Muzika za dušu 2

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Сад.... волим ја U2 и све што су урадили до деведесетих и ову њихову песму волим, али када сам чуо обраду Џонија Кеша, стекао сам утисак да је та песма постала његова, онако како је Бог заповед'о од почетка.... па тек онда схватио речи познаника, да све песме које Џони отпева, постају његове.

Дакле, "One" у извођењу Џонија Кеша.

Лепо је кад се подсетимо.... да је и Беби Дол некада давно снимала нешто интересантно, али ако је "Мустафа" песма, онда је мени то ипак ова песма:

(y)

Znaš ono o ukusima?
Šala, ima jedna zanimljivost u vezi tog singla iz '81. godine...Naime, sve je to snimao čuveni Sloba Konjović (Studio B), čak se čuje i njegov glas u refrenu.

Ма није ствар овде о укусима, већ о мојим асоцијацијама - заиста ми је прва асоцијација на Мустафу, тај почетак "Квинове" песме, кад Фреди развуче своју гласину као мујезин: "Аллах, Аллах, Аллах, ви вил прееееееј фор ју!...."

А Беби Дол је у то време (или барем из садашње перспективе) скроз интересантна. Не мислим да је тај њен период нешто плитко и банално занимање музиком. Штета што није успела да настави да расте музички. Данас би је сигурно рачунали у антологијске поп-певачице.

34 ( malo ko zna da je tekst napisao Arsen Dedić, izašla na ploči "Kao kakao" na današnji dan 1987. godine, gošća na pratećem vokalu bila je Bebi Dol)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh