Navodnjavane sistemom kap po kap - KPK

Jedno pitanje.Jel zagrtao ko kap na kap creva prilikom ogrtanja krompira?Rado bi da olakšam sebi,a nisam siguran kako ce se ponasati kapaljke pod slojem zemlje..Pozdrav.

Standardne trake sa plastičnim kapaljkama,godinama radim sa njima ali nisam nikad ogrtao pa eto,čisto da vidim jel iko imao bilo kakvo iskustvo(u praksi,teoriju znam ;) ).

Nisam ni ja probao zagrtati, ali vidim kod mene gdje traka ulazi u plastenik ispod zemlje debljine desetak cm nema nikakvih problema, to je zagrtanje trake neće valjak preći preko nje.

Bolji je disk od mrezastog za istu finoću od recimo 130 mikrona. Disk bi za isti protok imao veći pad pritiska od mrežastog, ali bi mrežasti kroz sebe propustio nešto od 130 mikrona debljine, ali dužine recimo nekoliko milimetra (zamisli parče tanke žice). Žica bi se provukla kroz otvor mreže ako je tanja od 130 mikorna. Kroz disk tako nešto bi se sigurno zaglavilo u diskovima.

Pogledaj i ovaj snimak o mrežastom poluautomatskom filteru.

Normalno da kad odvaja vise prljavstine da se pre zapusi

Послато са RMX3263 помоћу Тапатока

Ja imam disk 3 cola, pad pritiska dođe kad se zaprlja u određenoj mjeri. Ja zaljevam recimo svaki dan 2 h 30000 l/ h kapaciteta i zaprlja se na 7 dana od pijeska. Na manji protok vode izdrži i po 20 dana.

Nije mi filter problem, trenutni problem je spuštanje dubinske vode posle tridesetak godina. Morao sam prepoloviti kacitet zaljevanja na pola.

Znaci ne ide podzemna voda samo kod nas u deficitu ....evo i kod amera problemi,na milionima hektara.Kako i ne bi kad se navodnjavaju ogromne povrsine,plus koriste najgori vid navodnjavanja,rendzeri,tifoni,tj vestacke kise.

Nazad
Vrh