MTZ Belarus

Rasklopio sam utvrđivač položaja ručice za uključenje prednje vuče na rusu 82.1. Utvrđivač nije bio jako prljav i zapekao (nije ni čudo koliko je popio WD-a preko šipke), kad utvrđivač rukom pomeram po šipki jako lepo ide i svaki položaj se čuje "škljoc" kad kuglica upadne u žljeb. Uopšte mi nije jasno zašto je tako teško bilo isključivanje prednje vuče. Kuglica prvo nije htela da ispadne iz utvrđivača (iako je na potisak lepo išla napred nazad), pa sam ceo utvrđivač potopio u benzin, pa je i kuglica ispala napolje. Izvadio sam oprugu i na njenom donjem delu (suprotan kraj od onog koji gura kuglicu) je bilo malo masti. Ja sam sad sve oprao u benzinu, ali ne znam da li da sklopim tako na suvo ili da u tu rupu gde ide opruga stavim malo masti? Takođe (ako neko zna) gde ima da se kupi ovakva rebrasta guma, ili ako neko zna telefon i adresu Dime Ukrajinca - on valda ima... Evo zašto guma, hteo bih da napravim isto ovako kao u klipu sa YT...

Враћам се на сат у русу нов тип радне сате очитава само обртаљка брља кад се упале светла ради нормално,овај други сат темп и остало све ради.

Meni je kazaljka pokazivala vise,manje obrtaje,isla u granicu na max,pa na min ....problem bio alternator,sta nzm,samo sam ga odneo kod majstora.E sad prosle godine bese,ta kazaljka sad mi pokazuje manje obrtaja nego sto ima motor,npr na 1500 obrtaja pokazuje a po brzini kretanja znam da je 1800,i tako non stop,ne skace,ne igra ni malo,jednostavno tih 300 obrtaja manje i to je to.Dal se zbog tog skakanja kazaljke prethodno sa problemom oko tog alternatora nesto prezubilo unutra nemam pojma,glupo mi da otvaram sad ili menjam zbog toga,navikao sam vec na to ...

Postovane kolege mogu vam reci da sam se pokajao sto sam uzeo belarusa. Problemi samo jedni za drugim se nizu. Ili sam ja baksuz nemam pojma. Sad trenutno tesko pali kao da je akumulator prazan. 5-6 puta pokusam pa upali. Bio majstor kaze radi na jednom akumulatoru drugi crko. Odem juce kupim oba nova. Sad stavim nista isti problem. Izgleda sam dao oba dobra akumulatora na reciklazu. Kazaljka obrtaja sat vremena radi dva ne radi. Plovak goriva pokazuje prazan. Rezervoar ima prljavstine zaceplja. Juce stade do filtera nadjem komadic zice dal crijevo puca iznutra nemam pojma. A traktoru je tek 600 sati.

Biće da si baksuz... Jbg... Mada stoji to da im kvalitet ko i svemu u ostalom nije isti ko pre... Valjda kako se kome zalomi...
Ili sam ja oguglao već..

Ovo za paljenje je standard, cim dodje malo hladnije samo mau mau, jedva zavergla i na sam kraj jedva zakaci da upali, brz anlaser inace, poznanik ima skoro novog 952 isto sve zivo menjao, anlaser, nove akumulatore, kablove....sve, cim dodje malo hladnije muke sa paljenjem

Ovaj ni dok je toplo bilo nije htio. Problem mi je ako se ugasi na magistrali ne moze verglati da ga ozracim. To je problem.

Nikako,belarusi stavise pale odlicno,ocigledno je kvalitet u pitanju,sklapanje,nzm ...mozda je kod njega pogresno paljenje nastelovano,ventili ,problem oko pumpe ....
@DaRee Nikako nisi smeo kupiti nove akumulatore tek tako,to je do tebe greska,imas sigurno jos masina i akumulatora u dvoristu,da si probao sa drugima,ili samo da prespojis dodatni akumulator preko kablova ,ima tu dosta nacina da ih testiras ti ,bez nekog nazovi majstora ....I ako nije verglao dok je bilo toplo to znaci da imas problem ili u anlaseru ili gubis struju negde,proveri kabel mase kod kabine,najbolje uradi bypass sa drugim debljim kablom,tu pletenicu ostavi cisto radi reda.Ima bese clan dukej je postavio video kako testiras koliki pad napona ima kad ga verglas,ne sme biti mnogo.

Враћам се на сат у русу нов тип радне сате очитава само обртаљка брља кад се упале светла ради нормално,овај други сат темп и остало све ради.
Isto se i meni dešava, kad upalim traktor radi u početku dobro i čim se malo ugreje kazaljka počne da brljavi. To sa svetlima nisam ni probao. Ima dve mogućnosti, ili negde gubi kontakt na žici koja dodvodi signal sa alternatora do sata, ili sam sat gubi negde masu u kabini. Ja ću pokušati ovih dana da vidim šta mogu da urdaim sa tom masom kabine (mada mi je muka kad pomislim na skidanje tapacirunga da bih oslobodio instrument tablu), pa ako nešto napravim javim ti...

