MTZ Belarus

Ima na strani 107 bas rasprava u vezi toga,.

@mikulas, kad ti se otkinuo remen od alt. u spremiranju, prvi simptom toga je da ti prednja vuca ne radi, ako radis sa prednjom...
Na mom u nedelju dana oba remena kaput, sreca pa smo dobili rezervne sa traktorom :osmeh:, inace bi bilo zastoja u poslu dok se ne kupe, a traktor na njivi...

- - - - - - - - - -

Mrezasti precistac ulja u menjacu, jel to neko vadio napolje, u uputstu ne pise da treba istociti ulje?
Preporuceno pranje istog je na 250rh, kod mene je 1000rh

Upravu si Dragane nije radila ni prednja vuča bez kajša na alternatoru, ali koliko se sećam nemenja se baš ni lako bar ovaj rezervni koji je išao sa traktorom.
Prečistač ulja u menjaču nisam nikada čistio a imam oko 700rh, ali kada malo otopli odradiću to. Nemora valjda da se ispušta ulje ? Nisam gledao nije valjda filter niže postavljen od nivoa ulja ?

Filter je postavljen skroz na dno kućišta ali ne treba ispustiti ulje iz menjača, iscureće samo ono što je u filteru (oko 1 dcl).

Odlicno, citam i nigde ne pise da se ispusta, al pomisljam na previd ovih nasih sto su preveli uputstvo :osmeh: a na ruskom sam zaboravio da citam :haha:

- - - - - - - - - -

mikulas, to ti je ovo i skroz je dole.
attachment.php

- - - - - - - - - -

Ima tu brdo stvari sto treba uraditi na hiljadarku a sad imam vremena, ima neceg sto sam i preskocio na 500rh.
Preporuka je i da se zameni komplet ulje transmisije, hidraulike, upravljackog sistema i prednjeg mosta, mozda ce to malo sacekati.

Samo odvrnes taj saraf i zapnes sa vecim srafcigerima,malo teze izlazi jer drzi gumica,znaci samo iscupati i podbaciti neku kantu jer ce malo da kaplje al ulje netreba ispustati,kad izvadis najbolje da rastavis ta sita pojedinacno da se lepo opere od spena,i obavezno centrifugu rastavi i operi,mogu da zamislim sta ima u centrifugi ako je nisi dirao 1000mtc

552 89 godiste kompresor na motoru nije na mjenjacu .e jel na njemu mjenjac od stare 52 il 82 .dal moze polovit il ne kakvi su im volani ,i imal 1000 obr na kardanu

Ja nisam ni znao da postoji taj mrežasti prečistač, ja sam mislio da ima samo onaj centrifugalni .

552 89 godiste kompresor na motoru nije na mjenjacu .e jel na njemu mjenjac od stare 52 il 82 .dal moze polovit il ne kakvi su im volani ,i imal 1000 obr na kardanu

Fabricki 552 nema polovljenje brzina(zec kornjacu) i nema 1000 obrtaja kardana,volan je starog tipa(stub volana) koji radi dobro kad je sve ispravno,ako nije puno para lako se ugradi zec kornjaca i 1000 obrt. kardana,a i napravi 82 od njega....

- - - - - - - - - -

A gde se nalazi mrežasti prečistač? Ako moze neka slika?

Ovo vazi samo za modele 1025 1221 1523

A gde se nalazi mrežasti prečistač? Ako moze neka slika?
Postoji samo na modelima 1025-1221...na donjem delu zvona.

- - - - - - - - - -

Ja nisam ni znao da postoji taj mrežasti prečistač, ja sam mislio da ima samo onaj centrifugalni .
I posle ne valja MTZ(kad zatajji),a ljudi ga teraju po 1000 rh,a da i uopste nisu upoznati sa masinom,sta gde ide,kako se odrzava...Maintenance free traktor!

Ciscena je centrifuga menjaca na prvom servisu i posle sam ja jednom, nije bilo nicega...Sta sam recimo preskocio, mazanje lezaj spojnice-druk, nisam menjao filter ulja hid. sistema (tu mora da je katastrofa), nisam proveravao nivo ulja u prednjem mostu, nisam proveravo zazor ventila.
Sad cu dotegnutu glavu i ventile prestelovati, nosicu i dizne na proveru, na koliko ih treba nastelovati-dizne?

Ciscena je centrifuga menjaca na prvom servisu i posle sam ja jednom, nije bilo nicega...Sta sam recimo preskocio, mazanje lezaj spojnice-druk, nisam menjao filter ulja hid. sistema (tu mora da je katastrofa), nisam proveravao nivo ulja u prednjem mostu, nisam proveravo zazor ventila.
Sad cu dotegnutu glavu i ventile prestelovati, nosicu i dizne na proveru, na koliko ih treba nastelovati-dizne?

Imas i filter u rezervaru ulja od volana

Treba da dolijem ulje u glavnom prenosu i desnom reduktoru prednjeg pogonskog mosta, koje se ulje nalazi unutra bog sveti zna!! Znam da su mi ovi iz servisa rekli da je komplet ulje u traktoru motorno 15-40, bilo bi suludo da je ovde to ulje, mada mi deluje da je gusce al je i hladno napolju...jbm liga sad.

Treba da dolijem ulje u glavnom prenosu i desnom reduktoru prednjeg pogonskog mosta, koje se ulje nalazi unutra bog sveti zna!! Znam da su mi ovi iz servisa rekli da je komplet ulje u traktoru motorno 15-40, bilo bi suludo da je ovde to ulje, mada mi deluje da je gusce al je i hladno napolju...jbm liga sad.
140 ide,a mozes u nedostatku istog sipati 90...

Nazad
Vrh