Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
meshter je napisao(la):vlado ja berem sa MTZ 82 i dvoredni SIP kao tvoj na 1000 obrtaja kardana, obrtaji motora 1200-1300, brzina 3 ili 4 kornjaca a potrosnja 7 do 8 litara po jutru.Belorus ne oseca SIP-a, zato sam i stavio sigurnosni sraf na kardan da ne bi izlomio berac![]()
Stavljao sam slike tog srafa u temi SIP beraci http://poljoinfo.com/kombajni-i-beraci/sip-beraci/315/Sale je napisao(la):meshter je napisao(la):vlado ja berem sa MTZ 82 i dvoredni SIP kao tvoj na 1000 obrtaja kardana, obrtaji motora 1200-1300, brzina 3 ili 4 kornjaca a potrosnja 7 do 8 litara po jutru.Belorus ne oseca SIP-a, zato sam i stavio sigurnosni sraf na kardan da ne bi izlomio berac![]()
Ajde ako ti nije tesko postavi neku sliku tog sigurnosnog srafa na kardanu , ubi mi rus frezu .
Tačno, slabije se vrši podmazivanje, protok razhladne tečnosti, hlađenje iste itd...meshter je napisao(la):Djole kardan se vrti na istim obrtajima, znaci 600 o/min, jedino traktor radi na manjem gasu pa samim tim manje i trosi![]()
Sale je napisao(la):Sto se tice mog problema sa ne podizanjem prikolice , da se ne ponavljam dosta vas zna o cemu smo pricali .U nedelju dosao " majstor " i sve u svemu nista nije konstatovao posto je ocigledno samo mehanicar a u hidrauliku se nista ne razume . Konstatovao je da i na zadnjim i prednjim priključcima za creva ( sa leve i desne strane kabine ) na svim gornjim ne radi kako treba to jest mora da se " trazi " a na donjim radi sve ok .
Danger je bio u pravu . Kad pozadi utaknem u donji prikljucak kipuje na dole a na gore vraca .
Tako da ,sto se tice kipe radi bez problema na donji a gore izgleda ni ptice ne znaju sta se desava .
Pozalim se ja da kada je traktor u brzim brzinama i zecu prilikom starta nesto opasno zastruze . On otvori taj poklopac o kome Savo prica i nadje maticu na njemu od pupka korpe kvacila ( odvrnula se ) za ne poverovati .Vratili je na njeno mesto , ispustili ulje iz menjaca nema nikakvih opiljaka .
Zastruze opet ali samo po nekad .
[/quote
i netreba da kipuje na drugi,ocigledno nisi shvatio i nemozes to da svaris,to je ok,samo na jednu kipuje a druga se koristi...........(pisao sam o tome)
možeš berač da usporiš na 720 o/min. onda traktor teraš na brzom kardanu ali na 1500o/min i sve bude idealnogrunt je napisao(la):A sta mislite o mtz820 i zmaj 222 dali je pametno raditi na 1000obrtaja kardana,do sad sam radio na 540,nisam nikad probao na 1000 kakva su iskustva![]()