MTZ Belarus

pozdrav svima!mozete li mi nesto reci o belorusu t-40...da li bi vas izbor za kupovinu bio rus ili rakovica?prvenstvena namena oranje...

vranjanac, zemo!!! Da se ja pitam uzo bih tog rusa, jer sam imo rakovicu 65, i jedva sam je istero iz dvoriste.
Orac nije nikakav, a tegljac i brzina :D, ubijaju.
Mislim da joj bas ta mana fali, i onda bi bila OK!
Kod mene ko ima rusa , nije reko nista da mu fali, i vidim ljudi ih kupe i ne menjaju nikako, vec voze, rade , do iznemoglosti....
:ppozdrav:

Gospodine @vranjanac
T 40 nije belorus i ima tema posebna na ovom forumu o ovim traktorima pa bih vas molio da ubuduće pre postavljanja posta pročitate forum o traktorima.

hvala meshter i okrim,ovaj moj je 93g,bos pumpa ima cep za nalijevanje odozgo na poklopcu regulatora,kljuc cini mi se 17 a na cepu nema mjeraca,pumpa ima neko crijevo kojim je povezana napred sa kucistem di je kompresor,ne mogu vidit na slici bas taj 29,probao sam gurat slamcicu u regulator odozgora i bilo je malo ulja oko 2-3 cm

@ mtz 82

Pumpa na traktoru tog godišta sigurno ima ima centralno podmazivanje. Ja sam pisao o starijim tipovima pumpi UTN-5 i ONM-4 koje su se ugrađivale na starije tipove MTZ traktora.

Moj ti je savet da ti bošista promeni semering na pumpi i ujedno proveri ubrizgavanje goriva, a ja mislim da to nije veliki trošak. Ako curenje nije jako izraženo, a drugih manjkavosti nema, onda samo gas i da "rujo" nestaje.

@ Milos.mtz

U hidrauliku i za volan sipam motorno ulje SAE- 30.

Pozdrav od Mirka iz Kule. :cao:

Jedna dopuna gospodina @Okrima
U hidraulik MTZ traktora se sipa motorno ulje SAE 30 ako je to jedini traktor u posedu.Ako ima više traktrora treba prolagoditi hidraulično ulje prema ostalim traktorima da ne bi došlo do mešanja ulja u hidrauličnom sistemu.

@ panonstib

Poštovani gospodine, potpuno ste u pravu. Naveo sam svoj primer jer moj traktor MTZ ne agregatiram sa mašinama koje imaju hidraulične sisteme, za to koristim IMT u kojem se za pogon hidraulika nalazi HIPENOL.

Sa željom da brzo ozdravite pozdrav od Mirka. :cao:

Hvala Vam gospodine Mirko na lepim željama mada brzo neće biti ali nadam se za jedno šest meseci da ću ponovo biti u formi da krenem po terenu. :cao:

@ okrim,hvala puno na savjetu i mislio sam da ima podmazivanje na taj nacin jer ono crijevo nema drugu ulogu,vlasnik prije mene je ulje nadolijevao pa je rekao da mu je nakon toga neko vrijeme plavo dimio,zato nisam bio siguran

evo ruja dobio plug,dosta uradjivanja
14wf13m.jpg

Post je spojen: [time]1286237881[/time]

Post je spojen: [time]1286263183[/time]

Post je spojen: [time]1286288664[/time]

Ako i posle beraca ore na 35 tad je :D :bravo:,a ako i ne trosi puno onda je duplo :D :bravo:
Deluje mocno.Vlado, kakvi su tvoji utisci!

Nazad
Vrh