MTZ Belarus

ja nisam vidio , ja sam to radio :D
i u mene je 2X14 ali nije optimalno da u oranju bljuje vatru jer je tad potrosnja ohoho , bolje brzina manje i potrošnja se drastično smanji

zato sam ovako resio auspuh jer 2puta mi se se slomilo kod livenog krivine, nisam zato da se lici na neki zapadni traktor :D

Momci.
Imam jedan gadan problem. Inače u zadnje vrijeme u menjaču čujem neko lupanje.I to sto dulje sve jače. I to samo u drugoj i trećoj brzini ( šesta i sedma ). A prva i peta ( deveta) sve normalno. Bio u sporoj ili brzoj,čuje se lupanje menjača. Jel bi netko znao o čemu se to točno radi ? :zli:
Inace radi se o belarusu 892 iz 2003 god....

ja sam imao sličan slučaj , mojom greškom siledžije mi je uletio mjenjuč u dvije brzine odjednom , pri šaltanju i traktor je momentalno zakovao u mjestu
kada sam ga odzubio čuo sam slično kuckanje u 4i7 i 1i2brzini
otvorim ja iz straha kad tamo samo jedan zub na jednom zupčniku malko se nageo , brusilica sredila stvar , kuckanju ni traga :ppozdrav:

zrine892 je napisao(la):
Momci.
Imam jedan gadan problem. Inače u zadnje vrijeme u menjaču čujem neko lupanje.I to sto dulje sve jače. I to samo u drugoj i trećoj brzini ( šesta i sedma ). A prva i peta ( deveta) sve normalno. Bio u sporoj ili brzoj,čuje se lupanje menjača. Jel bi netko znao o čemu se to točno radi ? :zli:

ili si pogresio u drugoj i trecoj ili u sestoj i sedmoj,ako je u sestoj i sedmoj onda je treca i cetvrta,u svakom slucaju rastavljaj dok nije jos nesto poslo po zlu,mozda prvo ispusti ulje i skuni reduktor pr.vuce pa kroz tu rupu moze svasta da se vidi,dal ima na dnu menjaca opiljaka,kuglica,kavez lezaja i slicno,mozes da vidis dal ima lufta u lezajevima,obicno ode na gornem snopu iza zucanika 6 i 9 brzine pa posle razloka i prednji itd......jel ti iskace mozda iz brzina pri opterecenju

Ništa ne iskače.Sve normalno mogu šaltati. Samo što jako lupa tijekom voznje pa ju izbjegavam. Inače radi se o toj brzini kojoj sam rekao. ( dakle sesta i sedma ).kod mene je to druga i treća. Po onoj novijoj shemi brzina. Zato što te brzine najviše koristim za rad u poljima. Znači mogu tamo vidjeti kada skinem reduktor prednje vuče i tamo gdje je onaj mjerač za ulje. I tamo ima neki poklopac.

Sto se tice mog problema sa ne podizanjem prikolice , da se ne ponavljam dosta vas zna o cemu smo pricali .U nedelju dosao " majstor " i sve u svemu nista nije konstatovao posto je ocigledno samo mehanicar a u hidrauliku se nista ne razume . Konstatovao je da i na zadnjim i prednjim priključcima za creva ( sa leve i desne strane kabine ) na svim gornjim ne radi kako treba to jest mora da se " trazi " a na donjim radi sve ok .
Danger je bio u pravu . Kad pozadi utaknem u donji prikljucak kipuje na dole a na gore vraca .
Tako da ,sto se tice kipe radi bez problema na donji a gore izgleda ni ptice ne znaju sta se desava .
Pozalim se ja da kada je traktor u brzim brzinama i zecu prilikom starta nesto opasno zastruze . On otvori taj poklopac o kome Savo prica i nadje maticu na njemu od pupka korpe kvacila ( odvrnula se ) za ne poverovati .Vratili je na njeno mesto , ispustili ulje iz menjaca nema nikakvih opiljaka .
Zastruze opet ali samo po nekad .

ležaj majstore
::novac::
Post je spojen: [time]1284575255[/time]

ležaj samo gas nije opasno

kazite mi vase misljenje da li je bolje brati sa brzim ili sporim obrtajima kardana
zuqnb5.jpg
.kakva su vasa iskustva?

Probaj pa ces vidjeti. Ako zelis ustedjeti gorivo. Onda pokušaj na brzim okretajima kardana ali po manjim gasom. Ja mislim da bi njemu nebi trebalo biti teško. Mi smo s neko vrijeme sa 892 brali kukuruz sa 223 beračem na 1000 o/min.

Nazad
Vrh