posto je ovde bio moj prvi post,tako sam i resio da bude i moj zadnji post.
nadam se da futurefarming nece premestiti ni izbrisati moj post.
izvini druze sto te prozivam ali cinimi se daste retko dobar i principijalan covek,sada nem vremena da pogledam vase postove i vidim koliko stvarno poznajete prakticnu proizvodnju.namerno vas prozivam jeste vi ovde jedan od glavnih isto ko sto sam radio u zivotu.nisam se nikada ustrucavao da svakom skresem u lice.
ali sve ga mi je dosta,pocev od obicnih proizvodjaca koji me non stop zovu za informacije a tog hladnjacara gledaju ko da je od boga dan i mene pitaju sta mi kaze?pa i ti hladnjacari su normalni ljudi i sa njima se normalno moze pricati ako normalno nastupas i ima neka diskretnost u poslovanju.
mnogoo mi je zao zar toliko proizvodjaca i sve se vrti oko par ljudi,zar ljudi ne mogu shvatiti da samo borbom i udruzivanjem mogu postici svoje ciljeve.ne bi da ovde navodim price od vodecih svetskih strucnjaka koji sumi pricali kako se radi preko granice.
zar je moguce da dosada niko javno ne dize glas protiv monopola u vezi maline koji traje preko 20 godina.do detalja bi donekle mogao izneti kada je puklo sa slovencima,pa genex,pa kada su u lipolistu arkanovci naouruzani otkupljivali malinu,pa do pojave tomica tj simpo i jugopetrol pa do danasnjeg dana.zar je moguce da niko to ne zna i ne iznosi na videlo a proizvodjaci svo vreme cute???
imao sam ovde raspravku sa ironmenom i obecao samu na drugoj temi da cumu i pokazati koliki je i monopol u sljivama
ako ni je verovao meni nek pogleda sta kaze jedan ministar
http://www.youtube.com/watch?v=WS58AjjA8Z0&feature=plcp
pogledati od 0:32:32
drago mi je da je dekivr pokrenuo dole na jugu ali dok se u celoj srbiji ne pokrene i razbije taj monopol nece biti slobode ni za seljake ni za vecinu hladnjacara koji bi hteli da se osamostale ali ne mogu.
zoki ako iduce godine ko pokusa da rastera nakupce pokreni ove tvoje okolo.
pole nemoj prosippati malinu vec vidi dase udruzite i zajedno napravite hladnjacu.
jedino se samo slogom i zajednickim nastupom mogu postici rezultati.
ja uskoro menjam profesiju ali bicemi drago da se sa nekima cujem na pp a i trebacemi neke informacije iz njihovih krajeva nevezano za malinu a bilo bimi lepo da se uz pice ispricam o svemu.
dosada sam u preko 90% pogadjao unapred.pa i kao sto sam rekao pre dva meseca sto mozete videti iz mojih postova novi predsednik amerike je mit romni sto cete videti u decembru.
izvinjavam se bilo kome ako sam ga uvredio ali jednostavno drzim do sebe i imam losa iskustva sa ljudima iz srpkog sela.
ko bude zainteresovan za razgovor uz pice tu sam,a i mozda i meni neko bude trebao...
ODJAVA