MTZ Belarus

Pa vidim da mi fali brojeva... :zli: :zli:
Radi se o starom rusu 52-jka prednje gume uzane zna li neko dimenzije,oni mi kazu da su gledali kod nas i da kostaju 32-33 000,meni to preskupo za prednje... :sta: :sta:

North ARMY je napisao(la):
Ljudi zna li neko gde ima da se kupi nova a moze i polovna guma za rusa 52 u pitanju je guma 13-63 sa 8 platana,
zadnja je 13,6X38 , jesi li ti siguran da je to prava mjera ?
a prednja je 8.3X20 za taj traktor

savoris je napisao(la):
North ARMY je napisao(la):
Ljudi zna li neko gde ima da se kupi nova a moze i polovna guma za rusa 52 u pitanju je guma 13-63 sa 8 platana,
zadnja je 13,6X38 , jesi li ti siguran da je to prava mjera ?
a prednja je 8.3X20 za taj traktor
[ftp=ftp://[/ftp]
@ savoris

Pogledaj u uputstvu za MTZ-50/52 koje je objavljeno na forumu
http://www.megaupload.com/?d=72DAK2WV

videćeš da je dimenzija prednjih guma za traktor MTZ - 50/52 6.5x20, a zadnjih12-38. Sa tom dimenzijom su MTZ traktori dolazili iz Minska, a što smo ih mi "obuvali" prema svom nahođenju to je druga stvar.

Ja trenutno na svom MTZ-82 imam napred 8,25x20, a nazad 18,4x38.

Sad sam zvao mladjeg brata koji je na terenu on barem zna da je zadnja otisla,ali i on nabada dimenziju za razliku od starijeg koji tvrdi da je prednja otisla... :udri: :udri:

:D okrim
ja sam se izjasnio po vidjenom , nisam gledao u izvorni podatak

a nigdje ne vidjeh ja MTZ sa takvim gumama :D

A znate li gde ima da se kupi zadnja guma za 52-jku ??
Kod nas u Sidu je 32-33 000din,ima li negde jeftinije.

Bice da je guma 13.6/38 samo je moj defektni brat zapisao ovako 13-63/8... Bitno je da ima 8 platana.

Savo a jel ima malo skuplja i kako preko granice .... :sta:

@Okrim sad sam pregledao na brzaka Vas katalog i dobar je,ali njegov 52 sad ima motor od 82-jke jer je pre 3-4g mozda i manje radio generalnu pa je menjao sve u i na motoru.

@ NA

Ako je rađena generalna na MTZ -52 neznači da je odmah traktor postao MTZ-82, jer ima dosta razlike između ta dva taktora, samo su im prečnici klipova isti. Kod ta dva traktora nisu isti blokovi motora,razlikuju se klipovi, glave motora, menjači se razlikuju, a o diferencijalu da i nepričamo. Dakle, od MTZ-52 nije lako napraviti MTZ-82.

MTZ-82 je predviđeno da nosi napred 7,5x20, a nazad 15,5x38.

kako misliš malo skuplja :sta:
za granicu neznam , ti si bliže granice ti bi trebao znati ''šeme''

a za šeme ti je subotište zakon

ima 13.6 38 12 platna rekordova. a polovne su oko 100-150 e javi se na pp za broj. a od 52 se napravi 82 veoma lako samo para ,nova glava 82, klipovi ,pumpa na tariranje i povecavanje kolicine ubrizgavanja nove dizne 5 rupa,a sto se tice .ostatka icice oko 40-45 kmh bez diranja pumpe.odnosi se na blokove koji nemaju bocne poklopce. a ako ih ima menja se ceo blok.

Naravno... uzmeš brusilicu, presečeš jedan blok na pola i postupkom elektrolučnog zavarivanja dodaš na već postojeći blok 82-jke! :D :haha: :haha: :haha: ::namigivanje::
Post je spojen: [time]1289128554[/time]

pomagajte ljudi ispod jedne dizne pojavljuje se malo voda izgleda sam pretego diznu pri montiranju pame interesuje jel tu ima šanse za neku popravku pošto vidim da ima kao neki sraf oko dizne poslacu vam i sliku

Nazad
Vrh