MTZ Belarus

ima svega nekazem...

imam jedno pitanje za forumase: kako se dotezu lezajevi na prednjem tocku, tocak ima malo lufta, pa bi da ga dotegnem. P.S. radi se o grbavom (cizma) mostu

moraš rasturiti cijelu glavčinu pa imaju limići za regulaciju izmedju dvije valjske šalne konusno-valjkastih ležajeva
nije zgodno , ja radije manipulišem sa debljinom distancera izmedju unutrašnjih šalni , lakše mi je tako

jesu to oni limici sto se vide izvana? jer kad se gleda taj reduktor izgleda ko da nije dobro sastavljen, i unutra ima neke limice izmedju. ako su to ti, onda se nemora rastavljati?

ako neko ima radionicki tog dela nebi bilo na odmet da okaci.

ti vjerovatno misliš na limiće gdje je sastavljen reduktor , nije to

ti limići se nalaze iza vijaka koji drže točak (felnu)

evo slika , pozicija 44
23.5.gif

ali meni je lakše da mijenjam debljinu ovoga distancera i tako regulišem zazor ležaja , pozicija 3

pazi majku mu stvarno jeste :sta:

a gdje su onda limići ? u moje 52ke imaju , skini-stavi i došteluješ ležaj
možda u novijih nema , sada ni meni ništa nije jasno
katalog je od 920 mada mislim da to nema veze

EDIT
onda se šteluje kako sam rekao da ja štelujem , izgleda imaju ovi distanceri pozicija 3 različitih debljina
evo šta piše u katalogu da je pod 3

372-2308121Кольцо регулировочное В = 5,8 (подбираются при регулировке подшипников)

Joj ja do sada sam znao da je 82-ka jaka al bas tolikonisam ni zamisljo danas je covjek po jednom sporednom sumskom putu izvukao 8 m hrastovine ja sam ostao zaprepascen kako je to uspio a prije njega je tuda izvlacio IMT 560 po dva dva i po metra drva nazor stvarno je Ruja jak nema sta!!

e moj druže mitre , 415 stranica ove teme i još ljudi ne vjeruju šta rus radi u šumi , samo sjedi u njega da osjetiš gabarite i sve će da ti bude jasno :ppozdrav:

Nazad
Vrh