MTZ Belarus

kinez je napisao(la):
pzdrav savo,dali je dovoljan pritisak iz boce za blokadu

Pritisak ulja za blokadu zadnjih točkova radi na 9 bari.
Pritisak u boci vazduha je 8 bari tako da bih trbalo biti dovoljan pritisak. :cao:

Pritisa vazuha iz boce od 8 at je sasvim dovoljan za blokadu,u subotu sam potonuo sa k2 beracem u boci sam imao 2 at ostalo to jutro od oranja 10 min slajfovanja napred nazad dok nisa izasao vukla oba tocka bez problema.Slavine za ukljucivanj i gasenje su najjeftinije resenj ima dosta drugih resenj,nabavio sam taster od frene sa kamiona pokusacu danabudjim to u patos da radim nogom ovo sa slavinama oduzima malo vrermena(jednu zatvori drugu otvori i obrnuto)

meshter je napisao(la):
Da je podmazivao druk lezaj isti ne bi zakovao i svega toga ne bi bilo, kao sto je napisao jedan clan foruma "treba stati podmazati".
Taj sam. :ppozdrav:
Evo jednog sumskog MTZ-a.
e9xagz.jpg

34s134g.jpg

imam jedan problem da vidim da li iko zna resenje.na zadnjem levom tocku matice na brezonima mi jedu felnu i nesto krcka sta bi to moglo biti i koje je resenje

Kad imaš neki problem ,probaj da postaviš neku sliku da vidimo kako to izgleda.Jedna slika kaže više nego 100 reči.
Da li imaš na svakom brezonu konusnu platnu ?
Da li su šrafovi dovoljno pritegnuti ??

taj problem sam ja imao pre 2 meseca.ajd tako da nazovem glavcina koja ide na osovinu bila je varena nekada i tu je non stop radila na osovini i kajla je stalno ispadala(nije skroz posto ni ne moze)ali stalno se pomerala,i onda sam stavio novu glavcinu i od tad ne popustaju srafovi nit se cuje da kvrcka.ti pogledaj dali su zategnuto ona 4 srafa koje drze glavcinu.ali jedino neznam to sto srafovi koje drze tocak jednu felnu,to je mozda i do platna.ali to kvrckanje to je glavcina 100 posto.

Jel zna neko koji je normalan pritisak ulja u motoru kod MTZ 82.1? Gledao sam jedan, 1999. godište, ima od 3.5 do blizu 4. Jel to dobro? Na koje detalje treba posebno obratiti paznju kod kupovine takvog, da li postoji neki detalj po kojem se moze prepoznati jel s njim sve OK? Motor mu ne dimi, sve brzine rade, pali odlično, hidraulika radi, dobro koči, to je ono što sam ja mogao da vidim, ali nemam iskustva sa Belarusima, pa ako neko ima neki savjet, dobro bi došao.

Ako sve ovo ostalo, kao što si naveo, radi dobro, onda ne treba baš previše oko pritiska ulja da se sekiraš.
Ja, kada sipam novo ulje, pritisak bude 5 bari a nakon 100 sati pritisak padne na 4 bara. Traktor ima 2800 radnih sati.

zombie_666 je napisao(la):
Jel zna neko koji je normalan pritisak ulja u motoru kod MTZ 82.1?

moj rus je isti, i godiste i tip

Kad je bio nov hladan je imao pritisak ulja 3.25 a skroz zagrejan u brazdi 2.75

Generalka mu je radjena na 5.000 sati ali nije bio nimalo stedjen jer je bio glavni traktor za teske poslove i radio je sa prikljucnim masinama koji mozda i nisu bili za njega. Jedan poznanik je iste te godine kupio takvog rusa i pritisak ulja mu je isti kao sto je bio i na mom. Razlika je u tome da njegov i sada ima samo 100 radnih sati :osmeh:

cicimoric je napisao(la):

Generalka mu je radjena na 5.000 sati ali nije bio nimalo stedjen jer je bio glavni traktor za teske poslove i radio je sa prikljucnim masinama koji mozda i nisu bili za njega. Jedan poznanik je iste te godine kupio takvog rusa i pritisak ulja mu je isti kao sto je bio i na mom. Razlika je u tome da njegov i sada ima samo 100 radnih sati :osmeh:

Ovaj ima 1240 sati, veoma očuvan, motor poptuno suh, upalio je hladan (bilo je baš zima kada sam išao da ga gledam, rano ujutru, pipao sam motor prije paljenja, bio je 'ladan ko led) bez ikakvih problema, nema nimalo dima, ni crnog ni bijelog. Nije farban, čak ni opran, ništa nije otvarano na njemu. Prednje gume su mu loše jer je dosta išao po asfaltu, zadnje 50-60%. Lik ga prodaje jer je kupio veći (onaj MTZ od 100-105KS valjda), ovom je prvi i jedini vlasnik. Jbmga, sve sam prepipao i pregledao što mi je moglo pasti na pamet i što sam vidio ovdje na forumu, sve radi bez problema. Nadam se samo da ću nabaviti novac uskoro, nije jeftin al je stvarno, bar koliko smo ja i otac mogli vidjeti, u izuzetno dobrom stanju. Jbga, sem prednjih guma mu nisam mogao naći zamjerku, a stvarno sam trazio :zli:

