu u 19h i radi do ujutru do 7 h. Otprilike je to oko 30 l/m2.
E to bi bila prava stvar. I sto uvek tvrdim da ako nema kise i vlage u junu nema prinosa. Jer tada mu treba dosta vode da izgura metlicu da izgura dovoljnu duzinu klipa da bude dobra oplodnja i onda nema problema. U julu i bude nekih kisa. Ali sa ovim sistemom ne gledas u nebo. Dodas jos par puta ovoliko u julu i zrno ima da bude tesko. I eto rekorda u prinosu.
Vec sam ugovorio creva i sta mi jos nedostaje da sl godine pokrijem opet dr njivu koja je isto 2,5 ha. I sada bez gresaka ove godine. Jos mi je u planu da instaliram i Venturi sistem i da ga prihranjujem AN-om bas u ovim fazama o kojima sam pricao. Pa cu videti kakav ce rezultat biti.
Inace sam ovogodisnja creva oprao i spakovao. Nema nikakvih ostecenja pa cu prvo njih upotrebiti i ostalo koliko treba dokupiti.