abarth 822
Banned
Mislim da sam shvatio poantu sa motorom veš mašine.Motor uklopiš na 220v a alternator puni akumulator,malo kompliciranija izvedba punjača ali izgleda da može poslužit.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
daj samo neka neko postavi semu kako da povezem zice iz alternatora na akumulator
to ni prakticno ni teorijski ne moze da radi kad je aku.prazan taj altenator proizvodi oko 500w a tebi je toliko jak motor koji ga pokrece jos si ubrzao altenatorовако како сам направио пуни добро пунјенје је 14.5 и нема проблема са кретанјем ако пуни скроз празне акумулаторе до 100 ампера а ко су акумулатори већи онда мотор нема снагу да крене у том случају имам још један пунјач направлјен , на том пунјачу алтенатор покреће трофазни мотор од 750 вати
B+ na akimilator na +,d+ na sijalicu a drugi kraj sa sijalice na akumulator na +
- - - - - - - - - -
to ni prakticno ni teorijski ne moze da radi kad je aku.prazan taj altenator proizvodi oko 500w a tebi je toliko jak motor koji ga pokrece jos si ubrzao altenator
Govoriš o naponu od 14.5v ili amperaži.AMPERAŽA JE BITNA.
Ti si Spasoje napravio pravu stvar i siguran sam da si uspeo. Prvo pitanje za pojedince je : Zasto je napravljen alternator kada je postojala dinama?. Posle citanja knjiga o struji doci cete do odgovora: Zato sto alternator puni i sa malim brojem obrtaja a dinama ne. Koliko ampera je struja punjenja? Zavisi od akumulatora, koliko je prazan, koji mu je kapacitet i slicno.U redu to. Ali po tom pravilu se vozilo nebi smelo palitina na guranje ili kablove jer čim upali alternator mu nabija 40 A. Ovo je prava stvar kad je hladno i otežano palenje da se na brzinu DOPUNI baterija.A najveće mi je zadovoljstvo od ničega napraviti nešto.
као си мислио зица од лампице иде директно да неби лампицу набавлјали. лампица слузи да да побуду алтенатору.или гршимOvaj punjač na alternator je dobra stvar. Kod mene je problem što je motor od vešmašine spor .Da bi bilo punjenje brzo i jače amperaže morao bi da ide puno jači motor .Kada bi alternator išao 10000 onda bi punio ko metak.
Ako neko bude radio ,žica od lampice ide direkt da nenabavljate lampicu .Ali nesmete zaboraviti kleme na bateriji jer će izvući struju kada je ugašeno.
као си мислио зица од лампице иде директно да неби лампицу набавлјали. лампица слузи да да побуду алтенатору.или гршим