MTZ Belarus

North ARMY je napisao(la):
Ala je to budzevina,ali moze biti i dobar.Stavljena mu je turbina i sire gume,ako menjac moze da podnese to je onda odlicna kupovina za te pare. :cao:

Lik tvrdi da je to posebna verzija za zapadne zemlje, pa kao ima neku posebnu opremu (ima originalni servo valjda, sinhro-mjenjač, nazad ima 16.9-30" gume mada se meni čini da su ono 16.9-34" al vidjecu sutra, te tvrdi da je to originalna turbina, kao to je neki poseban model). Djeluje jako lijepo na slikama, sutra posle posla idem da ga pogledam pa ce biti slika i pricacu vam sta sam vidio. Mislim da mjenjač neće imati problema s tom snagom, kad pogledam sve one MTZ52 i 82 sa onim Perkins sestakom i stotinjak konja (i prokleto mnogo obrtnog momenta) i kad mogu podnijeti taj motor, onda...Razlika je nkih 20-25KS, to i nije tako mnogo. Bio bi mi tezi fazon kada bih ga kupio, imao bih najjači traktor u selu a i šire (najjači u selu je trenutno Landini 80KS, a najjači u okolini je Fiat 1000 sa 100KS). Mogu misliti kakav ovaj 82 ima zvuk za turbinom i bez ikakvog lonca - na slici se vidi samo debela cijev. Uh.

Kod ovog mi se svidjaju gume, ako su stvarno 16,9-30 onda su mnogo jeftinije od onih originalnih na 38" (16,9-30 kostaju 500KM, a 15-38" su 700KM), al mi nekakav cudan jer je sad bas nizak nazad.

zombi ja sam već gledao taj traktor prije nego što ga je kupio taj iz Batkovića , znači kod prethodnog vlasnika ::namigivanje::
ajde da vidim tvoja zapažanja pa ću ti reći i ja moje utiske o njemu :cao:

Gledo sam taj traktor prije par mjeseci,volan mu je prepravljen i turbina ja dogradjena i jos ima tu po nesto sto mi se nije svidjelo ali ipak otvori šesnestere oci kad ga budes gledo

savoris je napisao(la):
zombi ja sam već gledao taj traktor prije nego što ga je kupio taj iz Batkovića , znači kod prethodnog vlasnika ::namigivanje::
ajde da vidim tvoja zapažanja pa ću ti reći i ja moje utiske o njemu :cao:

Znači da lik laze da je uvezen iz Austrije? Jbmga, pitaću ga da mi pokaze carinske papire, njih ne moze lazirati. Sad mi se nešto i ne ide da ga gledam, već vas dvojica sa foruma tvrde da s njim nije sve u redu a izgleda da i vlasnik naveliko laze.

gogi666 je napisao(la):
Meni se cini da je to LTZ!
Ti se nemogu porediti sa MTZ masinama! :nono:

ma kakav LTZ

zombi idi pogledaj , ništa te ne košta baš me interesuju tvoja zapažanja
jeste traktro uvezen ali je nakon uvoza brzo promijenio 3 ili 4 vlasnika koji su ga prodali po istoj cijeni , znači li ti to nešto ? ::namigivanje::

a po tvojoj priči čini mi se da si išao i u Čadjavicu gledao onu 82ku , nisam ja išao da je gledam ali mi je pričao čovjek da je solidna , čovjek koji je zainteresovan za njenu kupovinu

@zombiie_666

zombie_666 je napisao(la):
Kakav je ovo 82? Ovaj model nikad nisam vidio, a sutra idem baš da ga malo pogledam i isprobam.

http://www.pik.ba/artikal/744836/mtz-82-super-turbo/

Sada sam malo bolje pogledao slike i došao do zaključka da na slikama nije MTZ traktor. Na levoj strani mu se nalazi filter za vazduh, a diferencijal, poluge, rezervoari za gorivo, izvod kardana i poteznice nisu od MTZ-82, a točkovi, felne, glavčine i poluosovine nisu sigurno. Dobro proveri koji je to traktor, a to što nije MTZ nemora da znači i da je loš.

