MTZ Belarus

Imam ja tih primera pravilnog odrzavanja koliko hoces.
I svi se iscudjavaju sto je crkao i sta mu je bilo i kako to itd itd.
c6bc3e4a1184d9e38b15d7655d8da32c.jpg
697dd3d866b8fd210bed513e12fab094.jpg

Pa u čemu je ovde problem? I kod mene je tako. Jel treba da ubacim veću količinu prašine i žetvenih ostataka? :)

Nesto me karose 1221, vuce negde vazduh u sistemu goriva, promenuo sva creva i bakarne platne i isto, navucem gorivo u kuciste filtera i za 10-15 minuta potrosi gorivo iz kucista i ugasi se.
Gde jos u tom sistemu moze da vuce, dihtunzi na talozniku i kucistu filtera?

Nalio sam rezervoar do kraja i nije se ugasio dok je imao pun protok kada je potrosio 50l goriva i nivo verovatni spao ispod te tacke gde vuce fals ugasi se u tanjiranju, navucem gorivo dodjem kuci ugasi se u dvoriste, nalijem do gore i ide. Trebao bi da nakvasi tu gde vuce fals kada ima pun protok, zar ne?

Cev u rezervoaru???????
Ona ispod sedišta gde vuče naftu????
Al je ona meni nerve jela

Sent from my moto g(6) play using Tapatalk

1221(metalni rezervoar) mozes ispustiti 99 posto goriva samo da skines crijevo koje ide iz rezervoara , ide sporo jer je tanko crijevo , treba 10-15 minuta da iscuri rezervoar;) ja radio ostavio bure i otisao na rucak;)
Prije bih rekao da je zapcepljeno nesto ili onaj ventil sa kuglicom na PVP ne radi kako treba.

Kako je meni zivce pojeo komadic plasticne kese u crijevu na zetor, radilo kao jednosmjerni ventil ,produvas kompresorom nazad , prolazno , traktor malo radi i ugasi , kad sam sve demontirao tek ga nasao. Od onda bez sita nema sipanja goriva u traktore osim na pumpi.

Luka cev produvana nije bilo nicega inace vec jedno 2-3 puta mi jela zivce jer se napuni nekih govana iz rezervoara.
Kupio sam goodyear creva i kvalitetne selne stavio na stara okca sve po psu, nisam hteo na ona pancirna creva koja su dno dna!

Luka cev produvana nije bilo nicega inace vec jedno 2-3 puta mi jela zivce jer se napuni nekih govana iz rezervoara.
Kupio sam goodyear creva i kvalitetne selne stavio na stara okca sve po psu, nisam hteo na ona pancirna creva koja su dno dna!
Meni je ta cev pukla!!!!!!!!!!!!!!!
Na pola i čim potroši nešto goriva počne da vuče vazduh!!!!!!!!

Ja sam 2 puta imao problem, jednom platna na okcu od cevi koja ide od rezervara. Drugi put jako šelna stisla crevi i bušila ga. Taj drugi put je baš malo malo vuklo otprilike 2 puta na jedan rezervoar sam nalivao.

Na više komada 560_577 sam bušio rezervoar i dole zavarivao holender za slavinu, obično se dešavalo da se u brazdi ugasi ostane bez nafte a u rezervoaru 15_20l nafte

To sam na svom 577 uradio odavno i nikad vise problema nisam imai cak sta vise od tad nije ni ac pumpa menjana. Milovane sta odgovara od holendera tamo dole? Uslikaj ako si u mogucnosti. Dogovorio sam sa majstor Tomom da mu nosim do petka PvP da promeni elemente i da je usteluje.

Dragane,prebaci crevo od dovoda ispod rezervoara,imas cep dole pored slavine i vise neces imati problem. Nema vise skidanja sedista,nafta curi slobodnim padom

Na mom ni ne postoji izlaz gore, gore na rezervoaru je samo ona velika rupa za senzor goriva za sat, vec je dosao iz mtz-a sa izlazom na dnu rezervoara , izgleda skart ;)

@Dragan
Imas na PVP gdje izlazi visak goriva nazad , takozvani rasteretni ventil koji obezbedjuje da u PVP bude od 1-2 bara ili koliko treba PVP , ako tamo ne izlazi gorivo kad traktor radi moguce da problem bude i u AC pumi , ili vecinom problem da ne dolazi dovoljno goriva iz rezervoara , onda problem trazi od rezervoara do AC pumpe.

Ako normalno radi sa punim rezervoarom do cepa sa prvih 50 litara , kako moze biti zacepljen dovod ili da ima negdje rupu.

Vodi se kao pozocioni regulator, ako nemate nekog od ovih ukrainaca pouzdanog da vas nece prevariti onda samo AP ili Elkom, samo kod Milorada u Elkomu zahtevati original jer ima i malu privredu a ima razlike.

Nazad
Vrh