MTZ Belarus

druze slusaj ti,ti ako oces stavi pod volan pa ako oces i na auspuh,pa kad uradis slikaj da vidimo.katalog tu nema sta da trazi,orbitrol samo iznad motora ide kad se dodaje orbitrol,znaci kad nije fabricki,svi tu stavljaju.a ti ako jos nikad nisi doradjivao nesto onda dodji da te cika naucu kako naj lakse i jednostavnije uraditi neke stvari.ne mora sve da bude fabricki uradjeno,funkcionise to i bez kataloga druskane ha:ha:ha:ha:ha

tako rade samo oni koji misle da nešta znaju :haha: varovi su prva liga školska radiona . ps orbitrol ide uvjek pod volan

ja sam vec ugradio obican filter za ulje i mislim da je to prava stvar,sa centrifugalnim filterom mi je padao pritisak na niskim obrtajima u transportu do 1,5 a sad u oranju 2,5 na niskim obrtaima a na 1000 obrtaja 3,5

@ kinez
kinez je napisao(la):
ja sam vec ugradio obican filter za ulje i mislim da je to prava stvar,sa centrifugalnim filterom mi je padao pritisak na niskim obrtajima u transportu do 1,5 a sad u oranju 2,5 na niskim obrtaima a na 1000 obrtaja 3,5

Drugar, ja mislim da ti pričaš bajke. Ako je mali pritisak ulja u motoru traktora povećan za 2 bara prostom zamenom filtera, onda niko netreba da radi generalne, zamene letećih ležajeva na radilici regulaciju sigurnosnog ventila i takve stvari, već samo da zameni filter ulja. Ti si pomešao neke stvari i nije lepo da pričaš bajke ozbiljnim ljudima. :zli: :nono:

skal je napisao(la):
pa za te pare ima ali u rinfuzu ja bi hteo da kupim ali nigde nisam naisao na tu cenu samo 5500 i naviše
Evo za tebe , kod dzurija u plocice , MTZ 82 sa sirokom kabinom , 2 palice ofarban gume dobre sedlo novo , tegovi napred nazadvucna poluga , naravno ofarban fali samo akumulator i poklopac sto se otvara za sipanje ulja u hidraulik i sipanje petroleja u grejac cena je bila 4700 lik je preprodavac i necenkase ako yelis mogu cu probati da ti nadjem broj , o tome na pp

nisam ja lud znam sta pricam ugradio sam filter na postojece kuciste ventili ostali isti i dobio sam to sto sam reko,drugo da je taj filter toliko dobar imala bi ga i druga vozila mnogi proizvodjaci su ga izbacili iz proizvodnje,neka bude da ja gresim ja sam samo reko sta sam uradio,i to nije bajka.inace filter je od imt533

Eeeeeee a vidi na zetorima kakve filtere oni imaju , a vidi ja kako tumacim tu pojavu kod tebe ,
Smanjio si protok ulja izmedu uljane pumpe i do filtera i verovatno da se na tom delu nalazi i iyvod manometar pa ti sad veci pritisak u toj magistrali a podmazivanje radilice i ostatka motora tije isti ili losiji a i ulje cese vise habati kroz tu redukciju. I jos kad si menjao filter menjaoosi i ulje verovatno, jer to rade normalni\pa nadalje ljudi sa vecim IQ pa je to rezurtiralo sa vecim pritiskom . Ja kad stavim sae40 u mog pucaju creva za ulje od pritiska :haha: :haha:
Ruski imaju ogromno trziste njima nije potrebno da se uposle radnici u fabrikama filtere , nije im potrebno jos fabrika zaproizvodnju prekidaca i.t.t.s. oni prave traktore da traju i danemenjas puno delova , kupis n.p.r. samo ulje i 1 filter goriva a za neki drugi traktor ti treba ulje 2 filtera goriva i filter ulja :haha: :haha: :haha:
Uymi kartu pogledaj koliko je veliki bio sssr njihove traktove inteyivno su koristili madjari vojvodjani i rumuni severna nemacka , skoro polovina evrope :haha: :haha: i idalje su konkurentni na trzistu i jako se dobro kotiraju , cena-hvalitet i onda pogledaj koliko se u srbiji proda MTZ a koliko ostalih Zapadnih traktora , naravno novih jer ko ima polovnog rusa on neplanira bas tako lako da ga menja :haha: :haha: :haha: Pa onda uporedi i u evropi koliko su dobro kotirani :haha: :haha:
I 3 stavka ovog mog kratkog posta pogledaj koliko se taloga smestilo u stari centrifugalni filter izvadiga i probaj da ga stavis u casu od uloska filtera za 533 :haha: :haha: nemoj da ti zacepi filter , prolupa motor i daa ti bude kriva RUSKA TEHNIKA :D

@ kinez
kinez je napisao(la):
nisam ja lud znam sta pricam ugradio sam filter na postojece kuciste ventili ostali isti i dobio sam to sto sam reko,drugo da je taj filter toliko dobar imala bi ga i druga vozila mnogi proizvodjaci su ga izbacili iz proizvodnje,neka bude da ja gresim ja sam samo reko sta sam uradio,i to nije bajka.inace filter je od imt533

Prijatelju, kao što bi moj drug savoris rekao, prosvetli nas neuke vlasnike i korisnike MTZ traktora kako se ugradnjom filtera za ulje sa fergusona povećava pritisak ulja motora za dva bara na Belorusu. Slikaj to i opiši kada si to uradio i koliko dugo koristiš, ali ja i dalje mislim da pričaš bajke i da to nije tako kao što si ti napisao.

