MTZ Belarus

pozdrav.. imam jedan mali problem ima rusa 892 i punjeje mi neradi dobro.. pre koji dan sam dosa sa njive i posle nisam mogao da upalim traktor , stavim ga na punnjenje i jedan akumulator pun , a drugi totalno prazan. punio sam ga dva sata i dalje se nije pomerala skazaljka za punjeneje, probam da ga upalim i uspem. pali ok..
ali...danas primetim da mi punjenje neradi tj. na kontrolnoj tabli. zovem danas majstora i on dodje da vidi o cemu se radi.
pogleda sa instrumentom punjenje na akumulatorima i jedan puni 12.3 a drugi 15.9 volti.
molim vas ako neko je ima ovako neko iskustvo da mi kaze sta treba da radim...hvala

@ miroslav78

Miroslave, proveri nivo tečnosti u oba akumulatora i dolij destilovanu vodu do potrebnog nivoa, skini kleme i dobro ih očisti, proveri spojeve na klemama, očisti i namaži stubiće na akumulatorima i zameni mesta akumulatora, onaj koji je imao slabije punjenje stavi na mesto onog sa većim punjenjem. Kada to uradiš izmeri struju punjenja pa nam javi.

Pozdrav od Mirka iz Kule. :cao:

Lala iz Banata je napisao(la):
Pa tako i treba da radis, da drzis rucicu, ne da je teras do kraja.
Moze da se gurne do kraja, da ostane rucica gore ili dole je svejedno!
Kada klip dodje do kraja pravi se veci pritisak i izbacuje rucicu automatski to je 100% tacno!
Ali kod mene neradi na gore i najverovatnije necu znati dok ga ne razvalim!

Post je spojen: [time]1290203006[/time]
A sa funkcijom razvodnika nema nikakve veze kako ja ukopcano na izvodu! Samo kako je kome laske!
Poz :ppozdrav:

ma lako se izvadi šipka razvodnika , čak nemoraš ni da ga skidaš može na licu mjesta da se skine , samo skineš poklopce razvodnika i izvadiš šipku

@ gogi666

Gogi, pre nego "razvališ" razvodnik, proveri u kakvom je stanju polugica koja povezuje razvodnik i polugu-ručicu kojom se rukuje. Često zna da se napravi luft kod te polugice i ona ne otvara dovoljno ventil bilo u donjem ili gornjem položaju. Probaj tu polugicu produžavati i ako je ispravan ventil ručica bi trebala da ostane u gornjem položaju, Ta polugica ima navoj na obe strane i štiftovi se izližu pa se tu javlja prazan hod i ručica ne iskače kada klip dođe u krajnji položaj.

Pozdrav od Mirka iz Kule. :cao:

@ kkinez

Kako neće da radi u oba smera? :sta: Da li nediže ili nespušta. Ako nediže ili neće prinudno da spusti proveri nivo ulja u rezervoaru za hidraulik, proveri ozubljenost hidraulične pumpe, moguće da je jako prljav filter ulja pa pumpa nestvara dovoljan pritisak, a često se dešava da se zaglavi kuglica koja ima ulogu ventila,a nalazi se na spoju metalnog i gumenog creva koje vodi od razvodnika prema celindru.

Teško se oseti gde spušta prinudno ako nemaš iskustva. Treba jako malo da povučeš ručicu na gore i da je držiš.

moguce to nisa probao cile
Post je spojen: [time]1290155132[/time]
cemu sluzi ona srednja sekcija na razvodniku kod mene je ona otkacena nemam uopste komandu za nju
Post je spojen: [time]1290206088[/time]

Sa prvom rucicom do vrata dizes spustas i rasterecujes hudrauliku tj. plivajuci hod.Srednja je za prednji utovarivac a zadnja za kipu koliko se secam nekoristim sve rucke redovno.Ako te zeza hidroulika moze da fali ulje ili da je los ventil razvodnik pa treba novi da se ubaci ili je pumpa losa mada neverujem da je pumpa to ti je sve na rusu sto treba da znas

Mikro.
ako sam dobro rastumačio gogi666-jevo pitanje.Njemu ne ostane ručica za prinudno dizanje u aktivan položaj i da je posle vrati u neutralan (kad klip od priključne mašine dodje do kraja).Ta ista ručica kad je koristi na dole odradi željenu operaciju.Znači ,ručicu za kipovanje povuče dole ona stoji u tom položaju dok klip od tanjirače nedodje u krajnji položaj i tada vrati ručicu u neutralu.Koliko sam upoznat a zaokružio sam detalj iz uputstva ,ručica za prinudno mora da se drži inače se odma vraća u neutralu.
Nadam se da se razumemo.

Dobro si razumeo ali na ovom upustvu nigde ne spominju fiksiran polozaj!?
Za mene je logicno da ako moze na dole da se fiksira da moze isto tako i na gore!?
:ppozdrav:

hocu da se nadovezem na tebu kji je bolji traktor 1021 ili 1025?ja imam 1021 i imam samo reci hvale za njega do sada,vozio sam i 1025 sa ravnim mostom,i ne mogu se porediti ta dva traktora 1021 je daleko ispred! :D

Nazad
Vrh