Danas mi je u eSanduče stiglo rešenje od Voda Vojvodine o naknadi za odvodnjavanje za jednu parcelu koja je u mom vlasništvu i koja je u mom gazdinstvu (ja sam nosioc gazdinstva). Za ostale parcele nema ništa pa me je začudilo zašto sam dobio odvodnjavanje za ovu jednu parcelu. Mislio sam da se odvodnjavanje ne plaća za poljoprivredno zemljište u gazdinstvima (pomenuta parcela je poljoprivredno zemljište u mom gazdinstvu od osnivanja gazdinstva)?
E onda sam detaljnije pogledao rešenje, video parcelne brojeve koje nisam pre imao, i došao sam do nekog zaključka pa mi je potrebna potvrda da li sam dobro razumeo i šta da radim.
Naime, radi se o parceli 9263 koja je pod tim brojem u mom gazdinstvu od početka gazdinstava. Međutim pored te parcele treba da pređe nadvožnjak preko buduće brze saobraćajnice (Osmeh Vojvodine) pa će deo te moje parcele biti eksproprijatisan za potrebe tog nadvožnjaka. Na geosrbiji je ucrtana ta podela na 9263/1 i 9263/2, a tako stoji i u katastru, tj ne postoji više zaseban broj 9263 već dva nova broja 9263/1 i 9263/2, i na oba sam ja vlasnik 1/1 i nema nikakvih zabeleški da je to podeljeno zbog brze saobraćajnice niti da će se jedan od ta dva broja (9263/2) eksproprijatisati u budućnosti. Samo ja o tome nisam dobio nikakvo ni rešenje niti obaveštenje da mi je parcela podeljena na dva dela. Sve sam to video zahvaljujući mojoj radoznalosti i istraživanju, a ne kao rezultat nekog zvaničnog obaveštenja ili rešenja. Ali neko ko ne koristi internet o tome pojma nema... U eAgraru mi i dalje stoji 9263 (bez /1, i /2) i nisam imao nikakvih problema zbog toga, dobio sam subvencije i na taj parcelni broj.
E sad ja mislim da su Vode Vojvodine uporedile katastar sa eAgrarom, videle da 9263/1 i 9263/2 ne postoje u eAgraru, samim tim ni u mom gazdinstvu, pa su mi razrezale odvodnjavanje za 2025 godinu za ta dva parcelna broja (tako i u rešenju piše, za 9263/1 i 9263/2).
Je l' sam dobro razumeo ovo?
Imam li šanse da se žalim jer nemam nikakav papir da su mi bez mog znanja podelili parcelu i preimenovali je u druge parcelne brojeve, a da se u stvarnosti radi o istoj parceli koja je u mom gazdinstvu??
Da li sad treba da u eagraru brišem parcelu 9263 i umesto nje upišem dve parcele 9263/1 i 9263/2?