MTZ Belarus

Neznam tocno kako ta tvoja gvozdurija izgleda ali kod nas na ruse ugraduju sa desne strane di je mjerac za ulje u getribi na 82 novijoj a kompresor na starijoj takvo gvozde,to ti je dodatni reduktor za super spore brzin a koristi se na traktorima koji rade sa sepijem ili tarupom,svaki traktor koji radi sa takvim strojevima mora to imat.

Taj reduktor su ugradivali u sumarijske ruse koji rade sa tarupom,ima jedna sorta koja se stalno drobila pa su nabavili neki drukciji duguljastog oblika koji je puno jaci i ima dosta brzina na njemu dodatnih

imam mali problem na rusu , elem, nece da mi se ukljuci prednja vuca , tandrcem onu rucicu gore dole i ne osecam da je uzupcila...sta bi moglo biti ? Unapred hvala! :ppozdrav:

Dragan18 je napisao(la):
imam mali problem na rusu , elem, nece da mi se ukljuci prednja vuca , tandrcem onu rucicu gore dole i ne osecam da je uzupcila...sta bi moglo biti ? Unapred hvala! :ppozdrav:

Da li se uopšte oseti neki otpor na ručici, ili kao da se otkačila?

mtz82 je napisao(la):
Neznam tocno kako ta tvoja gvozdurija izgleda ali kod nas na ruse ugraduju sa desne strane di je mjerac za ulje u getribi na 82 novijoj a kompresor na starijoj takvo gvozde,to ti je dodatni reduktor za super spore brzin a koristi se na traktorima koji rade sa sepijem ili tarupom,svaki traktor koji radi sa takvim strojevima mora to imat.

hvala za info , tako nešto sam i pretpostavljao da je

nego to bi bila dobra stvar za kanalokopač , može li to da se stavi na 52ku :sta:

zorancile je napisao(la):
Dragan18 je napisao(la):

oseti se otpor , ali kao da nece da zabravi... :sta:

srdjan7 je napisao(la):
Rale 83 je napisao(la):
Sta je to 820, 892 i koja je tanjiraca u piranju :sta:
1025 RM...METALFOLF 30 dISKOVA,59 KG PO DISKU TEZINE. :ppozdrav:
Tanjiraca je malo laksa , probaj joj dici tockove da malo ide i u zemlju osetice on .
Dragan18 je napisao(la):
Dragan18 je napisao(la):

oseti se otpor , ali kao da nece da zabravi... :sta:
Jesili probao u automatski polozaj

Dragan18 je napisao(la):
Probao sam, al kao da ne reaguje. Jel radi prednja vuca kad su zakoseni tockovi?
naj lakse proveriti sta je problem,kad ukljucis prednju vucu prednji tocak bilo koji digni dizalicom(kao kad bi skidao tocak)i probaj okrecati taj tocak,i ako se okrecu oba kardana onda ti nesto ne valja u onom kucistu di je tanjirasti zupcanik(ispod kabine)ako se samo prednji kardan okrece a zadnji ne onda ti lamele popustile pa ih samo treba doteci ili su istrosene pa ih zamenis.

Tačno tako. Ne zaboravi da se onaj položaj za automatsko uključivanje proverava tako što se prednji točak okreće unazad, onda treba da hvata, a unapred ide slobodno.

Tačno tako. Ne zaboravi da se onaj položaj za automatsko uključivanje proverava tako što se prednji točak okreće unazad, onda treba da hvata, a unapred ide slobodno.
automatsko ukljucivanje naj bolje ne koristiti :nono:

Pazljivo sam procitao sta ste pisali i imam pitanje
Deo koji se nalazi izmedju 2 kardana sa desne strane kartera nije samo jednostavni srednji most vec ima i lamela unutra :sta:

Rale: Na Mtz 52 je malo kućište i ima samo osovinu sa dva ležaja, a na svim novijim modelima od 82 pa nadalje su velika kućišta koja imaju unutra lamele koje su zaštita od preopterećenja.

Kinez: 52 ima samo dva položaja, automatski uključena i prinudno uključena, a ostali imaju tri položaja: isključena, automatski uključena, prinudno uključena.

ja sam na mojoj 52ki skinuo taj sistem automatskog uključivanja jer mi je pravio ogroman problem kada idem na rikverc i smotam točkove , tada se sam uključi i imam osjećaj da će traktor pući na pola

Rale 83 je napisao(la):
Pazljivo sam procitao sta ste pisali i imam pitanje
Deo koji se nalazi izmedju 2 kardana sa desne strane kartera nije samo jednostavni srednji most vec ima i lamela unutra :sta:
ima lamela ako je to kućište malo veće , na starijim 52kama nema , samo je prolazna osovina

:D zorančile brži si

Nazad
Vrh