R
robici
Guest
bolje to nego sipati vruje vode.zorancile je napisao(la):Dobra stvar ako često koristiš traktor zimi. Uspeš antifriz i nema problema. Za 10-15 minuta ugreje na 50 stepeni.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
bolje to nego sipati vruje vode.zorancile je napisao(la):Dobra stvar ako često koristiš traktor zimi. Uspeš antifriz i nema problema. Za 10-15 minuta ugreje na 50 stepeni.
robici je napisao(la):a reci mi sta ces sa spenom sto upadne kod klipa?
na skinutoj glavi da,ali da je glava gore i tako da urezujes navoj to je vec malo zeznutosavoris je napisao(la):robici je napisao(la):a reci mi sta ces sa spenom sto upadne kod klipa?
ma rus je to , on takve stvari pojede za doručak![]()
ja sam radio na skinutoj glavi
joj i meni bi odgovarao ovakav grijač ali ipak nemogu dati toliko para za njega , slijedi budževina![]()
Moze is stara uljana pumpa,ali ces izgubiti pritisak ulja,ako je bio pre na 3,bice 1...Okrim je napisao(la):@ robici
Ja sam se raspitivao ako bi se odlučio za ugradnju turba na moj traktor MTZ-82 i rečeno mi je da treba druga glava ili da se ova prebrusi i drugi ventili sa drugim uglom otvaranja (naleganja) pojačane vođice, drugi klipovi i pojačane klipnjače, druga izduvna grana i preštelovati pumpu visokog pritiska i naravno turbina, a za uljnu pumpu nisam siguran. Cena delova bez glave je bila oko 500eura, plus glava ili obrada, plus ruke, okruglo oko 800 eura.
To je bilo prošle godine negde u ovo doba i to sam se raspitivao na više mesta, a kakvo je sada stanje sa cenama to neznam, jer za sada nemam razloga razmišljati o takvoj investiciji.
taj problem ima clan *skal* a ne jaOkrim je napisao(la):@ robici
Drugar, za početak probaj samo zamenuti gumicu na dizni što ti je rekao savoris, bez menjanja čaure. Verujem da će ti to pomoći, kod mene je to uspelo, doduše dosta davno i to na MTZ-52.
jednako ide na obe strane i ne gubi pritisak,da sam stavio orginal plocu onda bi bilo lakse nastelovati,ali ovako sam namestavao na sponi hod u levo-desno.dok sam imao polu hidrolicni volan i kod mene je bilo manji hod levo,pa sam isto na sponi stelovao hod.izaslo me oko 350E ali racunaj 400E posto ja tu jednu plocu nisam mogao namontirati,pa cu morati preko zime praviti od L profila (recimo od 10mm ali moze i deblje)i savijati da bi dobio onu krivinu da lepo legne na trap.na novijim tipovima kojima je trap od tri dela kod njih je od dole u sredini ravno i samo se izbuse rupe i montira se ploca,a kod starijih tipova trap je od dva dela pa je okruglo od doleOkrim je napisao(la):@ robici
Izvini, gledao sam slike kako si ugrađivao orbitrol, pa nisam obratio pažnju na to ko je trađio pomoć u vezi puštanja vode ispod dizne.
Da li jednako "mota" ulevo i udesno i da li u krajnjem položaju točkova gubi pritisak? Volan na mojem traktoru se dosta lako okreće, samo mi je hod u desnu stranu dosta manji nego u levu, pa kad sam orao u "slog", imao sam problema sa ulaženjem u brazdu. Sviđa mi se kako si rešio orbitrol, ali nisam primetio da si napisao koliko te je koštalo.
Pozdrav od Mirka iz Kule.![]()
Namaži ureznicu dobro sa tovatnom mašću i špon će se lepiti na mast neće upadati dole. Malo je off ali se izvinjavamo.robici je napisao(la):na skinutoj glavi da,ali da je glava gore i tako da urezujes navoj to je vec malo zeznuto
robici je napisao(la):http://slike.hr/slike/sdc10689_f8994.jpg.html
isto ovako sam uradio,samo sto sam dodao ojacanje.
