Navigacija/autopilot.Opšta tema.

Znam sve, zato sam i zapoceo temu jer nemam iskustva sa tim, a cujem da dosta hvale podrsku iz huide

Sent from my iPhone using Tapatalk

Kolege jel moze mala pomoc vezano za autopilot navigaciju. Gledao sam sajmu vise modele pa bih da cujem vasa iskustva i savet koju odabrati. U ponudi si tri vrste navigacije
1. Fj dynamic at2 on je sada 4500e plus pdv
2. Cnc navigacija ima neka dva modela ali cena je priblizna fj fynamic
3. Su/nav ovo je neki novi model isto kineski cena je 4000-4200 plus pdv.
Znam dosta njih sa fj dynamic i zadovoljni su.. ali hteo bi da cujem i vase iskustvo

Možda je FJ u Agropanonci još jeftinija.... Bila je 4150+pdv pre sajma.
Jutros iskočila neka nova na fb-uku 2400+pdv

Kakva je Efx kod agromonda? Vidim da je cena 4000 + pdv, e sad dal sa signalom ili ne, ne znam.

Kakva je Efx kod agromonda? Vidim da je cena 4000 + pdv, e sad dal sa signalom ili ne, ne znam.
Bez signala, ako se plati signal za 5godina unapred onda je 700e. Navigaciju prodaju na period otplate od 5god uz rate kako se dogovoris sa njima. Dva momka radila na sajmu i sve lepo objasnili. Mislim da je sasvim ok prica a i cenovno je ok

Ima i dosta jeftinijih varijanti za signal osim njih.

Sent from my SM-A536B using Tapatalk

Bez signala, ako se plati signal za 5godina unapred onda je 700e. Navigaciju prodaju na period otplate od 5god uz rate kako se dogovoris sa njima. Dva momka radila na sajmu i sve lepo objasnili. Mislim da je sasvim ok prica a i cenovno je ok

Ta varijanta na rate je dobra ali sa tim ne moze da se ide na konkurs. Zato sto treba racun i dokaz o uplati. Manje vise svi daju tu opciju da platis u par puta ali jedino preko banke ako ides mozes dobiti racun i da imas dokumentaciju za konkurs

Ta varijanta na rate je dobra ali sa tim ne moze da se ide na konkurs. Zato sto treba racun i dokaz o uplati. Manje vise svi daju tu opciju da platis u par puta ali jedino preko banke ako ides mozes dobiti racun i da imas dokumentaciju za konkurs

Ima i tu rešenja. Bez brige.

Sent from my SM-A536B using Tapatalk

Dobar dan, interesuje me ako neko ima Trimble 250 navigaciju, koja podesavanja koristite za gps satelit? Jeste li stavili na automacki? A preciznost da nadje najbolju sto moze?

Takodje me interesuje, ako neko moze da mi objasni kako da obelezim parcelu pa da mogu da je koristim kada god pozelim?
I koji je najbolji nacin za postavljanje A, B linije, da li treba da idem centrom traktora tacno po medji? ( da gazim i komsiji) i tako da izvucem sve do kraja?
Nije mi jasno ovo za obelezavanje parcela i oko AB linija.
evo sta sam nasao na internetu

✅ Saving and Reusing Field Setups
  1. Create and Save a Field Setup:
    • Navigate to Configuration > Data Management > Manage Fields.
    • Select Add New Field and define your field's boundaries and guidance lines (A-B lines).
    • Once set, the field is saved in the system's memory
  2. Load a Saved Field Setup:
    • When returning to the field, go to Configuration > Data Management > Manage Fields.
    • Select Load Field and choose your previously saved field.
    • The system will load the field's boundaries and guidance lines, allowing you to resume work without re-entering data.

🔄 Deleting Coverage Logging (Optional)

If you want to clear coverage data but retain field boundaries and guidance lines:

• Go to Configuration > Data Management > Manage Fields > Delete Coverage Logging.
  • This action removes coverage data while keeping the field setup intact for future use.

Nazad
Vrh