MTZ Belarus

danger je napisao(la):
robici je napisao(la):
e kad je kompresor u pitanju,tu imam i ja nekih problema :udri: ukljucim i skinem crevo sa boce duva dosta lepo,ali bocu ne moze da naduva to jest da napravi pritisak a ni gume ne mogu duvati,znaci slab pritisak.ja sam jednom razklopio,i nisam nista primetio da je otoslo,znaci karike klip u redu,ona dva ventila u glavi isto lepo otvaraju i zatvaraju.sta bi tu moglo biti u pitanju?

e ja sam se tako napatio jednom ceo dan,a na kraju bio u pitanju ventil za vazdusno pozadi za prikolicu,ja navukao onu plastiku da kao neulazi prasina i blato a ona stisla onaj pipak koji nije dihtovao i nije mogao da naduva,kreni redom.......cev od kompresora.....a ta cev je negde kod stuba volana presecena sa desne strane iznad spone skoro se i nevidi,ima ubaceno medju crevo kao na hladnjaku ulja ono malo,mozda je napuklo,mozda ventil vazdusnog kocenja pusta,probaj sa povucenom rucnom da vidis dal ce da nadruka,itd....nema tog problema koji na rusu nije resiv

@mucos bijenos
skini kompresor,4 sarafa i sve ce ti biti jasno :cao:
fazon je u tome sto nemam cev koji vodi nazad za prikolice.blindirano je izlazak iz boce.hteo sam da uradim vazdusne kocnice,ali dzaba kad slabo gura.skinuo sam cev koji vodi sa kompresora na bocu,gura vazduh ali jako slabo.probacu da nadjem drugu glavu,posto u glavi ima dva ventila,jedan kad uvlaci vazduh a druga za izduvavanje vazduha.

Zasto se ljudi cude sto 820 vuce tri brazde :sta: ja sa 820 vucem plug imt 756 3+30 zemlja je relativno laka,buboko do 27 nema potrebe dublje ja zemlju trojanim.Probao sam dve brazde 2+35 i neoseca ga sa plugom 756 imam najbolji ucinak i potrosnju.Razumem i ljude koji kazu da nema sanse da vuce tri brazde,sve zavisi od zemlje i stelovanja pluga. :cao:

grunt je napisao(la):
Zasto se ljudi cude sto 820 vuce tri brazde :sta: ja sa 820 vucem plug imt 756 3+30 zemlja je relativno laka,buboko do 27 nema potrebe dublje ja zemlju trojanim.Probao sam dve brazde 2+35 i neoseca ga sa plugom 756 imam najbolji ucinak i potrosnju.Razumem i ljude koji kazu da nema sanse da vuce tri brazde,sve zavisi od zemlje i stelovanja pluga. :cao:
Neznam i ja sa 82.1 vucem 3 brazde po 30 cm (mada kako god izmjerim pokazuje 33 cm) plug poljske proizvodnje a zemlje ima svakakve ako nemoze 4 kornjaca moze 3 :cao:

hvala Savo za sliku, nije bas najjasnije, al ce biti od koristi, ako krenem da rasklapam.

danger, skinucu ga, al cim uhvatim vremena, pa cu da se pozabavim sa tim, inace mu netreba kompresor, to je samo za pomoc pri kocenju, jer prikolice ko blesave koce...

oltovac je napisao(la):
mucobieno je napisao(la):
interesuje me ima li ko radionicki crtz razvodja rusa 820. ili samo ukljucenje kompresora, posto nam je poceo da iskace sa vremena na vreme, radi lepo kad je pritisak u sistemu oko 5-6 bara, ali kad ga digne do 8, pre nego sto se cuje kihavac, iskoci on, i krljaju zupcanici, jer je nesto potroseno...

hvala...
novi tip rusa imaš ili stariji

noviji 2002 godiste (taj o kome pricamo, 820)

Lala iz Banata je napisao(la):
Motor isti ko na 1221, D-260.2, samo jaci turbo. Hidraulika EHR BOSCH, menjac isti kao na 1221, zadnji most takodje... Al nesto bas i nisu popularni.
Sto mislis da nisu popularni..... :sta: :cao:
2euqsch.jpg

11j6k4w.jpg

Ima Powershift kao opcija i za 1221 a kamoli za 1523. Menjac 24/12. :D
I gledaj da izbegnes kupovinu traktora kod Mice Sosica. Odrace te. Ima puno boljih traktora od Ariona za iste novce. Al 1523 ih sve sije sa cenom. :D

meni treba da ima palicu odnosno djojstik da ne mora kvačilo da se stiska na kraj njive jer hoću petobrazni obrtni plug da vučem. Koliko je doplata za taj menjač? A što se tiče razlike u ::novac:: je 27000€

Nisi bre valda lud da das 80000 za traktor?!? Za te novce imas 2 komada 1221 sa sve plugovima, tanjiracama i spremacima. Ili ako si vec resio nesto sa zapada, bolje Dajc ili cak i Dzon Dir nego Sosicev Klas. Da, mislim na njega.

u startu daš 75000 sa pdv a na kraju te izađe oko 35000.Ne znam pošto je 1523.3 sa tim menjačem i ako ima onda ću dobro razmisliti oko kupovine.

Ako je 75000 sa pdv-om, i ostvaris povracaj od 40%, izadje te 50000 eura, a ne 35000. A 1523 je ako me pamcenje sluzi valjano 48000 eura, sto bi sa povracajem od 40% iznosilo oko 32000 eura. Povracaj se racuna na cenu bez pdv.

Nazad
Vrh