MTZ Belarus

552 je motor apolutno isti kao 820,blok glava klip itd......samo nema tegove na radilici, radi na 1800 obrtaja i bos pumpa u sebi ima drugaciji teg,menjac nema zec kornjacu i ima samo 550 obrtaja kardana,kad to sve prepakujes imas 82,to su prve serije sa velikom kabinom :cao:

pa zašto onda kolegin 552 se usere za pola sata sa rotodrljačom a ja cepam po cijeli dan
još čovjek ima motor na njemu u daleko boljem stanju nego ja , jednostavno nije mogao tjerati RD od 2,5m i prodao je , posle uzo rototiler i opet nije zadovoljan
i kako je kod njega snaga motora uz sve te mofifikacije 64konja a kod mene 70 :sta:

izvinjavam se,ja se nisam dobro izrazio,hteo sam pisati da se stave tegove i bos pumpa od 82-ke i dobija se veci obrtaj.izvinjavam se radni narode :ppozdrav:
Post je spojen: [time]1285576566[/time]

Robici, nije preporučljivo bez tegova na radilici da ima 2200 obrtaja, on ima teške klipove i klipnjače.
Kako misliš da izbalansiraš radilicu?

Jer puno je to posla. Koliko ce ga dijelovi sveskupa izaci. Nije to samo stavit turbo i bosch pumpu pojačati i maži ga dok se ne raspade.
Sa 552 na 820 to ide. Tu samo treba bosch pumpa druga. Znam za to jer je kolega to radio.
Ali sa 820 na 892. Tu ide turbo, dizne raditi, drukciji su klipovi. bla bla bla.. I sada vidim nekakve tegove na radilici... pobogu prvi puta cujem za to.
Inace ovako će ima novu mašinu gore, samo sipaj čorbe i vozi.

Pisali smo već o tome... ukratko: svi Mtz koji imaju 1700-1800 obrtaja nemaju tegove na radilici, a ostali imaju.
Ne zaboravite i bregastu, ni ona nije u svim motorima ista. Po katalogu 892 i 920 imaju istu bregastu.

Hm otkud ti to da 892 i 920 imaju istu bregastu ?
920 ima isti motor kao i 820. Samo sto 920 ima sincro menjača.
Mozda si pobrkao 920 i 952. 952 ima isti motor kao i 892. :sta:

Nisam pobrkao. Imam neki elektronski katalog, tamo sam video kataloške brojeve. Stari Mtz 82 ima motor d-240, a postoje i motori d-241, d-242 i d-243, svi imaju 80ks, ali nemogu da pohvatam koja im je razlika.
Na 920 je takodje motor d-243 od 80 ks, a na 892 je motor d-245.5 sa turbom.

A koji je na 920 Y.Ima u selu jedan mislim da mi je čovek rekao da mu je nešto pojačano ali nisam zapamtio šta.

a kad se stave tegovi na radilicu,jel potrebno nositi na obradu,to jest da se stavi na sto da vide da ne baca slucajno.ili samo skinuti karter staviti tegove i pici.

Moj drug ima 920Y i ima gume 13.6x20, 16.9x38,kao eurolux,nema kao obicna 82-ka...
2001 je godiste Rus...

Lala iz Banata je napisao(la):
Na 920 je motor kao i na 820, tj. D-243.
U pravu ste, ispravio sam post.

Što se tiče bregaste, u tom elektronskom katalogu piše da je ista na 920 i 952, kataloški broj je 245-1006015, a na 820 je kataloški broj 240-1006015-A. :sta: Možda je greška?

robici je napisao(la):
a kad se stave tegovi na radilicu,jel potrebno nositi na obradu,to jest da se stavi na sto da vide da ne baca slucajno.ili samo skinuti karter staviti tegove i pici.

tegove nema za kupiti posebno,kupuje se komplet radilica sa tegovima koja je izbalansirana,ako sam nadjes neke polovne tegove i zavrnes potrebno je radilicu nositi na balansiranje ako to neko radi,najbolje da kupis neku polovnu od 82,ako samo zavrnes bez balansiranja........na tvoju odgovornost :sta:

Nazad
Vrh