MTZ Belarus

Može da se stavi pumpa, ali mora da se nosi kod bošiste da našteluje, pod uslovom da je isti način podmazivanja i jedne i druge.

BELARUS-80H
280id5h.jpg

Robici
obrtaje daju tegovi ili si ti krivo napisao ili sam ja krivo razumijo.Kakvi te obrtaji muce obrtaji se stelaju na pumpi visokog pritiska a zamajac znas cemu sluzi veci-manji.Zasto se tokari zamajac to bi trebao znati prednosti i mane tokarenja.Ja to znam sve ali nisam znao ovo sto si izgovorio.

robici je napisao(la):
jel se moze staviti na belarusa 552 bos pumpa od 82-ke?552 ima 1700 obrtaja,a 82-ka 2200.a obrtaj daju tegovi na radilici,posto 552 nema tegove zato ima 1700 obrtaja.a sve ostalo isto kao kod 82-ke.
To sto ti spominjes je slicna prica kao 892 i 1025. To ljudi rade, ima dosta prepravki i opet je skarabudzeno.

Nisam siguran da je napisano negde i zato eto da pitam! Dali bi na belorus 82.1 mogao da se namontira motor komplet od 892? Mislim dali ce izdrzati menjac i tome slicno...

Secam se jednom prilikom sta mi je rekao jedan majstor za ruske masine. "Njihov blok motora, menjac, kocnice... su toliko predimenzionisani da mogu da izdrze daleko vece opterecenje nego ono za koje su predvidjeni"

bojcetic je napisao(la):
Secam se jednom prilikom sta mi je rekao jedan majstor za ruske masine. "Njihov blok motora, menjac, kocnice... su toliko predimenzionisani da mogu da izdrze daleko vece opterecenje nego ono za koje su predvidjeni"
apsolutno romantično :cvetic:

@savoris
Ne vidim sta moze da bude romanticno u vezi sa traktorom :haha:
Mada savoris toliko voli ruske traktore tako da ko zna...
::traktor1::

toshiba je napisao(la):
Nisam siguran da je napisano negde i zato eto da pitam! Dali bi na belorus 82.1 mogao da se namontira motor komplet od 892? Mislim dali ce izdrzati menjac i tome slicno...
Izdržaće.

Nikad nisam cuo da je neko menjao motor na 820 i stavljao od 892 :sta:
Samo sam cuo da od 892/952 dobijaju 1025/1021 dizanjem broja obrtaja sa 1800 na 2100-2200.

Pa za nekih 3000 bacis motor zreo za generalnu i montiras ovaj od 90ks i imas traktor za trobrazni plug ::svaka cast::
Post je spojen: [time]1285502829[/time]

Citaj malo unazad! Tip montirao 6-tak motor na 82!
Post je spojen: [time]1285528237[/time]
,
Post je spojen: [time]1277970349[/time]
Kao sto vidite blokada diferencijala nije instalirana kod mene zato sto meni to ne treba jer ja imam motor perkins i dovoljno mi je samo prednja vuca.To ja mislim da nebi trebalo da bude problem jer moze ici i prerko vazduha i moze se ukljuciti i na levi izvod za kipovanje .onda bi bilohidraulicno ,a ukljucivalo bi se u kabini na prvu rucicu od volana kao kad kipujete.Samo tada nesmete zaboraviti i da iskljucite,jer kad ukljucite pritisak u crevu ostaje samim tim i ukljucena blokada.
Pozdrav forumasi ako sam nekom pomogao
Post je spojen: [time]1278003329[/time]

Inace cilindar dole je dajcov
Da li je neko zainteresovan za ovu inovaciju,jer sam skinuo motor ,ide na generalku sutra,
da slikam medjuplocu i sve sto budem radio?

Evo i slike! ::svaka cast::

bojcetic je napisao(la):
@savoris
Ne vidim sta moze da bude romanticno u vezi sa traktorom :haha:
Mada savoris toliko voli ruske traktore tako da ko zna...
::traktor1::
:cao: :cao: :cao:

masa 52ki je dobila nove motore šestake i cepaju bez greške
ajde navedite mi IJEDAN traktor kojem neće da škodi podizanje snage sa 70 na 105 konja , a da ne spominjemo šta je sve taj traktor uradio posla do ugradnje šestaka :ppozdrav:

robici je napisao(la):
jel se moze staviti na belarusa 552 bos pumpa od 82-ke?552 ima 1700 obrtaja,a 82-ka 2200.a obrtaj daju tegovi na radilici,posto 552 nema tegove zato ima 1700 obrtaja.a sve ostalo isto kao kod 82-ke.

ma covek se samo nije dobro izrazio.....stavis radilicu sa tegovima i odneses bosisti tvoju pumpu,u tvojoj se promenu tegovi i nasteluje na 82,nemoras kupovati drugu,iz licnog iskustva :D

danger je napisao(la):
robici je napisao(la):

ma covek se samo nije dobro izrazio.....stavis radilicu sa tegovima i odneses bosisti tvoju pumpu,u tvojoj se promenu tegovi i nasteluje na 82,nemoras kupovati drugu,iz licnog iskustva :D
i šta dobiješ?
a klipovi a dizne :sta:

@savoris
sta klipovi i dizne,jesi ti video nekad klip i diznu od 552
Post je spojen: [time]1285539171[/time]

@danger
Ako je suditi po mom majstoru. Verovatno su predimenzionisani pa mogu da izdrze i 100ks.

Nazad
Vrh