Okrim je napisao(la):
@ kinez
kinez je napisao(la):
Cekaj bre malo vidis da ga kupio pre 10-20 dana

Prijatelju, kao što bi moj drug savoris rekao, prosvetli nas neuke vlasnike i korisnike MTZ traktora kako se ugradnjom filtera za ulje sa fergusona povećava pritisak ulja motora za dva bara na Belorusu. Slikaj to i opiši kada si to uradio i koliko dugo koristiš, ali ja i dalje mislim da pričaš bajke i da to nije tako kao što si ti napisao.

rale ti ocigledno neznas de je izlaz za manometar,a filter sam probao slucajno sa starim uljem zato sto mi je mali iQ inace taj filter sto sam ja stavio on se ugradjivao na motorima m36 koi ima 6 cilndra tako da ne moram da uporedjujem filter od rusa po velicini.

savoris je ostao bez teksta nakon izlaganja člana Rale83 ::svaka cast:: :cao:

Rale 83 je napisao(la):
Eeeeeee a vidi na zetorima kakve filtere oni imaju , a vidi ja kako tumacim tu pojavu kod tebe ,
Smanjio si protok ulja izmedu uljane pumpe i do filtera i verovatno da se na tom delu nalazi i iyvod manometar pa ti sad veci pritisak u toj magistrali a podmazivanje radilice i ostatka motora tije isti ili losiji a i ulje cese vise habati kroz tu redukciju. I jos kad si menjao filter menjaoosi i ulje verovatno, jer to rade normalni\pa nadalje ljudi sa vecim IQ pa je to rezurtiralo sa vecim pritiskom . Ja kad stavim sae40 u mog pucaju creva za ulje od pritiska :haha: :haha:
Ruski imaju ogromno trziste njima nije potrebno da se uposle radnici u fabrikama filtere , nije im potrebno jos fabrika zaproizvodnju prekidaca i.t.t.s. oni prave traktore da traju i danemenjas puno delova , kupis n.p.r. samo ulje i 1 filter goriva a za neki drugi traktor ti treba ulje 2 filtera goriva i filter ulja :haha: :haha: :haha:
Uymi kartu pogledaj koliko je veliki bio sssr njihove traktove inteyivno su koristili madjari vojvodjani i rumuni severna nemacka , skoro polovina evrope :haha: :haha: i idalje su konkurentni na trzistu i jako se dobro kotiraju , cena-hvalitet i onda pogledaj koliko se u srbiji proda MTZ a koliko ostalih Zapadnih traktora , naravno novih jer ko ima polovnog rusa on neplanira bas tako lako da ga menja :haha: :haha: :haha: Pa onda uporedi i u evropi koliko su dobro kotirani :haha: :haha:
I 3 stavka ovog mog kratkog posta pogledaj koliko se taloga smestilo u stari centrifugalni filter izvadiga i probaj da ga stavis u casu od uloska filtera za 533 :haha: :haha: nemoj da ti zacepi filter , prolupa motor i daa ti bude kriva RUSKA TEHNIKA :D

kinez je napisao(la):
Ja jos uvek vidimda citam pise imt533
Post je spojen: [time]1289379712[/time]

@ Rale 83

Pokušavam čoveka na vreme upozoriti da se zamenom filtera ne rešava povećanje pritiska ulja u motoru i da je sistem centrifugalnog prešistaća ulja kakav se ugrađuje na MTZ traktore jako dobar, a ako se pojavi problem niskog pritiska ulja u motoru, problem treba tražiti na drugom mestu, jer se zamenom prečistača ulja nemože postići povećanje pritisk u magistrali radilice i drugim elementima koji se podmazuju iz motora.

kad budem menjao ulje slikam do detalja ali tvrdim da je resenje
Post je spojen: [time]1289380173[/time]

@ kinez

Drugar, slikaj ti sada, ulje niji uopšte bitno, da li je novo ili staro. Slikaj kako si namontirao to kućište od filtera na traktor da vidimo tvoje rešenje, kako si rešio izvod manometra i regulacionog ventila.
Da li si tu ugradnju sam radio, ili ti je to uradio neki "majstor"?

@okrim
Ispravime ako gresim ako uljana pumpa gura u filter a sat uyima razvod od iznad filtera , a filter nema dovoljan protok ,ulje u magistrali dobija veci pritisak ,ali na lezecim letecim i u glavi motora on je isti ili slabiji od ranijeg. 2 centrifugalni filter je zakon , najbolje preciscava i naj jednostavniji je za odrzavanje
:ppozdrav: neznam zasto bi neko imao zelju da ga promeni . Kad bi imao mogucnosti ja bi ih ugradio na mom kamionu jer mi filter kosta 3700din komad a idu 2 , DVA FILTERA ULJA ne goriva .
@kinez
Brate preterujes , ali ako , mozda popodne dodjem do petrovca radi zezanja , u kom delu grada zivis
Post je spojen: [time]1289380811[/time]

nek mi neko objasni kako da posaljem slike slikao sam ,ili veceras kad budem imao vreme,manometar je u magistrali iza filtera
Post je spojen: [time]1289383276[/time]

možda su mu na centifugalnom filteru one dve dizne kuda prolazi ulje bile večeg prečnika samim tim je imao veči protok ulja a tim i manji pritisak :sta: :sta: :sta:

Nazad
Vrh