planiram da na leto kada budem na odmoru, zajedno sa bratom koji je vrsni bravar napravimo nesto ovako
http://www.youtube.com/watch?v=c3Mq-NCm0O4
naravno sve bi to bilo lepo ukruceno izvareno
za sada imam u planu tri izmene u odnosu na ovo sa snimka
dodali bi lanac i lancanike tako da imamo bolji prenosni odnos odnosno sporije spustanje seciva ali uz vecu silu
koristili bi akumulatorsku busilicu prepravljenu da radi akumulator tako da ne mora da se razvlaci 220v po dvoristu ili vec tamo gde bi se cepala drva,a i zbog toga sto imaju regulaciju stepeni zatezanja , pa ako naidje neki cvor ili slicno da ne zablokira nego da preskace za to bi nabavio akumulatorsku busilicu sa dve brzine , jer one u prvoj brzini imaju bas veliku snagu
jos bi dodali i plocu koja bi mogla da se pomera po visini , samo izbusene rupe u konstrukciji kroz nijh postavljeni klinovi a na klinove ploca , mislim da moze metalna ili jednostavnije deblja daska
ako neko ima savet kako da se ta ploca najjednostavnije fiksira da ne bi begala kada secivo udje u trupac
drugi savet bi mi bio potreban u vezi seciva, posto u selu imamo kovaca, koji nam moze napraviti secivo kakvo god zamislimo
dajte predloge
i trece pitanje ,za sada
posto planiram da ovo poklonim bratu u selu koji se bavi usluznim pecenjem prasica jagnjadi , i ima bas dosta posla
a za furune koristi dosta grana debljine ruke a duzine oko 1 metar, koje mora precepiti na pola po duzini radi boljeg sagorevanja
da li ima neko ideju kako doraditi ovaj cepac da najl;akse cepa te grane
ima i jos jedno pitanje za sada,
koliki bi trebali da budu gabariti , da bude stabilno a za cepanje standardnih trupaca 25 30 cm
ja treba da prikupim materijal do leta i sto nije problem jer sam u beogradu i imam dosta vremena a otpada i buvljaka ima dosta
samo uz vasu pomoc da sto bolje napravim specifikaciju materijala
svaka pomoc sugestija predlog su izuzetno dobro dosli, jer da napomenem jos jednom ja moram spremirti sav materijal tako da kada odem na selo to moze da se odradi, jer zbog raznoraznih razloga a najvise ekonomskih idem samo jednom godisnje