Pozdrav od Mirka iz Kule. :cao:

Juce sa na mom Mtz-820 popravljao hid.blokadu zadnjih tockova, zanenjen set gumica i velika membrana koja je i bila uzrok.Imam jos dosta oranja a bez blokade kad se naidje na lisce od secerne repe jednostavno stane. :ppozdrav:

taj traktor jeste mtz ali ne 82 nego 552.obratite paznju kod prednje tockove guli se farba i vidi se da pre bilo ofarbano u zuto to jest njihova fabricka boja vuce vise na krem boju,felne i kod prenje tockove,tako je i kod mene bilo.vazdusni filter stavio sa drugestrane posto je tu sad turbo stavio,ali tarktor 100 posto mtz 552,vidi se po haubi.i hid.volan je rucni rad.cak i prednje felne orginal 552 samo sto je on te rupe zatvarao sa limom.

savoris je napisao(la):
gogi666 je napisao(la):
Meni se cini da je to LTZ!
Ti se nemogu porediti sa MTZ masinama! :nono:

ma kakav LTZ

zombi idi pogledaj , ništa te ne košta baš me interesuju tvoja zapažanja
jeste traktro uvezen ali je nakon uvoza brzo promijenio 3 ili 4 vlasnika koji su ga prodali po istoj cijeni , znači li ti to nešto ? ::namigivanje::

a po tvojoj priči čini mi se da si išao i u Čadjavicu gledao onu 82ku , nisam ja išao da je gledam ali mi je pričao čovjek da je solidna , čovjek koji je zainteresovan za njenu kupovinu

Pa znači da ne valja, nema šta drugo značiti. Pisaću vam svoje utiske, al prema ovom sto sam doo sada od vas cuo. ne vjerujem da će biti pozitivni.

Jah, ona 82ka u Čadjavici je stvarno fantastična, jedino joj gume ne valjaju al jbga, motor joj radi kao sat, mjenjač isto. Sad bi ja nju kupio bez razmišljanja, al nemam pare trenutno jbga...takve sam ja sreće, kad budem imao pare, garant neće biti nijedne onako očuvane kao što je ona u Čadjavici.
Post je spojen: [time]1290613162[/time]
Upravo sam se vratio, gledao sam ga, malo vozikao. Utisci su...izmiješani. Optički, traktor izgleda OK. Paljenje je OK, palio ga je hladnog (pipao sam motor prije paljenja). Zadnje gume su 18.9-30" a prednje 11.2-20", zadnje su mozda 20-30%, prednje 40-50%. Ima neobičan mjenjač, poluga ide samo naprijed nazad a ima točak koji se okreće u tri polozaja (krajnji lijevi, srednji, krajnji desni) i tako se biraju brzine, brzine se mijenjaju bez problema u hodu, samo pritisnem kvačilo, promijenim, pustim kvačilo i to je to, bez krčanja, kao da je sinhronizovan. Poluge zadnje nisu od MTZ 82 jer su iz jednog dijela, a 82ke imaju dvodijelne. Ostatak traktora je sasvim isti kao i bilo koji drugi 82, nisam vidio nikakvu razliku. Turbina je nabudžena, nazad ima dodatni cilindar za hidrauliku (koja je sasvim OK, dizao sam neki ogroman trobrazd plug, dize, spusta, drzi bez problema, bez trzanja). Servo je nabudzen ali djeluje dobro uradjen, prema stubu naprijed, čini mi se da se radi o Danfos rješenju koje sam vidio u katalogu.

Ne znam, traktor mi je nekako sumnjiv. Motor radi nekako nemirno, ali ne dimi (bar nisam primijetio bijel dim), ima malo plavkastog i tamnog kad se baš jako trzne gas.

