JavaScript je onemogućen. Za bolje korisničko iskustvo, molimo vas omogućite JavaScript u vašem pregledniku pre nego što nastavite.
Koristite zastareli preglednik. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb stranice.
Trebali biste nadograditi ili koristiti
alternativni pregledač .
Na današnji dan, 1974. godine rođena je kanadska muzičarka Alanis Morissette
Na današnji dan, 1980. godine osnovana grupa Laibach.
Na današnji dan, 1985. godine duo Denis & Denis objavili album "Ja sam lažljiva".
Na današnji dan, 1941. godine rođen je britanski muzičar Charlie Watts
Na današnji dan, 1967. godine rođena je pevačica Tanja Jovićević
Na današnji dan, 1970. godine Josipa Lisac objavila singl
"Život moj" (a strana)
"Spustila se kiša" (b strana)
Na današnji dan, 1904. godine rođen je američki plivač i glumac Johnny Weissmüller
Na današnji dan, 1917. godine rođen je američki glumac i pevač Dean Martin ( preminuo 25. decembra 1995. godine)
Na današnji dan, 1940. godine rođen je velški pevač Tom Jones
Na današnji dan, 1952. godine rođen je britanski glumac Liam Neeson
Na današnji dan, 1958. godine rođen je američki muzičar Prince (Rogers Nelson, preminuo 21. aprila 2016. godine )
Na današnji dan, 1940. godine rođena je američka pevačica Nancy Sinatra
Na današnji dan, 1949. godine George Orwell objavio roman " 1984."
Na današnji dan, 1961. godine Marvin Gaye objavio svoju prvu ploču "The Soulfull Moods of Marvin Gaye"
Na današnji dan, 1999. godine Red Hot Chili Peppers objavili album "Californication".
Na današnji dan, 1963. godine rođen je američki glumac Johnny Depp
Na današnji dan, 1997. godine na kioscima se pojavio prvi broj dnevnih novina "Danas", novi list je pokrenula grupa novinara "Naše borbe", danas, sa ove vremenske distance može se reći da su jedina novina koja je imala i zadržala profesionalan odnos prema novinarstvu odolevajući mnogim političkim pritiscima.
Na današnji dan, 1915. godine rođen je američki gitarista i inovator Les Paul (Lester William Polsfuss, preminuo 13. avgusta 2009. godine )
Na današnji dan, 1978. godine The Rolling Stones objavili ploču "Some Girls"
Na današnji dan, 1922. godine rođena je američka glumica Judy Garland