Naši kućni ljubimci

Kolege, da li neko zna sta bi moglo biti u pitanju?
Ranije mu je opadala dlaka samo ne delu stomaka kod rebara sad mu se prosirilo i na deo kod repa.. redovno ga tretiram od crevnih i spoljnih parazita tako da buve delimicno iskljucujem kao uzrok..

Pravi predator macka srednji gabarita a pojede ko tigar, glavu od sarana zdrobi ko dete bombonu, sve ptice potamanila miseve vazda nosi drobi ni manje macke ni alavije

Danas popodne u dvorište stigao novi kućevni ljubimac...
Ovolikom "čudovištu" se zaista nisam nadao.... 🫣
Nisam ni bio svestan šta će doći u kombiju... :ROFLMAO:
Cane Corso , mužjak , kastriran, 4 godine star , odaziva se na ime Arči... :D
Biće zabavno narednih sedmica, dok se ne priviknemo....
Udomio sam ga, vlasnik se valjda seli u stan, tako da nema kud, mora ga negde smestiti, i igrom slučaja, naleteo i pitao mene, i pristanem, šta ću, uvek sam bio slab na životinje bilo koje vrste....
Već duže vreme tražili negde da ga udome, niko ga nije hteo, pitam se zašto :ROFLMAO: , pa je bilo čak i da ga smeste u azil, i verovatno eutanazija-uspavljivanje...
Poseduje sve papire, mada meni nisu ni malo važni, bitnije mi je da se privikne i adaptira na novo okruženje i nas ukućane....
Za sada je vezan na podužem lancu, ne smem ga pustiti, privremeni smeštaj mu je pušnica, pa ću ga prvo povremeno šetati, a plan je da bude potpuno pušten i slobodan na dvorištu u budućnosti, nadam se...
Proveo sam celo popodne u njegovoj blizini, malo smo se i mazili i češkali, kako i ne bi kada sam ga potkupljivao sa salamom i kobasicama, a bila je i koja Karađorđeva šnicla na meniju... 😃
Evo ga...

Danas popodne u dvorište stigao novi kućevni ljubimac...
Ovolikom "čudovištu" se zaista nisam nadao.... 🫣
Nisam ni bio svestan šta će doći u kombiju... :ROFLMAO:
Cane Corso , mužjak , kastriran, 4 godine star , odaziva se na ime Arči... :D
Biće zabavno narednih sedmica, dok se ne priviknemo....
Udomio sam ga, vlasnik se valjda seli u stan, tako da nema kud, mora ga negde smestiti, i igrom slučaja, naleteo i pitao mene, i pristanem, šta ću, uvek sam bio slab na životinje bilo koje vrste....
Već duže vreme tražili negde da ga udome, niko ga nije hteo, pitam se zašto :ROFLMAO: , pa je bilo čak i da ga smeste u azil, i verovatno eutanazija-uspavljivanje...
Poseduje sve papire, mada meni nisu ni malo važni, bitnije mi je da se privikne i adaptira na novo okruženje i nas ukućane....
Za sada je vezan na podužem lancu, ne smem ga pustiti, privremeni smeštaj mu je pušnica, pa ću ga prvo povremeno šetati, a plan je da bude potpuno pušten i slobodan na dvorištu u budućnosti, nadam se...
Proveo sam celo popodne u njegovoj blizini, malo smo se i mazili i češkali, kako i ne bi kada sam ga potkupljivao sa salamom i kobasicama, a bila je i koja Karađorđeva šnicla na meniju... 😃
Evo ga...

Dosta su zahvalni psi, pogotovo onaj ko ga hrani i pazi daće svoj život (Što mu je i u genima da bude pas čuvar koji ne treba da ide na socijalizaciju), ako ste češće kod njega brzo će se privići na vas i na vaše ukućane (Inače baš ne voli da bude vezan, ako ga pustite kroz par dana će ići gde i vi tu i on).

Ako imate boks pustite ga tu (Ali moja preporuka je da ga puštate da se šeta, sama po sebi je rasa koja voli mnogo da se šeta, :D hiperaktivan pas kao Malinoa).

Nazad
Vrh