Zrenjaninac
Član
kinez je napisao(la):pzdrav savo,dali je dovoljan pritisak iz boce za blokadu
Pritisak ulja za blokadu zadnjih točkova radi na 9 bari.
Pritisak u boci vazduha je 8 bari tako da bih trbalo biti dovoljan pritisak.

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
kinez je napisao(la):pzdrav savo,dali je dovoljan pritisak iz boce za blokadu
Taj sam.meshter je napisao(la):Da je podmazivao druk lezaj isti ne bi zakovao i svega toga ne bi bilo, kao sto je napisao jedan clan foruma "treba stati podmazati".
zombie_666 je napisao(la):Jel zna neko koji je normalan pritisak ulja u motoru kod MTZ 82.1?
cicimoric je napisao(la):zombie_666 je napisao(la):Jel zna neko koji je normalan pritisak ulja u motoru kod MTZ 82.1?
moj rus je isti, i godiste i tip
Kad je bio nov hladan je imao pritisak ulja 3.25 a skroz zagrejan u brazdi 2.75
Generalka mu je radjena na 5.000 sati ali nije bio nimalo stedjen jer je bio glavni traktor za teske poslove i radio je sa prikljucnim masinama koji mozda i nisu bili za njega. Jedan poznanik je iste te godine kupio takvog rusa i pritisak ulja mu je isti kao sto je bio i na mom. Razlika je u tome da njegov i sada ima samo 100 radnih sati![]()
goran 85 je napisao(la):![]()
Belo crevo pritisa iz boce,crveno crevo vodi u blokadu,kada ukljucujem ventil od prozora zatvara a prvi otvaram,kada gasim prvi zatvara a do prozora otvaram(pustam pritisak iz blokade)
Maltretirajga u 9 kornjaca i 9 zec , kazu da ako je menjac los u toj se brzini ispoljava , moj 82.1 ima pritisak 2-2,5 motor mi ok al to se podesava ugrej traktor i ugasi i obrati paznju koliko brzo pada pritisak , mom na ladno treba 25-30 sekundi a vruc 10-takzombie_666 je napisao(la):cicimoric je napisao(la):zombie_666 je napisao(la):Jel zna neko koji je normalan pritisak ulja u motoru kod MTZ 82.1?
moj rus je isti, i godiste i tip
Kad je bio nov hladan je imao pritisak ulja 3.25 a skroz zagrejan u brazdi 2.75
Generalka mu je radjena na 5.000 sati ali nije bio nimalo stedjen jer je bio glavni traktor za teske poslove i radio je sa prikljucnim masinama koji mozda i nisu bili za njega. Jedan poznanik je iste te godine kupio takvog rusa i pritisak ulja mu je isti kao sto je bio i na mom. Razlika je u tome da njegov i sada ima samo 100 radnih sati![]()
Ovaj ima 1240 sati, veoma očuvan, motor poptuno suh, upalio je hladan (bilo je baš zima kada sam išao da ga gledam, rano ujutru, pipao sam motor prije paljenja, bio je 'ladan ko led) bez ikakvih problema, nema nimalo dima, ni crnog ni bijelog. Nije farban, čak ni opran, ništa nije otvarano na njemu. Prednje gume su mu loše jer je dosta išao po asfaltu, zadnje 50-60%. Lik ga prodaje jer je kupio veći (onaj MTZ od 100-105KS valjda), ovom je prvi i jedini vlasnik. Jbmga, sve sam prepipao i pregledao što mi je moglo pasti na pamet i što sam vidio ovdje na forumu, sve radi bez problema. Nadam se samo da ću nabaviti novac uskoro, nije jeftin al je stvarno, bar koliko smo ja i otac mogli vidjeti, u izuzetno dobrom stanju. Jbga, sem prednjih guma mu nisam mogao naći zamjerku, a stvarno sam trazio![]()
OK al lampica se pali na tacno 0,5 bar , tako dazorancile je napisao(la):To zavisi i od manometra, neki je malo lenj, pa sporije i podigne kazaljku, a sporije i spusti.
zorancile je napisao(la):To zavisi i od manometra, neki je malo lenj, pa sporije i podigne kazaljku, a sporije i spusti.