Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Zaboravih da pitam, koliko traju te trake?
Ako smanjis presek, pada staticki pritisak, jer se brzina povecava.
Ventilom na ulazu u cev za navodnjavanje mozes da regulises pritisak.
Kod mene za plastenik imam dva manometra, jedan na ulazu u plastenik u sledecem redosledu: ventil, filter, manometar. Njime regulisem pritisak u trakama.
Drugi je kod pumpe.
Dok drugi pokazuje uvek konstantan pritisak, recimo 2 bara. Prvim mogu preko kuglicnog ventila da podesim na <=1bar, zbog traka.
Drugi manometar koji je bio kod pumpe, je skinut, ispao mi je onaj veliki vilasti kljuc na njega kada sam montirao sad cevi i razbio ga![]()
Nemam rezervoar,vec sam kaptirao izvor,i razveo crevo od 3/4 i direktno ga prikljucio u sistem.E sad kolika je razlika nisam racunao,odokativno mozda 4,5 metara izmedju pocetka i kraja cevi,ako mislis na redove.Al dobro,koliku sam povrsinu planirao da zalivam,toliko vode i ima,pa i viska za jos 1 red,kad se nasteluje protok.
Da li mozete da mi pomgnete oko saveta koju pumpu da odaberem za sistem KPK.
Potrebna kolicina vode je oko 4500l/h , bunar ce biti busen na dubinu 50m, fi cevi 110mm, pumpa treba da bude strujna, a sad da li da bude potapajuca, nadzemna, koji proizvodjac i na sta jos trebam da obratim paznju?
kad budes imao pare za bacanje ti zovi strucnjake da te oderu za sistem kap po kap kao da je to nauka![]()
Ja sam kupio poliestersku cisternu 5500l i izasla me 400e, mislim da to nije previse a cisterna sa kamiona sa postoljem.