MTZ Belarus

Лепо изгледа споља,али кабина и даље она шугава унутра као тој-тој без помоћног седишта,реверзера, пресовани чим звечи на малим обртајима. Мало им фали да то личи на трактор. Да су паметни и да уграде Јариш кабине као већина што ради.

Мора да пукне кад је од лежаја још пола метра гола полуосовина.
Кад додаш остале факторе и вишеструко преоптерећење добро то и држи.

Poslato sa ABR-LX1 pomoću Tapatoka

Kako su u zadruzi stare 52-ke nosile šestorednu vadilicu za repu sa raširenim točkovima?

Послато са SM-A217F помоћу Тапатока

52-ке су у оно доба прављене са планом да ако населе месец да их шаљу горе да ору зато су тако јаке, јер су за њих правили место кабине да носе свемирски модулатор.

logicnije je da ce polu osovina vise da trpi ako su rasireni tockovi ...verujem da se okrenu felne tj da je oslonac tocka blize to pucanje se ne bi ni desavalo ...realno polu osovina viri 30cm i onda tocak, kako da ne pukne .

Kod nas u selu nikom to nije puklo.

Ne vidis nacin a on kaze da ima montera i da daje garanciju. Istina da je ovaj deo u kabini bas prevelik i da bi bilo zascopanih glava.
Ja mislim da je to kamionska klima, ne vidim nacin ugradnje u traktor, onaj spoljni deo bi trebalo uspravno da stoji, a unutrasnji kad bi stavio gore na krov razbio bi vise puta glavu...

Ovo sto je @banePA postavio je mnogo prikladnije, imas neke podatke, proizvodjac, ko ih distribuira?

Ljudi ne po 101 put vec 1001 put ne pucaji te osovine bas tako,desava se da pukne ali ni blizu kao sto to ljudi misle i pricaju.
Ja radim ruse vec 24 godine i ova koji sam sad zamenio je bila cetvrta koju sam video da je pukla,od toga je jedna pukla u udesu ne u radu.

@dragan.kovacev Stvarno ne znam nista, slike su su interneta, ali verijem da mogu da nabave oni sto rade auto klime za teretni i poljo program. Ja sam ih vidjao na Alibabi i Aliexpresu.

Na ovo bi jos islo carina i pdv

e0241dfbcfbf1058edf84fe461f6c251.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Kod nas se nekeke 82 naradile za 3 traktora i jos ih cepaju pored punog dvorista Claasića. Jednostavno ful odrzavanje ima i unucici da ih cepaju, jer ljudi cene ono sto im donelo sadasnju udobnost i komfor. Svu mehanizaciju voze radnici i jednu i drugu, oni ne sedaju, nisu ni poterali Lexiona 5400 novog. Al 4 mtz-a ne idu iz dvorista, neki čudni ljudi!
Moracu da ih uputim ovde na forum da čuju zapravo sta je Mtz od nekih stručnjaka, mozda se osveste i oni.

Moji Rusi su se naradili fest, i nanosili teskih stvari. 820 ima utovarivac, preneo je boga oca, godinama je i prskao sa 1000l, i nije mi ni bolcni pukao. 1221 isto. Posle 10 godina nosenja M1020 Vario i teske drljace preventivno promenio bolcne na ramenima poluga. Samo pazljiva voznja po lenijama i nema problema. Nikad nisu stajali vise od jednog dana, na 820 za skoro 8000 sati samo menjane lamele i akumulatori, doduse vise puta😁, na 1221 za 5000 sati semering prednjeg tocka, druk lezaj i letos mu Nebojsa uradio pvp i dizne. To su troskovi vanrednog odrzavanja... SMEŠNI!
Koliko je Valtra N154 pojela para za kojekakve gluposti...

Kod nas u selu nikom to nije puklo.

Ne vidis nacin a on kaze da ima montera i da daje garanciju. Istina da je ovaj deo u kabini bas prevelik i da bi bilo zascopanih glava.

Ovo sto je @banePA postavio je mnogo prikladnije, imas neke podatke, proizvodjac, ko ih distribuira?
Pa dobro, aj mi objasni na koje staklo ces da stavis spoljnu jedinicu na rusa da stoji uspravno

Pa ne znam baš koliko su dobre bile te stare kad kažeš da ih je toliko puklo. Ili to ili neki drugi problem postoji.

Nije Nebojša stavio dovoljno dobru sliku tog loma pa ne vidim jasno da li je zamor materijala ili apsolutno krti lom. To se jako lepo vidi gde je pukotina krenula, širila se dok nije došlo do toga kritičnog loma gde u trenutku puca ostatak zdravog dela koji ne može više da nosi to opterećenje.

.Da imam jasniju sliku tog loma odmah bi rekao otprilike zbog čega čega je došla. Mada uglavnom je to zamor materijala.
Po čemu to razlikuješ?

Po čemu to razlikuješ?
Po izgledu loma. Tačno se vidi šta je zamor materijala, a šta krti lom. Tj. šta je nekad davno krenulo da puca, da se stvara mikro pukotina koja se spolja i ne vidi. Ona se vremenom širi sve više dok zdrav deo osovine ne postane previše tanak da bi držao teret, opterećenje i u tom trenutku dolazi do krtog loma tog zdravog dela i naravno pucanja osovine. Mada sad vidim da je Nebojša napisao da se držala samo na 40 %

Nazad
Vrh