MTZ Belarus

toshiba je napisao(la):
goran1 je napisao(la):
jel ima neko predstavu sta moze biti sa mrnjacem na mtz-82.1 nece u brze brzine da ubacu menjac ide samo u spore?znaci onaj polozaj levo napred u kojem se i pali traktor nekad se desi da ubaci i to kad je hladan

samo ga malo cimni u bilo koju brzinu bez kvacila pa probaj ponovo :cao: :cao: to se stalno desava...
ma nije to izgleda da je bilo nesto do viljuske menjaca .rasklapan ceo menjac i sada je namesteno

diklofen je napisao(la):
Igore nek si ti uzeo predračun i srećno ti bilo sa novim traktorom.Izbor ti je sasvim logičan za ono što tebi treba da odradi.Ja i da imam 60KE opet bih kupio Rusa jer je odnos plaćeno-dobijeno daleko u njegovu korist.
Nemoj se kajati ni sekunde. :bravo:

To si sigurno u pravu :) ja samo kazem da se ima para iskreno ja bi voleo da imam kabinu kao da vozim novi mercedes,a ne traktor,al bice i ovo dobro,samo da banka odobri :)

Pozdrav svima. Prvo traktor kosta 25000 ::novac:: sa kamatom 30000 ::novac:: kad ga otplatis za 7 godina traktor ce vredeti10000 ::novac:: znaci minus od 20000 ::novac:: za 7godina sto je po meni previse zatim 90% delova odgovara sa 52 koja kosta 2000 ::novac::. traktor nije uskladjen i stalno se desavaju neki kvarovi, servisna mreza je losa. na novim rusima se sve kvari od struje hidraulike , prednje vuce, stari tip, kvacila itd meni licno se ni kabina ne svidja jako je visoka i jako trese Ovo je moje licno zapazanje i misljenje o MTZ traktorim nove generacije :cao:

igor74 je napisao(la):
Pozdrav svima. Prvo traktor kosta 25000 ::novac:: sa kamatom 30000 ::novac:: kad ga otplatis za 7 godina traktor ce vredeti10000 ::novac:: znaci minus od 20000 ::novac:: za 7godina sto je po meni previse zatim 90% delova odgovara sa 52 koja kosta 2000 ::novac::. traktor nije uskladjen i stalno se desavaju neki kvarovi, servisna mreza je losa. na novim rusima se sve kvari od struje hidraulike , prednje vuce, stari tip, kvacila itd meni licno se ni kabina ne svidja jako je visoka i jako trese Ovo je moje licno zapazanje i misljenje o MTZ traktorim nove generacije :cao:
Traktor kosta 24000 e i dajes ucesce od 6000e ostalo dobijas na kredit bez kamate jos ti i obradu kredita placaje,jos ako drmnes pdv nazad to ti neki 3800e,imas nov traktor koje jeste sve sto ti to kazes(al od tih sitnica sto zezaje od tog on ide-imam 820 standard 2006 god.i stalno nesto drka ali od tog on ide i ne stoji,prepravis malo na naski tipa ja sam stavio zivin merac za temperaturu vode od imt a jer je elektricni crko a ima 6 vrsta sto se uvrcu i kupio sam dva pogresna i iznervirao se i ostrugao saraf da odgovara od imt a i sad milina to tacno uvek pokazuje) ali je neuporedivo bolji od imt a 577,jer za te pare mozes kupiti samo kineza a o tom kvalitetu necemo.
A sad da uzmes strani traktor bez 50 000e ne treba ni misliti + pdv.

igor74 je napisao(la):
pa vi koji nemate rusa ste uvek najpametniji!!! kako tako sve znate:haha: prvo se malo raspitaj pa onda pricaj.... pozdrav svima!!! RUS BEZ KAMATE :)))))

paorova ljubicica je napisao(la):
igor74 je napisao(la):
pa vi koji nemate rusa ste uvek najpametniji!!! kako tako sve znate:haha: prvo se malo raspitaj pa onda pricaj.... pozdrav svima!!! RUS BEZ KAMATE :)))))
zato ga planiram i kupiti sad ko bi bio lud sad uzeti traktor a necekati prolece da dobijes 30 % od drzave :)

Slucajno odrzavam par komada Belarusa i ovo sto pricam je na tamelju tog iskustva. ja sam uzeo polovnog maseya od 95ks i mislim da je to bolja varijanta. nov traktor je nov dok ga ne doteras kuci. :cao:

Sta mislite o modelu 1021.3 koje su mu mane,jel neko poseduje taj model kako se pokazao

igordulic je napisao(la):
igor74 je napisao(la):
Traktor kosta 24000 e i dajes ucesce od 6000e ostalo dobijas na kredit bez kamate jos ti i obradu kredita placaje,jos ako drmnes pdv nazad to ti neki 3800e,imas nov traktor koje jeste sve sto ti to kazes(al od tih sitnica sto zezaje od tog on ide-imam 820 standard 2006 god.i stalno nesto drka ali od tog on ide i ne stoji,prepravis malo na naski tipa ja sam stavio zivin merac za temperaturu vode od imt a jer je elektricni crko a ima 6 vrsta sto se uvrcu i kupio sam dva pogresna i iznervirao se i ostrugao saraf da odgovara od imt a i sad milina to tacno uvek pokazuje) ali je neuporedivo bolji od imt a 577,jer za te pare mozes kupiti samo kineza a o tom kvalitetu necemo.
A sad da uzmes strani traktor bez 50 000e ne treba ni misliti + pdv.

Ja sam vozio 820 a pitanje je da li si ti vozio 577?

igor74 je napisao(la):
Slucajno odrzavam par komada Belarusa i ovo sto pricam je na tamelju tog iskustva. ja sam uzeo polovnog maseya od 95ks i mislim da je to bolja varijanta. nov traktor je nov dok ga ne doteras kuci. :cao:
Jos ti duso nisi saznao sta je BELI RUS u stanju , ja sa 82.1 uvek zavrsim sezonu oranja u roku , setvu zita , kad se veliki vracaju iz njive A JA tanjiram nesmeju ni da pogledaju prema meni , a ja im se razmasem ko da najrodjenije vidim :haha: :haha: :haha:
P.S. nemojse osecati prozvanim

vozio sam ja 15 godina 52 i nije bilo problema medjutim ove nadgradnje su od MTZ-a napravile los traktor a i kvalitet ugradjenih delova je daleko losiji nego pre :cao:

Ma rus je u svakom slucaju bolji od svakog imt, i za te pare nema bolji. Ustvari za te pare nema nikaki. Ja imam rusa 820 evo nekih godinu ipo dana, napravio je preko 700 sati, a radio je sve, od oranja predsetvene pripreme, setve, vuko prikolice, cele godine vuko presu itd... Evo vec par dana ja i kolega oremo zajedno, ja sa 820i vogelnoot 3br. a on sa imt 587 i imt756, nebo i zemlja. Kao prvo ja sedim u toplom orem u kratkim rukavima i slusam tiho muziku, kad dodjem kuci mogo bi oped na njivu, dok kolega nosi antifon slufalice i pored njih ga boli glava od silne buke,rus lepo vuce tri brazde dok se on muci, msm nije ni meni lako al ide. Sam kad bi ponovo kupovo rusa onda bih uzeo barem 90ks, nije to neka velika razlika ali bi mi nekad dobro doslo 10-ak konja vise, a i to se lako resi manja brzin i to je to... :cao:

Nazad
Vrh