Da je Belorusima kao i svemu ostalom opao kvalitet verovatno da jeste,nažalost nista se više ne pravi kako treba ali ja ponekad pomislim da se vi ovde salite.
Pa ljudi bre paljenje na rusu i onaj ko se ne razume u struju moze da popravi a za elektricara koji iole poznaje svoj posao to bi trebalo da bude smesno,toliko je komplikovano,akumulatori,dva kabla i alnaser.
A vi koji imate nove ruse i imate bilo kakav problem sa njima iz kog razloga nije resavan u garanciji,ne razumem.

Tako je,moj 820 punih 17g pali na zub na minus 20-22 palio bez grijača od 2007 kad je kupit bila par godina jebački minusa i nikad nije zašteko

Nebojša, da li si stavljao negde bakarni dihtung glave? Jesi li mu merio debljinu? Odnosno da li je deblji od klasičnog dihtunga?
Ja imam taj bakarni dihtung i sad nešto sumnjam da nije on možda malo deblji nego što bi trebao pa da je zbog toga manja kompresija. Evo zbog čega pitam, dok je toplo traktor pali na dodir ključa. Kad je hladno ima da vergla dok ne upali. Ne osetim da sporije vergla (npr zbog akumulatora), al ne satstavlja brzo k'o leti. A sve rađeno, pumpa i dizne kod majstor Tome, glava u Temerinu, novi klipovi i hilzne, pumpu ja ugrađivao ceo dan dok nisam u idealu uštelovao paljenje, al' opet čim zahladi slabije pali. Kad prvi put upali svaki sledeći put pali na zub...

Postovane kolege mogu vam reci da sam se pokajao sto sam uzeo belarusa. Problemi samo jedni za drugim se nizu. Ili sam ja baksuz nemam pojma. Sad trenutno tesko pali kao da je akumulator prazan. 5-6 puta pokusam pa upali. Bio majstor kaze radi na jednom akumulatoru drugi crko. Odem juce kupim oba nova. Sad stavim nista isti problem. Izgleda sam dao oba dobra akumulatora na reciklazu. Kazaljka obrtaja sat vremena radi dva ne radi. Plovak goriva pokazuje prazan. Rezervoar ima prljavstine zaceplja. Juce stade do filtera nadjem komadic zice dal crijevo puca iznutra nemam pojma. A traktoru je tek 600 sati
Kolega, uzmi izvadi jedan akumulator napolje iz kabine i veži ga direktno sa što debljim kablovima na alnaser, masu možeš da zategneš za šraf od alnasera i probaj sa šrafcigerom direktno da zaverglaš da bi isključio alnaser kao problem, probaj prvo na šrafciger da ga zaverglaš da isključiš kontakt bravu kao problem . Što se tiče Merača goriva kod Rusa moraš da znaš da je povrat goriva iz boš pumpe u suprotan rezervar od merača goriva, znači rezervar od merača može da se skroz isprazni a da suprotni gde je povrat bude skoro pa pun ...
Inače i meni je merač pravio problem pa sam uradio ovo sa snimka i rešio sam uspešno problem

Moj Rus stvarno dobro pali da sam otkačio plus što ide na onaj pa da kažemo mali kompjuter od grejača, jer se dešavalo da ga upalim a grejači i dalje rade pa sam ih isključio, i na -5 pali kao da je malopre ugašen bez grejača .

Nebojša, da li si stavljao negde bakarni dihtung glave? Jesi li mu merio debljinu? Odnosno da li je deblji od klasičnog dihtunga?
Ja imam taj bakarni dihtung i sad nešto sumnjam da nije on možda malo deblji nego što bi trebao pa da je zbog toga manja kompresija. Evo zbog čega pitam, dok je toplo traktor pali na dodir ključa. Kad je hladno ima da vergla dok ne upali. Ne osetim da sporije vergla (npr zbog akumulatora), al ne satstavlja brzo k'o leti. A sve rađeno, pumpa i dizne kod majstor Tome, glava u Temerinu, novi klipovi i hilzne, pumpu ja ugrađivao ceo dan dok nisam u idealu uštelovao paljenje, al' opet čim zahladi slabije pali. Kad prvi put upali svaki sledeći put pali na zub...
Nisam nilad stavljao ni bakarni ni onaj aluminijumski sto nude ukrajinci bas iz tog razliga sto kad su mi nudili i jedan i drugi delovali su strasno debelo,nisam merio ali znam da mi se odma na oko nije svidelo.
Dal zbog njega ne pali lepo ne mogu da kažem.

Postovane kolege mogu vam reci da sam se pokajao sto sam uzeo belarusa. Problemi samo jedni za drugim se nizu. Ili sam ja baksuz nemam pojma. Sad trenutno tesko pali kao da je akumulator prazan. 5-6 puta pokusam pa upali. Bio majstor kaze radi na jednom akumulatoru drugi crko. Odem juce kupim oba nova. Sad stavim nista isti problem. Izgleda sam dao oba dobra akumulatora na reciklazu. Kazaljka obrtaja sat vremena radi dva ne radi. Plovak goriva pokazuje prazan. Rezervoar ima prljavstine zaceplja. Juce stade do filtera nadjem komadic zice dal crijevo puca iznutra nemam pojma. A traktoru je tek 600 sati.
Alnaser dole i kod majstora da ga pregleda i očisti.

Nazad
Vrh