Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Pozdrav !
Imam pitanje u vezi postavljanja kpk sistema.
Ja sam zamislio da to bude ovako:
dovodni vod mi je 3/4, a centralni za razvod po malinjaku je 5/4.
po preporuci zbog protoka, stavicu 1" venturi bypass.
najvise me bune ovi fitinzi, tj. da li sam dobro ovo osmislio ili treba nesto drugacije ?
takodje, gde da stavim filtar, da li je pozicija kao na slici dobra ?
hvala unapred na pomoci !
Ima li neko da odgovori u vezi ovoga ??
Ima li neko da odgovori u vezi ovoga ??
Вентури на главном воду повећава притисак али и умањује проток те би се бајпасом, по мени растеретила пумпа.
Da postavim i ja nekoliko pitanja: Uskoro cu postaviti bankove, foliju i trake za zalivanje za jagode. Planiram da koristim Tomos motor za zalivanje koji ce gurati vodu nekih 30 - ak metara do pocetka redova. Interesuje me koji precnik creva bi morao da stavim na koje ce se prikljuciti trake. Jagode ce biti u jednoredu znaci negde oko 20 redova od po 100m. Glavni vod od motora do pocetka redova je 2 cola.
Pa nisam odabrao glavni vod vec Tomos motor ima izlaz precnika 2 cola tj. vatrogasno crevo pa sam mislio da bi to trebalo i da koristim. Sto se tice traka znam da su kapljaci na 20 cm, a sto se tice protoka i radnog pritiska to neznam dok mi iz Intersad-a ne dodju da postave bankove jer od njih uzimam i foliju i trake.A da postavimo mi tebi nekoliko pitanja.
Kako si odabrao glavni vod od 2"?
Koji ti je protok i radni pritisak kapljača na traci?
Koji je razmak između kapljača?
Pa citajuci ovaj forum zaklucio sam da bi meni trebala traka sa kapljacima na 20cm, sa protokom od 4-5 l/h jer sam procitao ovde na forumu da je taj protok optimalan za redove malo vece duzine a moji ce biti oko 100 m (ispravi me ako gresim) i to 20. E sad sto se tice ukupnog protoka koji mi je potreban to iznosi 5 kapljaca na metar sto dalje iznosi 2000 m * 5 kapljaca = 10000 kapljaca a to je 10000 * 4 l=40000 l/h. E sad moj Tomos na pola gasa za nekih 12 minuta napuni cisternu od 1000l (na 2 cola izlaz) sto bi znacilo da on izbacuje 5000l/h. Jedino nisam merio pritisak. Inace parcela je skoro potpuno ravna.Grujo ne prepustaj nista nikom. Ako si zavrsio bar prvi razred osnovne, mozes izracunati sta ti treba. I moj kolega prepustio sve ljudima iz intersada i sad zadnjih 30-40 metara nema vode
Послато са 5045D уз помоћ Тапатока