MTZ Belarus

i ja sam zagrejan za 1025 ali obavezno ravan most,ko god ima Rusa kod nas svi su mi rekli da ravnjaci kao da imaju dodatnu snagu,a sve je to po meni do boljeg opterećenja traktora,npr grbavi i ravnjak najviše se razlikuju u vuči tanjirače,ravnjak mu beži za krug. i po mogućstvu uzeću 1025 sa pomoćnim cilindrima na polugama zbog prevrtača.

Jel bi mogao da se izbaci grbavi i da se nabaci na RUS ravan most?I koliko bi ta investicija izasla ako moze?

Mačvanin 82 je napisao(la):
i ja sam zagrejan za 1025 ali obavezno ravan most,ko god ima Rusa kod nas svi su mi rekli da ravnjaci kao da imaju dodatnu snagu,a sve je to po meni do boljeg opterećenja traktora,npr grbavi i ravnjak najviše se razlikuju u vuči tanjirače,ravnjak mu beži za krug. i po mogućstvu uzeću 1025 sa pomoćnim cilindrima na polugama zbog prevrtača.

Ma daj ne pričaj gluposti.Kakva dodatna snaga.Sedi ti prvo u jednog par dana pa u drugog pa onda napiši utiske.Grbavi most ti je za sve poslove od oranja do špartanja i prskanja a sa ovim nema tri radnje koje može da uradi i što kaže Zrine 892 i to se baš sad dešava mom kolegi kad ti jednom crkne najebo si ko žut.
Za razlike između ta dva modela ima pisano u predhodnim stranicama. :cao:

Mačvanin 82 je napisao(la):
Ja imam Torpeda 90 i Maseya 3070. u levom džepu su mi novci za Torpedo a u desnom za MF. Ako Vam kažem da mi je desni džep prazan,ma kakvi prazan u dubokom bre minusu,hoćete mi verovati:haha: Ovo Vam sve pišem u nadi da će mi neko od Vas iskreno al iskreno reći da sa Rujom 1025 nije imamo nekih većih problema i da je zadovoljan. Zet mi ima dva komada 920 i stalno me ubedjuje Ruju da uzmem,al ja kad god vidim njegove u radu uvek,ali baš uvek umazani ( da nekažem usrani ) e sad ajde drugari da Vas čujem
Pozdrav za sveee :D
Post je spojen: [time]1292040925[/time]
Ja imam Torpeda 90 i Maseya 3070. u levom džepu su mi novci za Torpedo a u desnom za MF. Ako Vam kažem da mi je desni džep prazan,ma kakvi prazan u dubokom bre minusu,hoćete mi verovati:haha: Ovo Vam sve pišem u nadi da će mi neko od Vas iskreno al iskreno reći da sa Rujom 1025 nije imamo nekih većih problema i da je zadovoljan. Zet mi ima dva komada 920 i stalno me ubedjuje Ruju da uzmem,al ja kad god vidim njegove u radu uvek,ali baš uvek umazani ( da nekažem usrani ) e sad ajde drugari da Vas čujem
Pozdrav za sveee :D

Ako porediš Maseya Francuza i Brazilca razlika nije samo u radnoj snazi,Francus ima svu moguću elektroniku već 25 godina dok novi Brazillski Masey nema čak ništa na dugme sve ručno,kao na IMT traktoru
Pa tu ti je ta razlika u cenama

ja se ne bunim za 1025...tj zadovoljni smo za sada njime...ima 700 rc-jedan semering menjan,i ulje 3 puta menjano.e sad kako koga zapadne pri kupovini...mi naseg nismo ni birali,nego samo preuzeli koji su doterali...e sad vrme ce pokazati. :ppozdrav:
Post je spojen: [time]1292185867[/time]

ne razumem sta ce ti dod.cilindri...ja sam dizao kilder 6.5 m sa 1025, a obican jedan klip...+imas kacenje meh,sto na onom nema. :cao:

Sta zam kod mene u kraju ima dosta belorusa , iskustva su razlicita. neki idu bez greske a neki nikako ni sa greskom .kod mene u selo je 2000 stiglo par belorusa 820 koji i dan danas idu bez nekih vecih problema a ima ovih iz 2008 tu je vec problem nastao i to jednom menjac drugom radilica ,drugaru je za dve godine samleo predni trap zupcanike i tako .onda na jednom 1025 tri turbine je promenio nema srece covek sa tim traktorom ni malo dok drugi 1025 ide bez greske izgleda da i belorusi falsiraju pomalo .

