topalovic
Moderator
nemoze 16mm mora 14mm na ove slavinice da bude burgija
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
gogan je napisao(la):ima i malo bolji nacin zalivanja
Post je spojen: [time]1295474108[/time]_________________________________________________
lejflat je bolji nego okiten crevo.mozes da gazis po njemu a po okitenu nemoze
Post je spojen: [time]1295499514[/time]_________________________________________________
i mnogo bolje
futurefarming je napisao(la):gogan je napisao(la):ima i malo bolji nacin zalivanja
Post je spojen: [time]1295448908[/time]_________________________________________________
lejflat je bolji nego okiten crevo.mozes da gazis po njemu a po okitenu nemoze
Post je spojen: [time]1295474314[/time]_________________________________________________
i mnogo bolje
To je znači ovo:
http://thedirtdude.blogspot.com/2009/05/how-to-set-up-irrigation.html
tose kod mene tako kaze 2"ili 50mm naravno unutrašnji prečnik,a spolješnji je 63mmnebojsa je napisao(la):@ Miladin
Pa evo da i ja kažem moje iskustvo po ovom pitanju. Ja imam okiten fi 50 (iliti alkatan, kako ga ko krsti), zalivam od jednom nekih 1700-1750m, kapacitet trake je 7 l/m/h, i nemam nikakvih problema. Kod mene je slučaj da mi je bunar na sredini tako da razvod ide preko "T" komada na obe strane podjednako što je jako bitno. Druga bitna stvar je što imam samo 10 slavinica i traka a i kapacitet traka je manji. Ono što mene muči jeste to da nema šanse da dobijem istu količinu vode po kapaljci (ili metru trake sve jedno) na početku i na kraju trake. Iako se svi zaklinju da može do 200m bez problema meni se u praksi pokazalo da ne može.
@ skal
Ono što ti imaš nije okiten od 2 cola već od 6/4 t.j.11/2. Fi 50 je njegov spoljnji prečnik, izmeri unutrašnji prečnik pa ćeš videti. Okiten od 63 mm ima unutrašnji prečnik 2 cola!
nikola indjija je napisao(la):Ja sam koristio sve trake koje mogu da se kupe kod nas i imam veoma dobro iskustvo sa njima jer mi je svake godine najmanje 2-3 ha pod sistemom kap po kap.Zadnjih par godina koristim aqva grin domace trake po meni su veoma dobre i izdrzavaju za razliku od drugih par godina a veoma su povoljne u odnosu na druge tako da prednost dajem njima
Ja stavljam ovako do dužine sto metara creva sa razmakom rupa 10cm preko sto metara razmak 20cm promjer creva je 16 mm a na svaku kapaljku za sat vremena iscuri 1,2litara vode. Pritisak je 0,8-1 bar.Neshko je napisao(la):Moze li mi neko konkretno reci koja creva za sistem kap po kap (mislim koji protok) da kupim za navodnjavanje dzinke na povrsini 20m siroku njivu i 50m dugačku?
Skupo ti je ovo od 7,5 i 12,5 dinara po metru kod mene je 4,76din/metivanovic je napisao(la):imas creva deblja i tanja i cene 7.5 i 12.5 din po metru