MTZ Belarus

2ahtpqd.jpg

vlado ja berem sa MTZ 82 i dvoredni SIP kao tvoj na 1000 obrtaja kardana, obrtaji motora 1200-1300, brzina 3 ili 4 kornjaca a potrosnja 7 do 8 litara po jutru.Belorus ne oseca SIP-a, zato sam i stavio sigurnosni sraf na kardan da ne bi izlomio berac :cao:

Sve je to relativno!
Ja licno nisam pokusavao te kombinacije zato sto nemam Belarusa ali znam onima koji beru na 540o/min motor puno zvrlji u prazno i potrosi se puno nafte.
Da bi brao na 1000o/min kardana treba da teras na oko 1200o/min motora jer Rus ima te obrtaje kardana pri nesto vise od 2100 obtaja motora sto prostim deljenjem i ponovnim mnozenjem ispadne 1200. Probaj pa ces videti, samo nemoj da stiskas gas... :D

meshter je napisao(la):
vlado ja berem sa MTZ 82 i dvoredni SIP kao tvoj na 1000 obrtaja kardana, obrtaji motora 1200-1300, brzina 3 ili 4 kornjaca a potrosnja 7 do 8 litara po jutru.Belorus ne oseca SIP-a, zato sam i stavio sigurnosni sraf na kardan da ne bi izlomio berac :cao:

Ajde ako ti nije tesko postavi neku sliku tog sigurnosnog srafa na kardanu , ubi mi rus frezu .

tako i ja planiram,jedino je problem ukljucivanje i iskljucivanje,zbog trzaja.ja nemam sigurnosni sraf,bojim se da nesto ne pokida.inace na sporima mu treba 1800 obrtaja motora,mozda i vise.
2qxb8gj.jpg

Sale je napisao(la):
meshter je napisao(la):

Ajde ako ti nije tesko postavi neku sliku tog sigurnosnog srafa na kardanu , ubi mi rus frezu .
Stavljao sam slike tog srafa u temi SIP beraci http://poljoinfo.com/kombajni-i-beraci/sip-beraci/315/

Nemoj ni da probas na 1000 obrtaja ima berac da se razleti u paramparcad!!! :nono: Nije on predvidjen za te obrtaje, nemoj da se zavaravas. Ja imam isti takav berac,remontovan je generalno prosle godine,uradio samo 5 kj sto znaci nista,kad ukljucim rusa na 1000 obrtaja mislis da ce se berac raspasti. Ima klipovi da ti ulecu u kabinu.

meshter je napisao(la):
Djole kardan se vrti na istim obrtajima, znaci 600 o/min, jedino traktor radi na manjem gasu pa samim tim manje i trosi ::novac::
Tačno, slabije se vrši podmazivanje, protok razhladne tečnosti, hlađenje iste itd... ::lose::

Meshter

Hvala , moracu to da napravim neverovatno koju kardan ima silu polomi prirubnicu koja je od punog materijala precnika 40 mm .

Ne u radu .Lopatice zahvate tvrdu zemlju , upadne parce drveta ili kamena .Zaustavi lopatice i istog momenta ako ne zaustavim ili podignem frezu polomi prirubnicu .

@ Sale kad budes brao na manjim obrtajima nece stati sigurno, garantujem da freza mora ici kroz zemlju nesme stati. Sta mislis kad na velikim obrtajima nedaj boze,odlome se srafovi od 10 mm koji drze komusaljke a one dugacke preko metra pa se izmedju zaglave,ne da nastane haos sve ode u tri lepe. Meni se to desilo pa bum 200 eur opravka,pa ti vidi gde sam ja tu ustedeo!

Sale je napisao(la):
Sto se tice mog problema sa ne podizanjem prikolice , da se ne ponavljam dosta vas zna o cemu smo pricali .U nedelju dosao " majstor " i sve u svemu nista nije konstatovao posto je ocigledno samo mehanicar a u hidrauliku se nista ne razume . Konstatovao je da i na zadnjim i prednjim priključcima za creva ( sa leve i desne strane kabine ) na svim gornjim ne radi kako treba to jest mora da se " trazi " a na donjim radi sve ok .
Danger je bio u pravu . Kad pozadi utaknem u donji prikljucak kipuje na dole a na gore vraca .
Tako da ,sto se tice kipe radi bez problema na donji a gore izgleda ni ptice ne znaju sta se desava .
Pozalim se ja da kada je traktor u brzim brzinama i zecu prilikom starta nesto opasno zastruze . On otvori taj poklopac o kome Savo prica i nadje maticu na njemu od pupka korpe kvacila ( odvrnula se ) za ne poverovati .Vratili je na njeno mesto , ispustili ulje iz menjaca nema nikakvih opiljaka .
Zastruze opet ali samo po nekad .

[/quote

i netreba da kipuje na drugi,ocigledno nisi shvatio i nemozes to da svaris,to je ok,samo na jednu kipuje a druga se koristi...........(pisao sam o tome)

Stose tice branja mtz 82.1 k2 berac sa kosem berem na 1000/o kardana vec 4-5 godina nikakvi problema sa traktorom,jos je relativno brdovit teren teperatura normalna berac radi dobro 2-3 spora
zavisi od mase.Braosa jedan dan sa mtz 920 zmaj 224 isto 1000/o kardana motor 1100-1200/oradi kao sat. :cao:

Moj kum vec godinama radi na takav nacin(1000 obrtaja) sa mtz 820 i zmaj 222.Osim sto ustedi na dizelu,ostalo nista posebno ne dobija.Kvarova na sve strane,ipak je to mnogo brzo za zmaja.

grunt je napisao(la):
A sta mislite o mtz820 i zmaj 222 dali je pametno raditi na 1000obrtaja kardana,do sad sam radio na 540,nisam nikad probao na 1000 kakva su iskustva :cao:
možeš berač da usporiš na 720 o/min. onda traktor teraš na brzom kardanu ali na 1500o/min i sve bude idealno

Nazad
Vrh