MTZ Belarus

Onda ću sutra da odvrnem malo ako već postoji rizik od toga.
Nesto u sistemu nije kako treba cim mora da se zavrne do kraja I da bi dao samo 200 bara,sad sta tacno nije uredu to bi moralo da se vidi na licu mesta.
Nikako ne treba da bude na "smrt" zategnuto jer tu ima opruga koja treba da živi.

Volim kad je zanimljivo .
68a3deec483db65edaf82a4fc55de9dc.jpg
1e420341f6417b3fdd5588c9582b60ba.jpg

Sent from my SM-S908B using Tapatalk
Svaka čast rusima što nisu štedeli na blatobranima 🤣

Nesto u sistemu nije kako treba cim mora da se zavrne do kraja I da bi dao samo 200 bara,sad sta tacno nije uredu to bi moralo da se vidi na licu mesta.
Nikako ne treba da bude na "smrt" zategnuto jer tu ima opruga koja treba da živi.
Ima još navoja na šrafu za podešavanje ali i kad se popusti kontra matica ne može da se zavrće. Znači da nije do kraja zavrnuto samo neće dalje.

Kupi novu pumpu,nije to neka para,to je mala obicna zupcasta pumpa ,ne kupujes klipnu,promenjive zapremine pumpu hidraulike za bager neki koja kosta polovna remontovana koliko i sam traktor ....

• Like
Reagovanja: obi
Ali to su zupcaste pumpe alu kucista, ne traje to nzm koliko,taj traktor ako ima 5-6+ hiljada sati ,ta pumpa ima povisenog zazora izmedju zupcanika i kucista i nema tu njoj nzm kakvog stelovanja na ventilu,radice,ali samo ce grejati sebe i ulje jos vise i povecana je mogucnost kavitacije ulja, i moze posle sjeb... i sve gumice i dihtunge u razvodniku i dalje u sistemu.
Nek on radi kako hoce,njegova masina,ja samo kazem moje misljenje i kako bi ja uradio.Mozda covek ima vise traktora pa i ne bi da ulaze previse,ne kazem,svako ima svoj razlog sta i kako.

Ali to su zupcaste pumpe alu kucista, ne traje to nzm koliko,taj traktor ako ima 5-6+ hiljada sati ,ta pumpa ima povisenog zazora izmedju zupcanika i kucista i nema tu njoj nzm kakvog stelovanja na ventilu,radice,ali samo ce grejati sebe i ulje jos vise i povecana je mogucnost kavitacije ulja, i moze posle sjeb... i sve gumice i dihtunge u razvodniku i dalje u sistemu.
Nek on radi kako hoce,njegova masina,ja samo kazem moje misljenje i kako bi ja uradio.Mozda covek ima vise traktora pa i ne bi da ulaze previse,ne kazem,svako ima svoj razlog sta i kako.
Ne kažem ja da je pumpa ispravna,mozda je ispustila dušu ali,uvek ima ono ali,ja bih recimo prvo proverio i eventualno promenio ventil jer nije skup a može da zeza lako,probao bi recimo da izmerim pritisak i na drugom izvodu,imao sam slučajeva gde je sam izvod ili pozicioni regulator pravio problem itd itd,na kraju ostane zamena pumpe ako je sve drugo ok,m4 za njega negde oko 29000din,nije preterano ni skupa.

Ima i za 80e da se kupi al hidrosila m4 znaci najjača sa aluminijumskim kućištem 29000din plus ima i Master neka verzija sa gusanim kućište koja je jos skuplja.

Probano radi, ono što sam još primetio je da brzo spušta rotor koji ide na onu ručicu do vrata. Tako da mislim da je i razvodink u problemu, ali mi to trenutno nije problem.
@nebojsa100 prvom prilikom kad budete u okolini Šapca vodim vas na prase ili jagnje.

Bitno je da radi,završavaj posao,ne bacaj pare na ono što ne moraš jer mislim da će do kraja ove godina pare biti jako skupe a za prase i jagnje tj prisetinu i jagnjetinu ćemo lako.

Lako moguće da je i do razvodnika.. Ja sam jednom prilikom kipovanja pogrešnu ručicu (za kipu) vukao kad ono počeo polako da podiže poluge... Reku pravicu se da to nisam video 🤣

Nazad
Vrh