MTZ Belarus

Pa dobro ljudi moj. Jel mi hoce netko ukratko objasniti sta se ovdje događa ?
Ja pokusavam povezati to sa zamijenom filtera... Nije mi jasno sta hoće napravit.
Jel ima neka dobra duša da mi to objasni :sta:

oltovac je napisao(la):
druze slusaj ti,ti ako oces stavi pod volan pa ako oces i na auspuh,pa kad uradis slikaj da vidimo.katalog tu nema sta da trazi,orbitrol samo iznad motora ide kad se dodaje orbitrol,znaci kad nije fabricki,svi tu stavljaju.a ti ako jos nikad nisi doradjivao nesto onda dodji da te cika naucu kako naj lakse i jednostavnije uraditi neke stvari.ne mora sve da bude fabricki uradjeno,funkcionise to i bez kataloga druskane ha:ha:ha:ha:ha

tako rade samo oni koji misle da nešta znaju :haha: varovi su prva liga školska radiona . ps orbitrol ide uvjek pod volan
druze slusaj ti,pametovanje ostavi za sebe,a ovaj forum ne sluzi da ljudi pametuju nego da pomazu jedni drugima.

@ zrine892

Drugar, šta ti tu nije jasno? Čovek je rekao da mu je na MTZ-82 pritisak ulja u motoru bio 1,5 bara, da je izbacio original centrifugalni i na njegovo mesto je postavio uljni prečistač sa fergusona i da je time dobio povećanje pritiska na3,5 bara pri 1000 obrtaja motora, mada ja i dalje mislim da je to bajka, pa sad čekamo da član "kinez" http://poljoinfo.com/index.php?action=profile;u=8603 postavi fotografije da vidimo kako je to urađeno.

zanimljiva ova tema u vezi filtera,imao sam i ja problema sa pritiskom ulja,ali nije mi ni kraj pameti palo da menjam filter ili da skinem da ocistim.nego sam skidao karter i tad sam imao sta da vidim,crevo koje vodi sa pumpe na blok(tu di gura ulje gore kod klackalice)to crevo puklo uzeo nov stavio i pritisak ok.

@ robici

To čto si naveo da je pukla cev od uljne pumpe može biti jedan od razloga pada pritiska ulja u motoru i on se rešava zamenom cevi, njenim varenjem ili (najbolje) zamenom uljane pumpe, a ne zamenom filtera.
Pozdrav od Mirka iz Kule. :cao:

160s8j9.jpg

Post je spojen: [time]1289349666[/time]
sledeca zamena ulja sve u detalje
Post je spojen: [time]1289400465[/time]

Jbt-e , sve vise i vise me iznenaduju evolucije kod MTZ traktora. Nasi ljudi su cudo, napravise pravu masinu ::svaka cast::

@ kinez

Niko ti nije rekao da lažeš, samo mi nije jasno kako neshvataš da je original centrifugalni prečistač ulja bolji od ovoga što si ti nakalemio umesto njega. Gde su ti cevi što vode od kućišta filtera u hladnjak za ulje? Kako ti je rešeno hlađenje ulja?
Dugo godina imam MTZ traktore i malo ima stvari koje nisam na njima radio, a poznajem i mnogo sličnih ljudi koji poznaju MTZ traktore i nikad nisam čuo da je neko rešavao pproblem pritiska ulja u motoru ugradnjom malog filtera koji je okrenut naopačke u odnosu na originalno konstruktivno rešenje na original motoru.

Moje je mišljenje da to rešenje nije dobro, :nono: već stavi original centrifugalni filter da ti traktor nebi zaribao kada ga opteretiš u nekom poslu.

Javi šta si uradio, a ja mislim da će se samnom mnogi složiti.Pozdrav od Mirka iz Kule. :cao:

@ kinez

Kakav hladnjak za vazduh? :sta: To prvi put čujem da MTZ ima hladnjak za vazduh, a hladnjak za ulje je standardna oprema svih modela MTZ traktora od 1964. godine.

Kinez, podrzavam u inovacijama mislim da bi moglo da sljaka super pogotovo kada dodje hladnjak vazduha . Tecnosti su nestisljive no moguce da taj veliki filter / rezervoar daje tromost ulju . Svakako je dovoljan kada napaja 6-tak zmaja 780 - 133 ima sigurno dovoljan protok a za 533 su uzeli izmisljeno . Za ovake inovacije treba imati sluha, samo napred ...

Okrim je napisao(la):
@ zrine892

Drugar, šta ti tu nije jasno? Čovek je rekao da mu je na MTZ-82 pritisak ulja u motoru bio 1,5 bara, da je izbacio original centrifugalni i na njegovo mesto je postavio uljni prečistač sa fergusona i da je time dobio povećanje pritiska na3,5 bara pri 1000 obrtaja motora, mada ja i dalje mislim da je to bajka, pa sad čekamo da član "kinez" http://poljoinfo.com/index.php?action=profile;u=8603 postavi fotografije da vidimo kako je to urađeno.

Aha. Sad mi je jasno... Ma u svemu toj temi i raspravi sam se pogubio. Te rasprava o tim filteru pa onda o volanu nesto.
Inače ja mislim da postoji za štelanje pritiska.
Inače ako je to pritisak kada se traktor zagrije onda je to dobro... I ovisi kakvo je ulje u motoru. Nije valjda star 500 radni sati.
Čak i moj traktor kada se zagrije bude mu 1,5 bara...

@ zrine

Dobro misliš da se na MTZ može podešavati pritisak ulja u motoru, a to što mu manomenatar kod zagrejanog motora pokazuje 1,5 bara, to neznači da mu je loš motor. Ipak je to Belorus i on ima podmazivanje i sa manjim pritiskom, bitno je da ima dovoljno ulja, koje se menja na vreme i da se ulje ne pregreje, jer onda nema dobra svojstva podmazivanja, bez obzira na pritisak u sistemu.

Nazad
Vrh