MTZ Belarus

Pa taj sa moje slike ima EHR. Monoblok nema nikakve veze sa EHR,monoblok je naziv za taj sistem dizanja. Dakle ima dva cilindra i drugi rezervar.
Onaj vani razvodnik je za ona crijeva hidro priključke,za kipanje i tako dalje a to se uljučuje iz kabine preko sajla.. :sta:

Pa da. Moj je taj sa staklima. Ja sam mislio na taj razvodnik koji si spomijao.

Onaj sa od Dragana ima obicnu hidrauliku samo je monoblok tamo. A predpostavljam da je i drukčiji monoblok jer su i cilindri drugi. A nemora značit...

koliko sam ja svatio traktori sa mono blokom imaju finiju precizniju hidruliku i tocak im nije potreban pri oranju,a korisnici traktora na nasem forumu sa mono blokom kako sam na slikama video oru sa tockom,nije mi jasno zasto?Ipak zasto bi placali traktor skuplje sa mono blokom ako ga ne koristimo,ispravite me ako gresim.HVALA a da i kada sam procitao celu temu trebalo mi je 3 sata po mom misljenju najvise mi se dopada 1221 ravan most naravno mono blok i 1025 ravan most mono blok,a onda 1021 ravan most mono blok.ali to je samo moje misljenje :ppozdrav:

@Leka sad cu ja malo o IMT-u.Znamo da on ima finu hidrauliku i preciznu,pa opet dosta clanova koristi tockove ili im je jedostavno ostao tocak na plugu dok je bio agregatiran sa drugim traktorom.

slazem se sa time naravno sto kazes,ali tacno na slici se vidi trag koji pravi tocak od pluga

Oranje sa tockom je vise stvar navike jer je nezgodno orati sa plivajucim hidraulikom u njivi u kojoj na duz ima 3 razlicite klase zemlje.
Leko, 1221 imas samo sa ravnim mostom.
Zrine, mislim da je pumpa i kod EHR-a i kod mehanickog mono-blok hidraulika ista jer je EHR elektro-hidraulicni razvodnik a ne pumpa ili klipovi.

Bubu je napisao(la):
Oranje sa tockom je vise stvar navike jer je nezgodno orati sa plivajucim hidraulikom u njivi u kojoj na duz ima 3 razlicite klase zemlje.
Leko, 1221 imas samo sa ravnim mostom.
Zrine, mislim da je pumpa i kod EHR-a i kod mehanickog mono-blok hidraulika ista jer je EHR elektro-hidraulicni razvodnik a ne pumpa ili klipovi.
jeste upravu si

Bilo je i 1221 sa grbavim mostom. Prodavao se neko vrijeme ovdje na forumu. A dali prave neznam.
Pumpa jest druga jer EHR drukcije radi, mora imati veći protok ulja u minuti, brzina mora biti veća, hlađenje ulja( ionako to nema veze ) i tako dalje. .Tako da kod EHR na rusu pumpa mora biti druga, jer ove stare pumpe imaju mali protok ulja u minuti.
A ovdje na ovim drugim monoblok stvarno neznam jel druga pumpa. Ali opet ima dva cilindra drukciji je pritisak i drukciji je protok ulja u cilindrima. Lako moguce da je pumpa ista, a razvodnik drukčiji. A mozda je i obrnuto.

Monoblok hidraulik je odavno poznat na traktorima MTZ.Odnosi se na preciznu regulaciju funkcije hidraulika.Ima tri pozicije regulacije .Neznam da najbolje objasnim pa neću ni pisati.Ovo su slike iz kataloga koji je star više od 10 godina.

Evo i ja da se ukljucim u raspravu, jer imam obe varijante. Monoblok je mnogo bolja varijanta, regulacija je mnogo preciznija, podizna moc je veca, ima novi razvodnik i pumpu za spoljne potrosace, ima dve rucice za komandu osnovnim podiznim sistemom, prvom do sedista podesis dubinu, a drugom posle samo dizes i spustas. Rucice komandi spoljnog hidraulika su sada dosta manjih gabarita i jako su meke i mnogo preciznije.
Neko je pitao za razliku izmedju 1221.2 i .3. Motor je kod 1221.2 D-260.2S, cist dizel, i razvija 133 KS. Ovaj drugi ima D-260.2S2 interkulerom, sa kojim dobija standard Euro 2 i 3 KS vise, te razvija 136 KS. Ima i grejace posebno za svaki cilindar a ostalo je sve potpuno identicno. Plastika na 1221.3, pogotovo blatobrani, je jako svilena, nije kao na 1222 ili 1523.

Imam problem sa rucicom za za dizanje i spustanje hidraulike!
Npr: sa tanjiracom, sam tako ukopcao da na dole spusta tanjiracu!
Mogu da spustim rucicu skroz na dole i ona sama "iskoci" kada cilindar dodje u krajnji polozaj i super funkcionise!
Ali na gore uopste nece da ostane ili da se zakaci! Tako da za dizanje moram uvek drzim rucicu"
Nadam se da razumete problem!
Hvala!

a kod mene kad dizem hidroliku ili tanjiracu,polugu guram na dole,sto je i normalno,ali kad guram na gore poluge onda ostane poluga zaglavljena,znaci ja moram da vratim u N polozaj,ali kad na dole guram onda cim pustim sam izbaci,znaci kad dizem plug ili tanjiracu moram drzati polugu.ali tako mi je nekako lakse,kad dostignem odgovarajuce visinu samo pustim polugu i ne dize dalje.a na drugom traktoru ostane zaglavljeno i moram trgnuti na gore da bi zaustavio dizanje.
Post je spojen: [time]1290181785[/time]

poz svima,skoro sam kupio rusa 82 stari tip,ali nema blokadu,citao sam na forumu nesto o vazduhu za blokadu umesto ulja,pa ako ima neko da mi objasni opet,unapred hvala

simin je napisao(la):
Ljudi koji traktor bolji 1025 ili 1021?
pa zavisi ko ima kakvo misljenje meni se vise dopada menjac na 1025 i to sto ima dve lamele ali trenutno u ponudi nemaa sa mono blokom moze da se naruci ,a 1021ima mono blok i ima menjac ko 952 i ima jednu lamel.po mom misljenju 1025 sa mono blokom je bolji

Robici,izvini sto se ne vidi najbolje,ali nemam drugu sliku,mozda je bolja ova-tu i na jos jednom mestu je zavareno gde je strelica+ona dva shrafa M20 i M 14...
25hjn1j.jpg
vec je testirani po oranju,prekopima...i radi...neverovatno,totalno drugi traktor!

Nazad
Vrh