Bećarina pusta
Član
Dok nisam kupio original sat nisam riješio problem. Ili stane sat ili kazaljka luduje pa u prskanju pravi problem.NA sat uzmi samo iz originala,zaobidji sve ostalo.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Dok nisam kupio original sat nisam riješio problem. Ili stane sat ili kazaljka luduje pa u prskanju pravi problem.NA sat uzmi samo iz originala,zaobidji sve ostalo.
U suštini postoji mogućnost (Posao za elektroničara koji ima volje da radi to, takođe elektroničar mora da poznaje Programiranje/ Reprogramiranje/Mapiranje samog MCU-a).Jel probao neko da vraca radne casove na belorusima sa digitalnim satom?
Slucajno vidio u jednoj firmi koja je uvozila mtz da je tip mjenjao laptopom radne sate ,ali im je povecavao radne sate a ne smanjivao, novi mtz traktori , bilo u novinama kao neka afera uvezli nekoliko stotina novih i upisali im neki minimum radnih sati da mogu da prodju kao polovni zbog EU eko normi.Nisam se nikad raspitivao dal je moguće vraćati sate jer mi nikad nije bilo potrebno al mislim da nema šanse iz razloga što me je x puta x preprodavaca zvalo za satove sa malom satnicom,nece nove da ne bude baš providno nego da imaju 2,3 hiljade sati,da moze da se vraća našli bi oni foru ili je možda skuplja fora od novog sata.
Rus je dao link iza vide za RAR ,unutra je hex fajl sa 1 radnin satom, sati nisu kodirani moze se upisati po zelji. Takodje sheme i fajlove cipova zbog popravki. Programator kosta oko 5E ma aliju a eeprom 24c08 najbolje odlemiti reprogramirati i vratiti nazad, moze i na ploci.Mislim da sam gledao par klipova na ruskom jeziku gde su se bavili tim digitalnim obrtometrom, pa su se i radnih sati doticali. Ako se dobro sećam, gledao sam to pre godinu dve, koriste se neki dodatni generatori impulsa, tako da teško da bi to neko ko nije elektroničar mogao u kućnoj radinosti da uradi.
Edit: našao sam klip, pomešao sam - generator impulsa su koristili za brzimomer u nekom drugom klipu, a za izmenu stanja radnih časova treba da se preprogramira memorija u obrtomeru. Evo klipa pa ko se razume u elektroniku i ima programator mogao bi da uradi ovo...
Lakse psre vracanje od sarafanja.Ajde bre ljudi sta je sa vama.
Prekinite odma.
Dajete ljudima razne ideje.
Na kraju u ja morati da kupujem dijagnostiku da gledam prave sate na rusima![]()
Nisam u tom pravcu razmišljaoLakse psre vracanje od sarafanja.![]()
Pa čuti Sale sta se bunis,vidis da ljudi hoće da plate vraćanje satnice a ti si dobio fabrički ugradjenoMom su sa 9300mč vratili na 3300mč, inače nakupac iz Crepaje-Kovačice uglavnom iz tog kraja a na novom rusu mi sam izbriše sate i počne ponovo od nule da broji, 1700- neki sat imao kad je anulirao i sad ima 450.
@sale ratar Jel to cigan neki ?.Video sam u prolazu kroz ta mesta ,ne secam se tacno koje,uvek nekog rusa ispred parkiranog kod neke kuce,a kuca prava ciganska,crni mermer i ostala sr... sto cigani vole.