Mulčeri (tarupi) za voćarstvo i vinogradarstvo

ti si se baš raširio 35ha, za to treba antonio carraro:) tu sve ima svoje npr, sa 12,4 gumama potrebno je 1000 obrtaja, a ko ima 11ke gume na 539 sa manje obrtaja ima više snage, samim tim brže kosi sa manjim gasom. Naravno tu je lošija stabilnost pri nagibu-ako ima nagiba parcela
 
Evo kako izgleda moja kosilica i kako je kad se prođe sa njom,

img20150613164215.jpg


img20150616191552-3.jpg


picture-288.jpg


picture-248.jpg


A što se tiče traktora, nažalost nema se para za Cararo, ali se služim jeftinim alternativama, Srbin, Kinez i Indijac, i lepo me služe, barem za pare koje su plaćeni.

img20140910181504.jpg
 
Poslednja izmena:
Noževe sam pravio od nekog opružnog lima, diferencijal je od BMW-a, radio sam 3 diska, jedan je uparen direktno na reduktor a po 1 sa obe strane je pogonjen kaiševima. Radni zahvat je oko 2m. A inače ovo su sve šljive, mlade su sađene na 4x3 na ovoj slici a stare 4x4 ili 4,5 x 4m. U novije vreme smo malo zgustili, a da li će vredeti videćemo.
 
Pozdrav, sinoc sam isao u posetu prijatelju u Milatovicima kod Guce, isao sam gledati prvenstveno frezu pipalicu, koju mu je moj prijatelj napravio, i mogu vam reci da radi perfektno na Imt 539 a jos je brdoviti kralj.. E sad zbog cega pisem, covek je kupio Zanon - tarup, 1,5m duzine, koji bez problema vuce 539, ja nisam mogao da verujem da ga moze vuci u onkavom brdu, pa je covek seo po mraku na traktor i pokazao mi kako radi, vuce ga mogu vam reci bez problema,i radi lepo, njega koristi za odrzavanje izmedju redova a i moze lomiti granje valjda precnika 5 6mm kako sam ga razuemo ako se ne varam.. E sad tu ima uloga i cena, placen je prosle godine polovan 2000eura, nisam uspeo slikati zbog mraka mrak, ali evo nasao sam na internetu sliku istog kao njegov... Samo nisam gledao na koliko obrtaja ide, i kojom brzinom ide..
28s3a6r.jpg
 
Plaćeno je to mnogo sa povraćajem nemože nova toliko izaći,makar je tako bilo prošle godine kada sam gledao možda su se cene promenile. A Ino brezice tarup je činimi se bio nešto malo više od 2000 eu kod Rada u Umčarima .Koja je cifra za tu pipalicu?
 
Ovaj mi rece da je placen mulcer oko 2000eura polovna, cinimi se u Cacku da je kupio.. E a za pipalicu ne znam stvarno koja je cena, ovaj prijatlej moj mu je to napravio skoro, i ne znam koja je cena.. A nisam mogao slikati niti mulcer ovaj niti pipalicu, vec je bio mrak..
 
skup je ali ako valja isplati se. Agromehanikin mulčer je u BL 3600KM..znači ima podsticaj..kod nas je ove godine bio 20%.....
 
Ja sam ove godine na sajmu gledao ovaj ZANON, ali je bio dosta skuplji od INO-a, mislim oko 1000 eura više, a INO je oko 2500 sa pdv-om. Tačno da se uz podsticaj može za 2000 dobiti nova mašina, ali neki uporno izbegavaju podsticaje, ne znam zašto. Inače u kvalitet ovog mulčera ne treba sumnjati, a grane koje seče su 50mm, s tim što nije problem da ih sasitni, mada tada mora da se ide 1. sporom, već je problem da ih navuče, jer se dosta njih ispreče, pa se vuku pored i sl.
 
podsticaji su dobri ako ih ima, to je odlicno ako se kupuje nova mehanizacija. Ja sam ove godine kupio atomizer proizvod Republike Srpske:) kondic komerc, dobio sam podsticaj. Odlican atomizer, comet pumpa, trapez za bolje usmjeravanje hemije, odvojiva boca sa čistom vodom..itd i zasad sam zadovoljan.

ZICAPROM.. znam da je off, mozes mi i na privatnu poruku. Razmisljam da kupim kineza, kod nas svi prelaze na to..jesi li zadovoljan, kod mene ima nagiba valjalo bi dupla vuca. Njegove prednosti i mane ako mozes da mi napises
 
Ja imam YTO 504, 50ks, težina 2400kg. Oko 900 sati za 2 godine. Nisam imao nikakvih kvarova, traktor radi odlično, euro (skuplja) kabina sa klimom je odlična i jako dobro zvučno izolovana, komande su uvučene odozgo a sve dobro zaptiveno, tako da ne ulazi nešto pri prskanju. Mane su pre svega mala snaga za ovu težinu, a sve to upareno sa jako dugim stepenom prenosa, tako da na putu nema bržeg traktora u kraju, ali u voćnjaku imam jako mali izbor brzina inače ima 4+4 brzina. Nekako je lenj, ne oseća mu se sva ta konjaža i to je glavna zamerka uz veoma tvrdo kvačilo na drugom stepenu. Sve u svemu, izdržljiv traktor ali sigurno ne bez mana. Izvinite na Off-u.
 
podsticaji su dobri ako ih ima, to je odlicno ako se kupuje nova mehanizacija. Ja sam ove godine kupio atomizer proizvod Republike Srpske:) kondic komerc, dobio sam podsticaj. Odlican atomizer, comet pumpa, trapez za bolje usmjeravanje hemije, odvojiva boca sa čistom vodom..itd i zasad sam zadovoljan.

ZICAPROM.. znam da je off, mozes mi i na privatnu poruku. Razmisljam da kupim kineza, kod nas svi prelaze na to..jesi li zadovoljan, kod mene ima nagiba valjalo bi dupla vuca. Njegove prednosti i mane ako mozes da mi napises


Koliko ja para taj atomizer od kondić komerca?
 
plaćen je tačno 3393KM ili 1700evra. Servis je posten, jednom sam ih zvao zbog paljenja ventilatora i odmah su došli..ustvari nije bio kvar
 
Pa ovo je skroz ok cena, ako je nov kao sto pise.. A onda je ovaj covek mene zekio malo ako se ne varam da ga je platio polovnog u cacku 2000eura, posto je ovde kod ovog nov 2200eura ista dimenzija 150cm.. :haha:
 
Ja sam kupio letos imt boljevac, 1.8m radni zahvat za 256000 i radi fenomenalno, delovi su mi blizu. Kupio sam ga za grane posle rezidbe ali sam cistio uraslu njivu sa crnim trnjem precnika do 4cm i mogu da kazem da ne ostaje nista posle njega za skupljanje, samo krupna trina... Ja bih svakom preporucio... Imam snimke ali ne znam da postavim...
 
Pomučićeš se malo , ali bi ti svi bili zahvalni ako postaviš snimke u radu. A inače cena ovog novog je 2200 plus PDV, barem tako piše.
 
Zetor 5245… A na snimku ga vuce 539 bez vecih problema, sa granama posle rezidbe bi se igrao sa njim. Neka da neko mail da mu posaljem snimke pa neka postavi
 
Poslednja izmena:
Nazad
Vrh