MTZ Belarus

Sto puta sam hteo da snimim tako neke da kažemo ozbiljnije poslove al jbg ubi me vreme tj nedostatak istog,ne verujem da bi tu moglo biti bilo kakve zarade al mozda bi nekome nesto bilo korisno.
Evo jutros ranom zorom u Smoljinac,uradi kvacilo,vrati se kući pa u NS u nabavku do 16h dok radi AP pa ajde nazad u radionicu i pitaj boga do kog doba večeras pa ujutru opet na teren i sve u krug.
Ja ću ti pomoći. Budem kamerman, a ti radi dok ja snimam i kradem zanat. :)
Umem i da dodam po neki ključ. :)

Ja bih rekao da Nebojšu najviše nervira kad neko krene da kudi MTZ Belarus traktore. Po bilo kom osnovu. :ROFLMAO:
Dušane iskren da ti budem nije me mnogo briga za bilo čije mišljenje u vezi bilo čega ne samo traktora i posle vec generalno gledano.
Sto se traktra i masina tice kao i svega drugog svako ima pravo na svoje mišljenje.
Sto se opet rusa tice nekom je to odlicno,nekom dobro,nekom onako a nekom je skroz na skroz loše i to je sasvim uredu.
Mene nervira kad dosta njih koji nikad nisi ni seli u tog rusa a ne naredili se sa njim počnu da mi pametnuju kako i sta.
Nerviraju me te neke urbane legende koje idu oko njih kao pucanje te proklete poluosovine,odvrtanje matice na menjacu svaka 4 dana itd itd.
A ubedljivo me najvise nervira to sto svi znaju da ih poprave i svi su majstori pa onda dolazimo do toga da se menjaci rade malo malo,motori isto tako a o kvacilima i da ne pričamo.
Verovao ili ne ne mogu da se napopravljam majstorskih budzenja.
A sto se regulatora tice radi on sasvim dobro kad je sve kako treba i kad znaš da ga koristiš.
A za živce si sam kriv,lepo sam ti rekao da to ne čačkas da će ti presesti a ti nećeš da slušaš 😀

Ja bih rekao da Nebojšu najviše nervira kad neko krene da kudi MTZ Belarus traktore. Po bilo kom osnovu. :ROFLMAO:

Evo pa ću i ja malo.
Iskreno mislim da je pozicioni regulator poluga konstruisan i stavljen totalno bez veze. Čisto da bi se reklo da projektni biro nešto radi.
Mislim, trenutno ovo jeste lično. Ne sa Nebojšom već sa MTZ pozicionim regulatorom koji mi je ovih dana pojeo živaca kao ništa u skorije vreme.

Koliko ga ljudi stvarno koristi ? Zaboravio bih i da postoji da se nisam napatio pokušavajući da sprečim curenje ulja iz njega. Pitanje koliko sam imao uspeha u tome. Projektovan je tako da pre ili kasnije mora (pre) da procuri na mestu gde izlazi osovinica na koju se kači veza sa ručicom. Kod mene već dugo bila pozamašna barica pod traktorom nakon korišćenja hidraulike. Ne bih ni znao odakle curi da nisam skidao rezervoar zbog drugog kvara.

Ispravite ako grešim, ali kako čujem u suštini i ne radi kako treba funkciju za koju je namenjen. Čujem i da ga ljudi eliminišu. Po mom mišljenju samo nepotrebno dodato nekoliko mesta gde može ulje da procuri.
Eto ja koristim pozicioni regulator od 2007g. i automacku blokadu mosta i zadovoljan sam kako radi, ali no.

Bila neka tema odavno sto sam nasao na forumu za taj vazdusni filter na 1221.3 . Jel uspeo neko da nabavi neki kvalitetniji? Ovaj fabricki bas los.

@nebojsa100 Majstore kakav je po tebi 1523 rus ,jel ima isti menjac kao 1221,diferencijal ?.Vidim ovde si postavljao nekad slike kad si radio na njemu,mada puno redje nego na ostalim rusima,nije bas cest traktor kod farmera.

@nebojsa100 Majstore kakav je po tebi 1523 rus ,jel ima isti menjac kao 1221,diferencijal ?.Vidim ovde si postavljao nekad slike kad si radio na njemu,mada puno redje nego na ostalim rusima,nije bas cest traktor kod farmera.
Po meni sasvim korektan traktor,dosta kulturniji i udobniji za vozača.
Ima snage i viška,pojačali su hidruliku i dodali tegove taman ono što je falilo na 1221.3 za recimo dobar plug 4 brazde.
Menjac i diferencijal je konstrukcijaki isti ali nije isti potpuno,ima razlike.
I ima tih traktra dosta prodatih al naravno mnogo manje nego manjih rusa.

Jel prednji most kao na obicnim manjim RM?ja bi rekao da jeste.i tockovi R24 na toliki traktor bas i ne ide.to su mi neke zamerke.

Sto se mosta tice sve je to na oko isto ali nije,razlikuje se a i da je isti nista mu je moze,taj most crkava samo i isključivo kad ostane bez ulja.
A sto se guma tj dimenzija tice pojma nemam,u gume se ne razumem ni najmanje al da izgledaju malo izgledaju kad se pogledaju druge marke, al radi ta vuca dobro svoj posao.

Posle sam ja lud kad branim rusvaje.
Gde god nije znao šta će on gurno lim,platnu,dva osigurača,vario,brusio itd itd.
I onda u menjacu tj srednjem kućištu koje je potopljeno u ulje ti ostaviš zatvoren lezaj sa obe strane,valjda da ulje ne moze da ulazi u njega da ga ne pojede.
e6f8c1aad26469269b2f811bff4d9caa.jpg
e7356ed773afbd972b651faabcf29ece.jpg

Sent from my SM-S908B using Tapatalk

Nebojša, jedan od glavnih prednosti MTZejca su jeftini delovi i to što su napravljeni tako da neko sa malo iskustva može da ga popravlja. Ili barem da proba da ga popravlja sa manje ili veše uspešnosti pritom ne plašeći se da će napraviti veliku štetu. :)

Nije im mana da se često kvare. Čak šta više slažem se sa tobom kad kažeš da dobro i podnose koliko ljudi vode računa. Moja glavna kritika ovi beloruskih skalamerija je nedovoljna briga o udobnosti vozača, možda neka rešenja na novijim modelima koja nisu dovoljno dobro izvedena i curenje ulja. Posle nekog u glavnom kraćeg vremena ulje krene da curi i to na više mesta. Ja verujem da bi ti mogao to da rešiš da ne kaplje ništa ipak ne bi curenje trebalo tako olako da se dešava. Ja na mome s vremena na vreme rešim jedno mesto samo da vidim da procuri na drugome.

Evo sad sam rešio (makar privremeno) ono curenje iz pozicionog regulatora. Međutim vidim i dalje kaplje do duše manje. Znam da nije regulator pošto sam stavio papir ispod i nema ni kapi. Sutra moram da jurim odakle je. Nadam se da samo mora da se pritegne nešto.

Nazad
Vrh