MTZ Belarus

Isto je i kod mene, kad je zagrejan (ulje hidraulike) onda moram da dodajem gas da bih brže podigao radilo na kraju prohoda, a i polako upušta radilo kad je podignuto u gornji položaj. Npr. setvospremiram, kad se ukočim izađem da protegnem noge i dignut spremač se spusti za 5-10 minuta, traktor radi... Kad je hladan onda i na leru katapultira sve u vis...

Treba klip da bude žestoko urnisan da ne bi digao.. Moj je pisao na sve strane al je uvek dizao... Jeste da je spuštao za 5 minuta ali boze moj 😁
Pre mesec dana sam bas skido jedan suv kao barut a ni na gasu nije hteo da diže,pritisak 200 na leru.
Otvorimo klip kad neki se napravio pametan kad je remontovao i nabio dve gumice bez plastika,izbio parce gumice od 2cm.

Isto je i kod mene, kad je zagrejan (ulje hidraulike) onda moram da dodajem gas da bih brže podigao radilo na kraju prohoda, a i polako upušta radilo kad je podignuto u gornji položaj. Npr. setvospremiram, kad se ukočim izađem da protegnem noge i dignut spremač se spusti za 5-10 minuta, traktor radi... Kad je hladan onda i na leru katapultira sve u vis...
Kod tebe ima više problema,zbog jednog ne dize a zbog drugog ne drži,sad sta je tačno uzrok i jednog i drugog moralo bi da se vidi na licinom mestu.

To znači da ubodes manometar I vidis za početak sta se desava.
Po potrebi i ako ima mogućnosti se pritisak presteluje na potrebne vrednosti.
Tek ako pumpa nece da ostvari potreban pritisak tražiti grešku i kvar.
I da to sto ne vidiš da klip curi spolja ne znaci da je ispravan.
Pritisak na ler gasu kad je traktor zagrejan 140 bari. Nešto mi se čini da bi trebalo da je oko 200 bari?

Volim kad je zanimljivo .
68a3deec483db65edaf82a4fc55de9dc.jpg
1e420341f6417b3fdd5588c9582b60ba.jpg

Sent from my SM-S908B using Tapatalk

Pa ovo sto je ovaj uradio to niko nikad nije ni čuo ni video.
Traktor je u transportu sa 2 zmajevke danima,toliko ga je vozio bez lezaja da je prosekao spoljnu kosuljicu.
Koliko je tu cijukalo,vristalo,skripalo to samo big sveti zna a on nije čuo.

Ja moram da smanjim pritisak. Sade je 250+ bara. Manometar meri do 250.

Pa ovo sto je ovaj uradio to niko nikad nije ni čuo ni video.
Traktor je u transportu sa 2 zmajevke danima,toliko ga je vozio bez lezaja da je prosekao spoljnu kosuljicu.
Koliko je tu cijukalo,vristalo,skripalo to samo big sveti zna a on nije čuo.
Unutrašnji ležaj bio u redu kad ste ga tako brzo rešili?

U suštini kada se spoljni ležaj raspadne samo ta košuljica ili kapa ili šta je već drži celu poluosovinu. Verujem da se usled klimanja poluosovine i ona brzo pojede i onda ništa više ne sprečava da se desi situacija sa slike. Naravno do tog momenta treba stvarno da si ili apsolutno nemaran ili gluv da ne primetiš problem.

Ja moram da smanjim pritisak. Sade je 250+ bara. Manometar meri do 250.

Unutrašnji ležaj bio u redu kad ste ga tako brzo rešili?

U suštini kada se spoljni ležaj raspadne samo ta košuljica ili kapa ili šta je već drži celu poluosovinu. Verujem da se usled klimanja poluosovine i ona brzo pojede i onda ništa više ne sprečava da se desi situacija sa slike. Naravno do tog momenta treba stvarno da si ili apsolutno nemaran ili gluv da ne primetiš problem.
250 bara mu je apsolutno bespotrebno i moze da dovede samo do neke havarije,vise od 200,210 nema nikakve potrebe jer sa tim će podići i više od onoga za sta je sposoban da nosi i radi.

To kućište u kom je semerig je jedino što drži poluosovinu na mestu,bili lezajevi ispravni ili ne.
Unutrašnji lezaj je bio korektan a i da je bio lošiji morali bi da ga namontiramo da se dogega do kuce jer je bio 10,12 km od kuće a sigurno jedno 6,7 km u ataru tako da je ovo bilo najbolje rešenje.

Nazad
Vrh