Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ni blizu,nema tu dve brzine već se tu pali i gasi.Pozdrav, kako se steluje paljenje zadnjeg izvoda kardana kod mtz-a 80 1980godiste? Kad je upaljen traktor ne mogu da ukljucim kardan, kad ugasim traktor mogu da ukljucim kardan i onda kad upalim traktor kardan radi...
Takodje moze li neko da mi objasni na kom principu rade oplate kod njega? Kad se upali kardan jedna oplata koci odmah i stopira drugu brzinu kad se rucka (pritisne/povuce) oplate se promene i onda krece brze druga brzina jel tako?
Pa on radi ali, kad je ugasen traktor ukljucim ga na onoj rucki ispod sedista iza menjaca sto je (dok je traktor upaljen pokusam da ukljucim na toj rucki ali samo krci i nece zbog toga sam pitao kako se steluje ukljucivanje) i ne reaguje na onu rucku sto je desno pored rucke za paljenje prednje vuce, ja sam cuo da je ta rucka za dve brzine kardana i da su zato dve lente, zbog toga sam pitao kako funkcionisu lente da bi mi se razjasnilo sta trebam da radim kako da podesim, pokusao sam onom metodom za srafove kao sto ste mi rekli ali nista se ne menja kad pritisnem ili povucem rucku...Pa jel radi sad kardan?
Druže nemoj da se ljutiš al nema od toga nista,ti ne znaš kako se koristi taj kardan a hoces da ga popravis,razumem ja da nemaš majstora i da mozda nisi u finansijskoj situaciji al prosto ne može tako.Pa on radi ali, kad je ugasen traktor ukljucim ga na onoj rucki ispod sedista iza menjaca sto je (dok je traktor upaljen pokusam da ukljucim na toj rucki ali samo krci i nece zbog toga sam pitao kako se steluje ukljucivanje) i ne reaguje na onu rucku sto je desno pored rucke za paljenje prednje vuce, ja sam cuo da je ta rucka za dve brzine kardana i da su zato dve lente, zbog toga sam pitao kako funkcionisu lente da bi mi se razjasnilo sta trebam da radim kako da podesim, pokusao sam onom metodom za srafove kao sto ste mi rekli ali nista se ne menja kad pritisnem ili povucem rucku...
I imam jos jedno pitanje, mozda ce neko da misli da je glupo da se smeje ali nemam majstora kod mene za beloruse i moram sam da popravljam a hidrauliku ne mogu da popravim jer ne mogu nista na netu da nadjem da bi razjasnio sebi kako i sta da popravljam (a novi razvodnik ne mogu da priustim)... Ja imam samo jednu rucicu za hidrauliku koja podize i spusta poluge, razvodnik mi ima 3 prikljucka za rucke iznad kojih su pozicije za creva na jednom mestu je prikacena rucka na drugom mestu je prespojeno samo u krug da ide ulje i trece je zastopovano....Zakacim neku vecu masinu za traktor tezu i posle nekog vremena krene masina da pada... Posebno mi je problem za transport... Prvo sam mislio da su gumice dihtunzi u pitanju jer mi je na klipu pustao malo ulja skinem klip, pumpu, razvodnik izmenjam sve gumice dihtunge ono opet isto... Onda kroz citanja na netu razgovoru sa ljudima ovde dodje se do zakljucka da je pozicioni regulator, ali ja to ne znam da popravim pa mi je palo na pamet dali je moguce da se na crevu koje vodi od razvodnika do klipa/klipa do razvodnika na jednom ili na oba creva postavi neka slavina koju cu moci kad podignem prikljucnu masinu zatvorim slavinu da ulje ne moze da se vraca u razvodnik i da ne pada masina? Ako moze pretpostavljam da bi trebao na povratnom crevu samo trebalo da stavim
Ma sto bi se ljutio .... Jedini "majstor" kog sam naso ovde mi nije lepo objasnio ni koja je rucica za sta... Ovo sto sam rekao za rucice mi je on rekao koja je za sta, mada mi je posle toga ispricao neke gluposti pa ga od tad i ne zovem... Lepo su mi ljudi pricali to se ne vozi kod nas nemoj da uzimas, jos plus ja verujem ovom sto mi prodao traktor a on izlagao za sve sto je mogo da zalaze...Druže nemoj da se ljutiš al nema od toga nista,ti ne znaš kako se koristi taj kardan a hoces da ga popravis,razumem ja da nemaš majstora i da mozda nisi u finansijskoj situaciji al prosto ne može tako.
Prvo 540 i 1000 obrtaja se prebacuje na srednjem kućištu sa donje strane.
Drugo ručica ispod sedišta ne sluzi da se kardan pali I gasi već da se bira preko motora i preko točkova.
Treće ručica sa strane služi da se kardan pali I gasi,ako ne reaguje znaci da si nesto zezno ili pri stelovanju ili pri sklapanju samog reduktora kad si ga remontovao.
Sto se hidraulike tice koliko se ja sećam to je stara 82,znaci nema pozicioni regulator,da uzmemo da si klip izremontovao kako treba onda ostaje samo razvodnik,ako on upušta onda nema nikakve popravke i remonta,mora da se zameni za drugi ORIGINALNI da bi to radilo kako treba al moj savet ti je da nadjes nekoga ko se u to razume da se ne mucis i bacas pare a ne radiš nista.
Nemam tu kandzu, ako ne uspem da popravim to padanje kupicu parce g80 lanac prebacim oko poluga vezem za klin gore gde se kaci topling i tako cu da teram...Sto se tice padanja hidraulike jel imaš pozadi onu kandžu da zakačis?
Ne znam jel to ima na starijim modelima,ali prava je stvar... Meni orudje pozadi padne za 15min,ali podignem i odma zakačim kad sam u transportu i ne razmišljam.
Imam ja negde uputstvo za staru 82ku na srpskom pa ako ti sta pomogne mogu da slikam.