2q0loxw.jpg

Belo crevo pritisa iz boce,crveno crevo vodi u blokadu,kada ukljucujem ventil od prozora zatvara a prvi otvaram,kada gasim prvi zatvara a do prozora otvaram(pustam pritisak iz blokade)

@ goran 85 :ppozdrav:

Isto takvo rešenje sam imao prilike da vidim i mislim da ću to napraviti sledeće sezone na mojem traktoru, mada nemam potrebu za korišćenjem blokade, jer imam radijalne gume 18/4-38 i nemam proklizavanja.

Da li si zadovoljan funkcionalnošću blokade? Da li lako odblokira kada ispustiš vazduh iz blokade?

goran 85 je napisao(la):
2q0loxw.jpg

Belo crevo pritisa iz boce,crveno crevo vodi u blokadu,kada ukljucujem ventil od prozora zatvara a prvi otvaram,kada gasim prvi zatvara a do prozora otvaram(pustam pritisak iz blokade)

imam zamerku na ovo resenje, po malo je i estetskog tipa, ali i funkcionalnog, na svakom vasaru kod rusa ima ventil koji kosta 20, 30 evra, koji kad se zatvori ispusti pritisak iz cevi, i spera bude iskljucena, a moze se iskoristiti i onaj koji je na zmaj prikolici sa zadnje strane na izvodu vazduha za drugu prikolicu.

nebi bilo lose jos dodati i indikator da li ima ili nema pritiska, cisto da svetli neka lampica sa se covek nezaboravi. toliko od mene

cicimoric je napisao(la):

Ovaj ima 1240 sati, veoma očuvan, motor poptuno suh, upalio je hladan (bilo je baš zima kada sam išao da ga gledam, rano ujutru, pipao sam motor prije paljenja, bio je 'ladan ko led) bez ikakvih problema, nema nimalo dima, ni crnog ni bijelog. Nije farban, čak ni opran, ništa nije otvarano na njemu. Prednje gume su mu loše jer je dosta išao po asfaltu, zadnje 50-60%. Lik ga prodaje jer je kupio veći (onaj MTZ od 100-105KS valjda), ovom je prvi i jedini vlasnik. Jbmga, sve sam prepipao i pregledao što mi je moglo pasti na pamet i što sam vidio ovdje na forumu, sve radi bez problema. Nadam se samo da ću nabaviti novac uskoro, nije jeftin al je stvarno, bar koliko smo ja i otac mogli vidjeti, u izuzetno dobrom stanju. Jbga, sem prednjih guma mu nisam mogao naći zamjerku, a stvarno sam trazio :zli:
Maltretirajga u 9 kornjaca i 9 zec , kazu da ako je menjac los u toj se brzini ispoljava , moj 82.1 ima pritisak 2-2,5 motor mi ok al to se podesava ugrej traktor i ugasi i obrati paznju koliko brzo pada pritisak , mom na ladno treba 25-30 sekundi a vruc 10-tak

zorancile je napisao(la):
To zavisi i od manometra, neki je malo lenj, pa sporije i podigne kazaljku, a sporije i spusti.
OK al lampica se pali na tacno 0,5 bar , tako da ::namigivanje::
Cenim ja tvoje misljenje , moj motor ima oko 400 rs posle generalne , tako i na autima proveravam i na autima pritisak , ugasim i odma dam kontakt i gledam kad ce indikator upaliti lampicu ::namigivanje::

@ Okrim
Funkcionise besprekorno,nije se jos desilo da ispustim vazduh a blokada da radi,jeste da nije nesto estetski lepo ima nekih mana(uposljava desnu ruku,stvara buku u kabini,dize prasinu kada iskljucujes)ali je jednostavno i jeftino.Rekoh juce nabaviosam taster frene od kamiona pacu da namestim u patos da radim nogom. :ppozdrav:

zorancile je napisao(la):
To zavisi i od manometra, neki je malo lenj, pa sporije i podigne kazaljku, a sporije i spusti.
:D sve zavisi kakav je protok ulja do manometra u toj magistrali je uvek ulje hladno jer nikud ne ide,pa se zato tesko vraca nazad(sporo pada kazaljka) sa stanjem motora skoro da nema veze
Post je spojen: [time]1290453985[/time]

Nazad
Vrh