*oltovac* sto mislis da su deca paravila?jel imas nesto protiv?kazi slobodno,pa da vidimo sta ti umes da naparavis ili dali uopste znas da vozis traktor![]()
druze slusaj ti,ti ako oces stavi pod volan pa ako oces i na auspuh,pa kad uradis slikaj da vidimo.katalog tu nema sta da trazi,orbitrol samo iznad motora ide kad se dodaje orbitrol,znaci kad nije fabricki,svi tu stavljaju.a ti ako jos nikad nisi doradjivao nesto onda dodji da te cika naucu kako naj lakse i jednostavnije uraditi neke stvari.ne mora sve da bude fabricki uradjeno,funkcionise to i bez kataloga druskaneoltovac je napisao(la):robici je napisao(la):http://slike.hr/slike/sdc10689_f8994.jpg.html
*oltovac* sto mislis da su deca paravila?jel imas nesto protiv?kazi slobodno,pa da vidimo sta ti umes da naparavis ili dali uopste znas da vozis traktor![]()
nije bitno dali znam voziti ili ne ali ako nesta nije dobro nije ja radim hidro volane rusi su konstruirali volan hidro ti si samo tu da to pospajaš i ništa da se mudruje i naj bitnija stvar orbitrol ide pod volan imaš u katalogu
E ako si mu rekaorobici je napisao(la):druze slusaj ti,ti ako oces stavi pod volan pa ako oces i na auspuh,pa kad uradis slikaj da vidimo.katalog tu nema sta da trazi,orbitrol samo iznad motora ide kad se dodaje orbitrol,znaci kad nije fabricki,svi tu stavljaju.a ti ako jos nikad nisi doradjivao nesto onda dodji da te cika naucu kako naj lakse i jednostavnije uraditi neke stvari.ne mora sve da bude fabricki uradjeno,funkcionise to i bez kataloga druskaneoltovac je napisao(la):robici je napisao(la):http://slike.hr/slike/sdc10689_f8994.jpg.html
nije bitno dali znam voziti ili ne ali ako nesta nije dobro nije ja radim hidro volane rusi su konstruirali volan hidro ti si samo tu da to pospajaš i ništa da se mudruje i naj bitnija stvar orbitrol ide pod volan imaš u katalogu![]()
lufta mozes imati na bolcnama,a od volana pa do orbitrola imas dva kardana,i kad stavis nov kardan tu lufta nema.nsnidza je napisao(la):Odlicno je uradjen volan i svidja mi se, ali ni oltovac ne gresi puno, koliko se ja razumem mslim da je boje da stane ispod volana da bi se smanjla sansa za luftom u volanu.![]()
Stvarno , isto mora da ima 1 krst i 2 prirubnice i onaj kardancic da bi moglo da se steluje volan po visini ( to je standardna oprema MTZ ansnidza je napisao(la):Odlicno je uradjen volan i svidja mi se, ali ni oltovac ne gresi puno, koliko se ja razumem mslim da je boje da stane ispod volana da bi se smanjla sansa za luftom u volanu.![]()
pre 2god kostala 4500€ kompletna sto je bilo malo previsezima je napisao(la):
Po kojoj ceni se krecu siroke kabine za 820![]()
ZA te pare ima da se kupi i traktor u voznom stanju , mislim na 82.1 sa sirokom kabinomnikola indjija je napisao(la):pre 2god kostala 4500€ kompletna sto je bilo malo previsezima je napisao(la):
Po kojoj ceni se krecu siroke kabine za 820![]()
moras citavu unutrasnjost da vadis ja sam pre dva dana vadio viljusku menjaca isto mi nije hteo u brzegoran1 je napisao(la):Imam jedno pitanje.Juce mi iscurilo svo ulje iz hidraulike kad sam se vracao sa oranja mislim da je na razdelniku ispod kabine na nekoj cevcici .Koliko je to komplikovano doci do te cevi?I nece menjac u polozaj za brze brzine .U pitanju je belarus 82.1
Dragan18 je napisao(la):oseti se otpor , ali kao da nece da zabravi...zorancile je napisao(la):najbolje kako ces da proveris je da ides cestom zaletis se i stissnes kvacilo i ako je ukljucena ona ce da zvizdiDragan18 je napisao(la):imam mali problem na rusu , elem, nece da mi se ukljuci prednja vuca , tandrcem onu rucicu gore dole i ne osecam da je uzupcila...sta bi moglo biti ? Unapred hvala!![]()
Da li se uopšte oseti neki otpor na ručici, ili kao da se otkačila?![]()
kod mene je na 929 i 925 pukao isto birac brzina i na jos par traktora u selukinez je napisao(la):zavario sam i teraj dalje.narucio sam lamelu i druk lezaj za ruju i danas dobio 3700 dindji.kod mene nije iso birac tesko nego sam se ja malo uziveo,a bio naprso.
velika greskakinez je napisao(la):dali je neko na mtz 82 ugradio obican filter za ulje umesto centrifugalnog,po meni los ovaj centrifugalni filter mnogo razbija ulje , sta vi mislite?