MTZ Belarus

241ms8n.jpg

Post je spojen: [time]1289414549[/time]

30tq4wl.jpg

Rus 2002. godiste 1870 radnih sati. Apsolutno bez i jednog kvara do sada. Digitalna tabla u njemu i za sada sve radi ok osim pokazivaca pritiska vazduha. jedina mana sto od prvog dana na razvodniku ispod kabine 'masti' po malo. Za sada jos nisam skidao sediste da to pritegnem ali bice prilike... Inace ulje menjam u prolece pre pocetka setvospremacenja svake godine. Neki dan kad sam orao primetio sam da mi je auspuh poceo da se ''kruni'' od vrha... Prezadovoljan sam. Imali smo i 952 ali je prodan i mogu vam reci da je meni licno ovaj zgodniji za rad. pozdrav

Okrim je napisao(la):
@ zrine

Dobro misliš da se na MTZ može podešavati pritisak ulja u motoru, a to što mu manomenatar kod zagrejanog motora pokazuje 1,5 bara, to neznači da mu je loš motor. Ipak je to Belorus i on ima podmazivanje i sa manjim pritiskom, bitno je da ima dovoljno ulja, koje se menja na vreme i da se ulje ne pregreje, jer onda nema dobra svojstva podmazivanja, bez obzira na pritisak u sistemu.
ako ti je pritisak 3 kad je ladan a1 ili1,5 kad je vruc,mozes da povecas pritisak samo kad je hladan inace kad se zagreje >: :nono:

Ili ti je uljna pumpa ošla, ili ti je motor zrel za generalku ili ti onaj sat ne valja ili ti je taj centifugalni filter zaštopan.
Inače taj centrifugalni filter je najbolje riješenje za mtz i najeftinii način. Volio bih da ga imam na ostalim traktorima.

ja imamm 952 i uvek mi pokazuje na digitalnom satu kad je vruc 1,5 a kad je ladan pokazuje 3 najbolje resenje je da se stavi obican manometar a to sto on pokazuje tako to je do digitalnog manometra. imao sam 920 cetiri godine je imao kada sam ga prodao kap ulja nije trosio prodao sam ga na 5000 sati i isto je pokazivao kad je vruc 1.5
Post je spojen: [time]1289486145[/time]
pri svakom menjanju ulja mora se ocistiti centrifugalni

e sta mi se dana sdesilo.zavrsio oranje i ajd reko da operem traktor.pregledao svugde ulje u menjacu,prednjem trapu i tako sve redom,i reko ajd i u motoru da vidim,kad ono vise od max i to bogami dosta.e reko sta sad,pogledam cep ono nije belo,reko nije voda usla u karter,i razmisljam odaklen toliko ulja u karteru,i na kraju nadjem kvar.ali ajd da prvo cujem dali neko zna di je curelo ulje u karter.ovo mi se jos nikad nije desilo,a nisam ni cuo da se nekome to desavalo.

robici je napisao(la):
e sta mi se dana sdesilo.zavrsio oranje i ajd reko da operem traktor.pregledao svugde ulje u menjacu,prednjem trapu i tako sve redom,i reko ajd i u motoru da vidim,kad ono vise od max i to bogami dosta.e reko sta sad,pogledam cep ono nije belo,reko nije voda usla u karter,i razmisljam odaklen toliko ulja u karteru,i na kraju nadjem kvar.ali ajd da prvo cujem dali neko zna di je curelo ulje u karter.ovo mi se jos nikad nije desilo,a nisam ni cuo da se nekome to desavalo.
znaci ulje je nije pomeso ulje i naftu

@ robici

Nije se meni desilo, ali znam ljude kojima se podigao nivo ulja u karteru kada je propao semering uljne pumpe hidraulika i to ulje je iscurelo u karter, a pošto se i za hidraulik koristi motorno ulje SAE 30, ništa loše sa nije desilo motoru.
Šta se desilo kod tebe?

ulje,ne daj boze da je nafta ne baksuziraj :zli:
Post je spojen: [time]1289462595[/time]

Nije se meni desilo, ali znam ljude kojima se podigao nivo ulja u karteru kada je propao semering uljne pumpe hidraulika i to ulje je iscurelo u karter, a pošto se i za hidraulik koristi motorno ulje SAE 30, ništa loše sa nije desilo motoru.
Šta se desilo kod tebe?
pumpa hidrolike ne moze da pusti ulje u karter,a pumpa hidrolike nema ni semering ::svaka cast::
Post je spojen: [time]1289487944[/time]

2hhf7o4.jpg

bolje nisam mogao izglancati,nisam imao vise zivaca i ovako sam ceo da ribo :haha:

nisam nikad cuo za to a meni je pomesao naftu i ulje pumpa kod bosiste i samo je dotegao uzeo 500 din vratio je i evo ide vec 2 godine od tad bez problema

Robici, citat: " pumpa hidrolike ne moze da pusti ulje u karter,a pumpa hidrolike nema ni semering"
Gde mu je pumpa volana ?

jeste na pumpi volana.ali pumpa volana i pumpa hidrolike nije isto,tako da nije mogao da propusti na pumpi hidrolike,nego na pumpi volana. ::svaka cast::

robici je napisao(la):
jeste na pumpi volana.ali pumpa volana i pumpa hidrolike nije isto,tako da nije mogao da propusti na pumpi hidrolike,nego na pumpi volana. ::svaka cast::

pa valjda se podrazumijevaju neke stvari druže moj , zaboga :udri:

E momci danas kupljeni delovi za prepravku volana... ::svaka cast::360 e sve komplet,pa sutra u akciju.. :udri: pa se javim sa slikama kada zavrsim.

Nazad
Vrh