MTZ Belarus

Tacno tako leko i kod nas 80ks nema sta da trazi sa 3*14,a i 90 se lepo zna namuciti,opet ja pricu o komsijama koji rade zajedno zemlju jedan sa 892 i pre je sa VN 3*14,sad je uzeo leoparda krivog gredelja i vuce na 3*14 navodno lakse,mada se masina muci posteno,dok njegov drug ima vogela istog kao i njegov prethodni samo ga vuce sa 1025 tj 105 ks i to je posao,e sad opet...taj sto ima 1025 ima i 577 dw oko 2000to god,siroke gume pa vuce 2*14 i NE moze vise,komsija njihov preko puta ima 820 uzeo kad i svi na kredit vuce 2*14 kaze da se igra i da bi mogao za nijansu veci ali ni ne pomislja o 3 braznom.

Bubu je napisao(la):
Ne bih da off-ujem ali primetih da svi pokusavaju da Vogele L plugove zakace za 'kadre' traktore pa naprave karambol. Lepo pise u Vogelovom prospektu da je L-light duty plough sto znaci za laksa zemljista i oranja a tabela ce vam sve ostalo reci...

http://www.vogel-noot.info/index.ph...ed conventional ploughs&unternav=3&ausgang=71

Inace, kod nas u zadruzi su kacili L-950 trobrazdni za Zetora 16245 i stvarno mi nije jasno kako je plug izdrzao!
Pa kad teraju ko nezdravi, xy km/h. Ja sam isao 8 km/h i sasvim korektno se ponasa plug

Bubu je napisao(la):
Jeste Lalo ali nije poenta ni da traktor zvrlji u prazno...puno nafte ode za budzino zdravlje...
Teeba masinu agregatirati najbolje sto moze da trosi prosecno i da uradi zadovoljavajucu hektarazu ili povrsinu , znaci ni da traktor stenje ni da plug puca , zlatna sredina najbolje sto moze....... :D

NA Milos je napisao da je orao sa 820 Vogelom koji je podesen 3*30 a to nije 3*14 coli :ppozdrav:

Milos.mtz je napisao(la):
Cele zime sam orao sa leopardom 3*35, nisam isao ispod 25c. Vuko sam ga i u ritu i u laganoj zemlji , posto je kod nas ima svakakve. U ritu sporije oko 6km/cas, a u nikim laksim zemljama i do 10 km/cas.
Na ovaj deo sam mislio. :cao:
35cm mu dodje 14" ako se ne varam ??

Da majstore ali 6km/cas to ti je 3 zec! citaj sta pise
Post je spojen: [time]1283990632[/time]

sta ti smatras rotom? Mi imamo takve zemle gde rus 820 stoji u mestu i slejfaju sva cetri sa 757.2 IMT plugom? A ima takve zemlje gde bi mogao i CETRi glave da vuce!

To je onda nesto drugo,znaci ipak imate laku zemlju. ::namigivanje::
Svega sam se nagledao na ovom forumu pa cak i da 560 vuce 3 glave za ozbiljno,dok kod nas moze samo da sanja... kao sto i rus moze da sanja o trecoj glavi...imaju 2 komsija 3*10 i oni to zovu trobrazni...

NE. Mi imamo neku srednju zemlju. Nije teska za obradu a veoma je plodna, a imamo i ritine koja je teska u pm. Ja licno imam par njiva koje su od pocetka milina za orat, na sredini nesto teze a pred kraj u PM.

interesuje me ima li ko radionicki crtz razvodja rusa 820. ili samo ukljucenje kompresora, posto nam je poceo da iskace sa vremena na vreme, radi lepo kad je pritisak u sistemu oko 5-6 bara, ali kad ga digne do 8, pre nego sto se cuje kihavac, iskoci on, i krljaju zupcanici, jer je nesto potroseno...

hvala...

e kad je kompresor u pitanju,tu imam i ja nekih problema :udri: ukljucim i skinem crevo sa boce duva dosta lepo,ali bocu ne moze da naduva to jest da napravi pritisak a ni gume ne mogu duvati,znaci slab pritisak.ja sam jednom razklopio,i nisam nista primetio da je otoslo,znaci karike klip u redu,ona dva ventila u glavi isto lepo otvaraju i zatvaraju.sta bi tu moglo biti u pitanju?

@MB
može li ovo šta pomoći dosta je nejasno :sta:
3b580a014a93829421b4436cd4923bbe.jpg

mucobieno je napisao(la):
interesuje me ima li ko radionicki crtz razvodja rusa 820. ili samo ukljucenje kompresora, posto nam je poceo da iskace sa vremena na vreme, radi lepo kad je pritisak u sistemu oko 5-6 bara, ali kad ga digne do 8, pre nego sto se cuje kihavac, iskoci on, i krljaju zupcanici, jer je nesto potroseno...

hvala...
novi tip rusa imaš ili stariji

bewisa je napisao(la):
NA Milos je napisao da je orao sa 820 Vogelom koji je podesen 3*30 a to nije 3*14 coli :ppozdrav:
ljudi,ne znam kako je kod vas,ali na nasem vogelu kako god da podesis glavu i rupe,on NE hvata ispod 118 cm,a to je preko 35 po glavi.a minimum.i ostali kod nas imaju isti problem,pogotovo oni koji bi da vuku sa 892 i sl...nemaju snage za toliki zahvat... pa muke. ::lose:: :ppozdrav:

robici je napisao(la):
e kad je kompresor u pitanju,tu imam i ja nekih problema :udri: ukljucim i skinem crevo sa boce duva dosta lepo,ali bocu ne moze da naduva to jest da napravi pritisak a ni gume ne mogu duvati,znaci slab pritisak.ja sam jednom razklopio,i nisam nista primetio da je otoslo,znaci karike klip u redu,ona dva ventila u glavi isto lepo otvaraju i zatvaraju.sta bi tu moglo biti u pitanju?

e ja sam se tako napatio jednom ceo dan,a na kraju bio u pitanju ventil za vazdusno pozadi za prikolicu,ja navukao onu plastiku da kao neulazi prasina i blato a ona stisla onaj pipak koji nije dihtovao i nije mogao da naduva,kreni redom.......cev od kompresora.....a ta cev je negde kod stuba volana presecena sa desne strane iznad spone skoro se i nevidi,ima ubaceno medju crevo kao na hladnjaku ulja ono malo,mozda je napuklo,mozda ventil vazdusnog kocenja pusta,probaj sa povucenom rucnom da vidis dal ce da nadruka,itd....nema tog problema koji na rusu nije resiv

@mucos bijenos
skini kompresor,4 sarafa i sve ce ti biti jasno :cao:

Motor isti ko na 1221, D-260.2, samo jaci turbo. Hidraulika EHR BOSCH, menjac isti kao na 1221, zadnji most takodje... Al nesto bas i nisu popularni.

Nazad
Vrh