Ne znam dal bi se usudio kupiti ga. Ne znam zašto, ali mi nekako sumnjiv.

U danasnje vreme ::novac:: se tesko stece , zato pamet u glavu , treba to i dase odrzava .
Pitam se kako li je uskladjena p.vuca sa zadnjom
Post je spojen: [time]1290615034[/time]

Rale 83 je napisao(la):
U danasnje vreme ::novac:: se tesko stece , zato pamet u glavu , treba to i dase odrzava .
Pitam se kako li je uskladjena p.vuca sa zadnjom
Post je spojen: [time]1290589834[/time]

I meni je to bilo čudno, zadnje gume su osjetno nize od 15ki na 38" felgi, nisam siguran da bi to bas funkcionisalo sa prednjim pogonom.

Ima 18/4 brzina, motor sam dizao do 2000, nisam isao preko. Nekako mi djeluje sav nesto nabudzen, ja bi najsigurniji bio sa običnom 82.1 kao onaj što sam gledao prije ovog.

Nece da otvori tu stranicu pa nemogu :udri:
Post je spojen: [time]1290621536[/time]

addvcx.jpg
evo i mog ruje

@ kinez

Drugar, nisam mogao izdržati a da ti ne pohvalim kombinaciju na slici. Imam par pitanja:
- da li imaš donju poteznicu za prikolicu ili kačiš na poluge,
- koliko tereta nosiš (ili kubika)
- šta ti je to ispod anlasera? Mislim na ona dva nosača. Uvećao sam sliku, ali nisam mogao shvatiti namenu.

Pozdrav od Mirka iz Kule. :cao:

miroslav78 je napisao(la):
pozdrav.. imam jedan mali problem ima rusa 892 i punjeje mi neradi dobro.. pre koji dan sam dosa sa njive i posle nisam mogao da upalim traktor , stavim ga na punnjenje i jedan akumulator pun , a drugi totalno prazan. punio sam ga dva sata i dalje se nije pomerala skazaljka za punjeneje, probam da ga upalim i uspem. pali ok..
ali...danas primetim da mi punjenje neradi tj. na kontrolnoj tabli. zovem danas majstora i on dodje da vidi o cemu se radi.
pogleda sa instrumentom punjenje na akumulatorima i jedan puni 12.3 a drugi 15.9 volti.
molim vas ako neko je ima ovako neko iskustvo da mi kaze sta treba da radim...hvala
zameni osigurac tamo ispred hladnjaka je negde ;)
Post je spojen: [time]1290640633[/time]
Ja imam rusa 820 i zadovoljan sam za te pare i sad se razmisljam sta da uzmem i finasije kazu opet rus i moli bih da mi pomognete pri izbotu sta je bolje uzeti 892 ili 1025 sa ravnim mostom? i da li neko ima klimu posto bih i to narucio i da li vredi ? pozz
planiram nositi plug voglel obtac 3 brazde 14-16 coli.hvala unapred pozz.

@igordulic
Tvoju dilemu je imalo jako mnogo ljudi. Neki su uzeli 892 neki 1025... Uglavnom, nisu pogresili ni jedni ni drugi. U Subotici je laksa zemlja nego kod mene u ataru, tako da verujem da bi 892 bio zadovoljavajuce snage za plug 3x14 na 25-30cm dubine. Moj ti je savet da pogledas i 952, koji ima sinhronizovan menjac, a motor je isto 90ks.
Negde je clan Sandor (poseduje oba traktora) pisao da je bolji izbor 892 od 1025.

ja isto mislim da je 892 bolji od 1025 jednom prilikom sam gledao oba u istoj njivi u pitanju je bilo oranje
892 je isao dosta ispred i imao je neki zuti plug od 14`` ,a 1025 je nosio imt 757.30.
ali u svakom slucaju su to dobri traktori pa koji god da uzmes bicce ti dobri ,a koje su cene+pdv kod nas

Nazad
Vrh