E pa to je i problem sto se ti moras bojati kakvog ces dobiti i kakave ces sreci biti A NOV TRAKTOR. Trebao bi da je identican svaki i da se nadje po koji sa greskom al kod rusa je procenat malo veci izgleda ti sa greskom(naprave pa kako ispadne).
Mi kad smo uzeli 820 2006.godine cim je dosao odma je pusio i na prazno bez icega i sad pusi al ne trosi ulje nista.Dok mi drug uzo sad 82.1 i bas ga klao i sve i nista nema dima e pa sad ajd recite mi kako je to moguce.

Mozda paljenje ili punjenje pume nije ustelvano fabricki , probai da mu das za jedan stepen vece pred paljenje na pumpi pa onda vidi.

I kod nas je doteran prosle godine 82,1 kao lud je dimio nesto zuckasti,plavi dim prskao komarce :haha:.Ali je odma otklonio odneo bosh pumpu na popravku sad samo reze motor.

isidor je napisao(la):
Mozda paljenje ili punjenje pume nije ustelvano fabricki , probai da mu das za jedan stepen vece pred paljenje na pumpi pa onda vidi.
ma ide i ovako nije to problem ali opet....ima sad vec 2630 sati ako je isao tako dosad ice i dalje,jednino sto mozda malo manje potrosio goriva.
Post je spojen: [time]1292162267[/time]
nasao sam specifikaciju tamo pise da 1025 dize 4500kg nek digne 2.5t meni dosta :ppozdrav:

drobi je napisao(la):
Pitao bih poznavaoce i vlasnike rusa.
Koji model kupiti po vama?
892 sa ravnim mostom za 22490 ili 1025 sa grbavim za 21990?Razlika u ceni je mala, ali onih 15 konja ipak znace nesto.
Za razlike u menjacu znam, ali u cemu je prednost ravnog mosta?
Kolega ima 1025 sa grbavim mostom 6 god starog,jako zadovoljan sa njim.Sad je kupio jos jednog.
Ja sam za 892, ali ovaj drugi je ipak jaci.
Ili onda vec dati malo vise za 1025 sa ravnim mostom?
Sta je najbolje uzeti po vama?
Traktor bi bio namenjen za oranje,tanjiranje i spremanje.
Procitajte prvo sve sto je napisano u ovoj temi, pa ako i dalje hocete kupiti MTZ-a onda ga kupite svejedno kojeg jer je to ustvari isti traktor sa nekim izmenama estetske prirode,dati toliko para za traktor koji je tehnoloski star 50godina je stvarno puno.Pozdravljam one koji vole MTZ-a i molim da mi oproste moje kritike na racun istog :cao:

Mozda jeste tehnologija stara 50godina,ali barem malo su napredovali a i mali ferguson se pravi od 195? a nasi do sad skoro nista na njemu nisu promenili a ljudi ih masovno kupuju...znaci da ljudima odgovara i takav kakav jeste.a ako je radio tih 50god zasto nesto menjati kad ovo ide provereno.

Stiglo pojacanje u selu tri nova rusa 892,952 i 820 ravan most u roku od 15 dana i to sve oni sto su ga kudili da je sranje nemogu da verujem da su promenili masljenje.Ala vi banacani opasno kupujete ruse svaki dan prodje po par komada pored sela ko da ih dzabe dele :haha:

steva 1984 je napisao(la):
Stiglo pojacanje u selu tri nova rusa 892,952 i 820 ravan most u roku od 15 dana i to sve oni sto su ga kudili da je sranje nemogu da verujem da su promenili masljenje.Ala vi banacani opasno kupujete ruse svaki dan prodje po par komada pored sela ko da ih dzabe dele :haha:
E pa...kad jedino oni mogu da rsde posten posao na ovoj,da kazemo vrhunskoj zemlji...prosle godine jedan pazario 577,juce ga vidim ore,dve brazde vuce-dimi,a jedva ide...toliko o jacini 77ks.pored ide t 40,i ide brze,a dubina manje-vise priblizna. ::lose:: :nono:

I kod nas u selu stizu 5 komada koliko sam cuo 3 komada 1221.3 jedan 820 a peti nemam pojma... Proletos navalili sa Clasovima kupljeno 3 kom, jedan Belarus i jedna Kubota povracaj dobili za ruju i za Kubotu a Clasovi prc...

Nazad
Vrh