MTZ Belarus

Moze li uopste na ovim rusima da se ukljuci blokada diferencijala i napred i nazad?Znaci da svaki tocak isto okrece,ili on namerno nece da ukljuci da bi ga zaglavio? :sta:

Darosavac je napisao(la):
Moze li uopste na ovim rusima da se ukljuci blokada diferencijala i napred i nazad?Znaci da svaki tocak isto okrece,ili on namerno nece da ukljuci da bi ga zaglavio? :sta:
Naravno da moze nego pijane bacuske se zajebavadu... :haha: :haha:

mtz82 je napisao(la):
@danger probao sam radi,molim te reci mi kad ga iskljucim tu i otpustim kocnicu kardana jel se treba lagano kardan okretat,mislim rukom ili ne,kod mene se da malo okrenut ali tesko i to rolcangama
nisam to nikad probao al mislim da nemoze bas ici lagano,kad ufatim vremena probacu kod sebe

to su ti prelazni modeli, cini mi se da su radjeni do 96 ili 97 godine. Kasnije su "izumeli" drugaciju haubu ,a preradili kabinu.

a ovo je kao sto i nalepnica kaze 82-jka + turbo picnuli. cak mi se cini da je onaj prednji sto ga slepa MTZ 80.

uzmes veliku kutiju za alat ili je napravis po meri i stavis tamo na ono prazno mesto i to bidne bolje od pomocnog sedista, em imas kutiju em sic :ppozdrav:

Mogli su mnogo bolje rešiti onu plastičnu bravu bočnog stakla. Ona strašno smeta kad se sedi pored vozača.

Postoje rusi iz 92 g kod nas ima jedan radjen za holandsko trziste ,Oznaka je valjda mtz960 ,imao je metalik sivu prednju haubu ,kabina veliki tip ko kod ovih novih ali bez prednje vuce , foto grei stakla sav izleplje sa nekim nalepnicama lepo izgleda traktor ,imao je turbinu samo sto mu je filter za vazduh izbacen van haube zbog turbine i sa kontra strne nego ovi sada sto se prave sve nesto drugacije ,E on je imao fabricko sediste za suvozaca lepo tapacirano a ispod kutija za alat i nekako drukcije su mu se otvarala bocna stakla

danas smo skupljali rusa 820, vracali ga na normalnu sirinu, i vracali zadnje gume 15,5 ali na prednjem mostu nismo mogli vratiti levu srtanu, tako da je ostala 3cm starija tj vise izvucena. jel se to nekome desavalo? da li je moguce da je poluosovina zagrizla? jer prredpostavljam da i ona se razvlaci, ili je ovaj deo ''cev u cev'' zardjao da mu nemogu nista, cak ni cekic od 5kg nepomaze... sta da mu radim?

jel ima puno sarafanja da se skine levi reduktor, i da se sve to rastavi na diferencijalu, pa da odatle pokusamo nesto.

samo da se zna, skinuli smo one tri kajle sto sluze da se sve to nebi okretalo ka nazad ili napred...

probali smo, nemrda ni na jednu stranu, sklopili smo ga tako, sad taj tocak malo je siri, ali neigra to ulogu, nego ja bih da ro napravim, ako nema puno majstorisanja... :ppozdrav:

Ako ne može da se pomeri ni unutra ni napolje, onda nije problem poluosovina, nego je zaribao taj deo "cev u cev". Trebalo bi čekićem udarati okolo da popusti i probati da se zavrne.

ma sve smo probali, izgleda da je bas jako zaribalo, cak sam vracao tocak nazad, i udarao njime u zid, ni omerila se nije ta unutrasnja cev... Za sad nek stoji, al moracu to resiti, jel ima neko sliku prednjeg mosta sa prednjom vucom, da vidim sta tu sve od delova ima, ako je acena negde, recite mi a kojoj strani...

mucobieno, evo slika prednjeg pogonskog mosta na MTZ-u.

9sxw0i.jpg

2lwooc5.jpg

mucobieno je napisao(la):
ma sve smo probali, izgleda da je bas jako zaribalo, cak sam vracao tocak nazad, i udarao njime u zid, ni omerila se nije ta unutrasnja cev... Za sad nek stoji, al moracu to resiti, jel ima neko sliku prednjeg mosta sa prednjom vucom, da vidim sta tu sve od delova ima, ako je acena negde, recite mi a kojoj strani...
nemoj nista na silu :nono: :nono: :nono:
uzmi veci cekic :haha: :haha: :cao: ::000::

Nazad
Vrh