zombie_666
Banned
North ARMY je napisao(la):Ala je to budzevina,ali moze biti i dobar.Stavljena mu je turbina i sire gume,ako menjac moze da podnese to je onda odlicna kupovina za te pare.![]()
Lik tvrdi da je to posebna verzija za zapadne zemlje, pa kao ima neku posebnu opremu (ima originalni servo valjda, sinhro-mjenjač, nazad ima 16.9-30" gume mada se meni čini da su ono 16.9-34" al vidjecu sutra, te tvrdi da je to originalna turbina, kao to je neki poseban model). Djeluje jako lijepo na slikama, sutra posle posla idem da ga pogledam pa ce biti slika i pricacu vam sta sam vidio. Mislim da mjenjač neće imati problema s tom snagom, kad pogledam sve one MTZ52 i 82 sa onim Perkins sestakom i stotinjak konja (i prokleto mnogo obrtnog momenta) i kad mogu podnijeti taj motor, onda...Razlika je nkih 20-25KS, to i nije tako mnogo. Bio bi mi tezi fazon kada bih ga kupio, imao bih najjači traktor u selu a i šire (najjači u selu je trenutno Landini 80KS, a najjači u okolini je Fiat 1000 sa 100KS). Mogu misliti kakav ovaj 82 ima zvuk za turbinom i bez ikakvog lonca - na slici se vidi samo debela cijev. Uh.
Kod ovog mi se svidjaju gume, ako su stvarno 16,9-30 onda su mnogo jeftinije od onih originalnih na 38" (16,9-30 kostaju 500KM, a 15-38" su 700KM), al mi nekakav cudan jer je sad bas nizak nazad.