MTZ Belarus

За 1500е нека заобиђе,а свакако није телетабис да прво не проба трактор пре куповине. За 2500евра има 52 на **greška да седне за утоваривач му боља не треба и да је скрља до немогућности оправке да му не буде жао. А прост и једноставан трактор сам да га одржава.
Oko 4000 se krecu sa utovarivacem (sva 3 modela ) mada i nema neke ponude,nije mi bas ni hitno , neko prosecno stanje .. Inace bi radio od 100-150 sati godisnje i uglavnom 80% utovarivac..Mada sto kaze Nebojsa mozda je bolje mtz 82 , sa dobrim utovarivacem , pa kasnije ako mi se svide rusi , mogu uzeti novijeg rusa pa samo prebacim utovarivac .. Ovde kod nas je problem sto nema ni majstora za rusa , i malo ih bas ima na celoj opstini ja znam za 4 , a ima sigurno 2000 traktora ..

Možda nije problem majstor, već teren. Ako je sve ravno u delu gde radite onda ništa nije problem. Ako traktor nije grob, za ozbiljnije popravke može i Nebojša doći, za manje možete vi ili majstor iz lokala uz konsultacije sa Nebojšom.

За 1500е нека заобиђе,а свакако није телетабис да прво не проба трактор пре куповине. За 2500евра има 52 на **greška да седне за утоваривач му боља не треба и да је скрља до немогућности оправке да му не буде жао. А прост и једноставан трактор сам да га
Voleo bih da vidim sta ce sam da odrzava kad pukne glava recimo ako ga vec ne kupi sa puknutom a nje za lek ispravne nema a donese je Valentin i trazi 600 evrica za nju.
A kad vec daje 2500 onda da jos 1000 i kupi 82 koja je bar 3 puta bolji traktor od 52 i delova ce da bude jos 40 godina za nju.

Oko 4000 se krecu sa utovarivacem (sva 3 modela ) mada i nema neke ponude,nije mi bas ni hitno , neko prosecno stanje .. Inace bi radio od 100-150 sati godisnje i uglavnom 80% utovarivac..Mada sto kaze Nebojsa mozda je bolje mtz 82 , sa dobrim utovarivacem , pa kasnije ako mi se svide rusi , mogu uzeti novijeg rusa pa samo prebacim utovarivac .. Ovde kod nas je problem sto nema ni majstora za rusa , i malo ih bas ima na celoj opstini ja znam za 4 , a ima sigurno 2000 traktora ..
Druze kao sto sam ti rekao,meni ni iz dzepa ni u dzep.
T40 prvo ce kvacilo da zeza,kida pipka kad god mu na pamet padne,menjac tihi uzas blaga jeza,ili ne radi volan ili zeza hidraulik.
52 problem sa glavom,malo brzina,generalno je tesko naci da je u iole korektnom stanju,jbg samo 50,60 godina imaju,jedina prednost u odnosu na 82 je mahanicka blokada.
82 je dosta jaci od 52,veci izbor brzina,ako treba za vitlo moze i kardan da se pojaca da ne zeza itd itd.

Preterao si protiv t40...suraci imaju vec godinama utovarivac na njemu,radi odlicno.
Kvacilo i pipci kada se urade valjano-rade godinama
Menjac uz normalno koriscenje je ok,crkne i na jd-pa nikom nista
Volan i hidraulik su vezani,i jesu problematicni-ali ne i neresivi.
Na tom traktoru jedino zeza ako imas 120+kg...
Onda trazis nesto drugo 😁

Po mom nekom iskustvu bio sam i blag prema njemu.
95% prodatih je iz razloga kvacila i menjaca,jos nisam naisao da se neko sa kvacilom usrecio tj sa pucanjem srafova,niti znam nekog majstora koji to resi uspesno i sme da garantuje da nece puci ponovo za kratko vreme,za menjac vec odavno nema kvalitetnog dela a ume da crkne.
Sto se volana i hidrulike tice sve dok se ne izbaci ventil prioriteta i odvoje se nema ni tu neke srece ma da video sam da je Dima nabavio sad tandem pumpe za njih pa je resivo relatovno lako.
Sta znam,moje iskustvo i misljenje je takvo, naravno svako ima pravo na svoje.

Ne pisem ti napamet...taj traktor je od 77 godine kod nas,kupljen nov...izuzetno potcenjena,a veoma zahvalna masina.

Za malo 50 godina kod vas,normalno vozen i redovno odrzavan i traje.
Probaj neki od ovih iz oglasa ili od nakupca da kupis koji je promenio 10 vlasnika i zadnjih 10 godina niko dinar nije stavio da vidis sta je traktor i koliko ces da se navozas sa njim a naci neki takav od domacina u normalnom stanju je nemoguca misija.

Voleo bih da vidim sta ce sam da odrzava kad pukne glava recimo ako ga vec ne kupi sa puknutom a nje za lek ispravne nema a donese je Valentin i trazi 600 evrica za nju.
A kad vec daje 2500 onda da jos 1000 i kupi 82 koja je bar 3 puta bolji traktor od 52 i delova ce da bude jos 40 godina za nju.
Glava je bila 300 evra 2014. godine kada sam menjao. Pre toga par puta u Čurug po polovnu a ,,dobru", na kraju jedini lek je bio uzeti od Rusa iz Povrtarske repariranu. Cene delova su i njima nenormalne. Tom traktoru je cena oko 2500e već 15 godina, ali cene delova šišaju.

Glava je bila 300 evra 2014. godine kada sam menjao. Pre toga par puta u Čurug po polovnu a ,,dobru", na kraju jedini lek je bio uzeti od Rusa iz Povrtarske repariranu. Cene delova su i njima nenormalne. Tom traktoru je cena oko 2500e već 15 godina, ali cene delova šišaju.
Zadnji put kad sam pitao pre jedno godinu bila je 600e i to kad je donesu,pa vlasniku bilo skupo,kupio polovnu a dobru pa je od tad jos dva puta menjao.

Zezate se vi a mnogo je 141,142 iseceno zadnjih godina a i mnogi su povadili s46 i ubacili mercedese,mogu da se nadju ti motori relativno povoljno,samo treba imati zivce zezati se sa prepravkama.

Moramo malo, na to se ne plaća porez. 😁
Interesantno je da na dosta oglasa piše urađena generalna, uradili motor pa ga skinuli sa kombajna i prodaju za neke smešne pare...😂

Pa sta ti je tu cudno kad moze svaki auto iz nemacke da ima 180000 i da pise nov nov nov,sto onda ne bi neko skinuo uradjen motor sa kombaja 😀, ti si bre neki mnogo ne poverljiv covek 😀

Nazad
Vrh