MTZ Belarus

ako nece da upali tik posle zamene lamele garant su nesto usrali dok su radili,a mozda je i zvaka,da neko pomisli kao mi sad pa se zaleti a ono neka patka se krije u motoru........
bolje biti miran, meni netreba ta konjska snaga a ko radi dosta zemlje zna se sta se kupuje u toj snazi
Jel znas kako ti zemljak zove njegovog Rusa ?
Baksuz, kaze ako izadje da ore i ne pokida se do podne bezi kuci jer posle 12 mora nesto da opauci. Mada i ne secam se koji je model. Mislim na bracu M.

Iz naseg sela je pa poznajemo kolegu poljoprivrednika :)
Pisao je kolega sa foruma iz sela kada je taj rus stigao u selo, davno bese ne znam koja je tema bila.
Dosao je iz Karneksa Vrbas cinimi se.

Jednom prilikom sam tanjirao jesenas za psenicu, vlasnik rusa je orao sa nekim dzondirom i 5-6 brazdi i nekim valjkom na plugu. Kad je zavrsio dosao je dzondir oko 160ks odokativno i presao prekaje sa gruberom.
Zatim je dosao gusenicar sa svetospremacem nesto ogromno uglavnom, pa mali dozndir 95ks da seje.
Jedna operacija jedan traktor.

Verujte da mu ne treba ovaj rus :)

Daleko od toga da je neko lud sto kupi takve zverine od masine al ni ovi rusi nisu losi traktori, rade oni jako dobro.
A sto se tice 1523.3 recimo da ih imam nekoliko na odrzavanju i mogu ti reci da imaju jednu veliku manu a to je kilaza tj manjak iste a za ostalo nemoj da se brines.
I da dodam jos jednu poveliku manu...premali tockovi,pogotovo prednji.kod nas cim malo blata ima,muka-nema grip.

Male gume ima i taj od 260ks o kome se pise ovde,za traktor te tezine on nazad mora imati gume minimalno 650 sirine a ne 580.A idealno bi bile 710 ,i prednje sire dosta,sa tim gumama na njemu koje su sad izgleda kao jeb... bicikli,koliko samo gazi zemlju sa njima ...dupli tockovi nisu opcija.

Zdravo, da li je bolje staviti brzi alnaser 12V za paljenje ili prepraviti da bude na 24V? U pitanju 820 trenutno je na njemu spori od 12V, dok sam gledao da 1025 pali kao mina na 24V.

Bez tih duplih tockova sam bi sebe zaglavio tu na prvi 2 metra u blato,smesno kad fabrika stavlja bicikli tockove na tako teskoj masini....

Nazad
Vrh