Slažem se!Bećarina pusta je napisao(la):North ARMY je napisao(la):Ja znam kako rusu dodati jednog,eventualno dva konja.![]()
Ja bi rađe umjesto drugog konja ubacio kaku dobru kobilu.![]()

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Slažem se!Bećarina pusta je napisao(la):North ARMY je napisao(la):Ja znam kako rusu dodati jednog,eventualno dva konja.![]()
Ja bi rađe umjesto drugog konja ubacio kaku dobru kobilu.![]()
gogi666 je napisao(la):Druze jesi ti siguran da je to dobro izvareno.
Nemoj da ti klip odvali var negde, nije se satim zajebavati.
Inace rad je ok, samo sigurnost![]()
e to ti nije nikakav problem , skini diznu i ispod nje imaš jednu mesinganu čauricu , izvuci tu čauricu van i zamijeni gumicu koja je obični ''O'' ringskal je napisao(la):pomagajte ljudi ispod jedne dizne pojavljuje se malo voda izgleda sam pretego diznu pri montiranju pame interesuje jel tu ima šanse za neku popravku pošto vidim da ima kao neki sraf oko dizne poslacu vam i sliku
a reci mi sta ces sa spenom sto upadne kod klipa?savoris je napisao(la):gogi666 je napisao(la):Druze jesi ti siguran da je to dobro izvareno.
Nemoj da ti klip odvali var negde, nije se satim zajebavati.
Inace rad je ok, samo sigurnost![]()
ni ja ne smatram da je dovoljno jako , estetika nije bitna ali ipak mislim da je PRESLABO
e to ti nije nikakav problem , skini diznu i ispod nje imaš jednu mesinganu čauricu , izvuci tu čauricu van i zamijeni gumicu koja je obični ''O'' ringskal je napisao(la):pomagajte ljudi ispod jedne dizne pojavljuje se malo voda izgleda sam pretego diznu pri montiranju pame interesuje jel tu ima šanse za neku popravku pošto vidim da ima kao neki sraf oko dizne poslacu vam i sliku
čauru izvadiš tako što urežeš navoj u njeno dno , čini mi se da odgovara ureznica 16mm , uviješ vijak tu , što duži a prije toga na vijak navučeš neki teg , i cimneš tegom prema nazad i eto čaurice u rukama
nova čaurica sa gumicom košta čini mi se 5 evra kod rusa
znam ovo pouzdano jer sam ih i ja mijenjao , ustvari samo gumice![]()
Mico pazi sta pises moze neki bolid i to probatimityoo je napisao(la):Naravno... uzmeš brusilicu, presečeš jedan blok na pola i postupkom elektrolučnog zavarivanja dodaš na već postojeći blok 82-jke!![]()
![]()
![]()
![]()
Post je spojen: [time]1289103354[/time]_________________________________________________
I odma mož' da praviš 130-tku...
Koliko je puta pisano na ovu temu.robici je napisao(la):jel neko stavljao vec turbo na 82-ku?sta treba sem turba i druge izduvne grane?
I vidis sad sta si uradiomityoo je napisao(la):Pa šta... nek probaju... možda nekom i uspe...![]()
![]()
pa nije ni toliko skupo,to kad uradis od jednom si i generalku uradio.ne bi ni ja sad to radio.mozda sledece godine nazimu.nego sad me taj grejac zanima koliko kosta i di se moze nabaviti u blizini novog sada.Okrim je napisao(la):@ robici
Ja sam se raspitivao ako bi se odlučio za ugradnju turba na moj traktor MTZ-82 i rečeno mi je da treba druga glava ili da se ova prebrusi i drugi ventili sa drugim uglom otvaranja (naleganja) pojačane vođice, drugi klipovi i pojačane klipnjače, druga izduvna grana i preštelovati pumpu visokog pritiska i naravno turbina, a za uljnu pumpu nisam siguran. Cena delova bez glave je bila oko 500eura, plus glava ili obrada, plus ruke, okruglo oko 800 eura.
To je bilo prošle godine negde u ovo doba i to sam se raspitivao na više mesta, a kakvo je sada stanje sa cenama to neznam, jer za sada nemam razloga razmišljati o takvoj investiciji.
robici je napisao(la):varenje preskocicuvidim dosta snimka na internetu da 82-ka ima turbo,pa reko sta tu sve treba menjati ili dodavati,ali ne bitno,nebi to da radim.nego to sto meni treba uskoro to je grejac koji se montira na blok pa radi na struju(220v)(neznam mu tacan naziv tog grejaca)di to moze da se nadje i koliko
![]()
hvala ti druze.odoh ovih dana da kupim,treba ce mi preko zime skoro svaki dan.zorancile je napisao(la):robici je napisao(la):varenje preskocicuvidim dosta snimka na internetu da 82-ka ima turbo,pa reko sta tu sve treba menjati ili dodavati,ali ne bitno,nebi to da radim.nego to sto meni treba uskoro to je grejac koji se montira na blok pa radi na struju(220v)(neznam mu tacan naziv tog grejaca)di to moze da se nadje i koliko
![]()
Ima u prodavnicama delova, kod Mačara na primer. Košta 6000-7000 dinara.